|
טוב, גם אני אכתוב ו"אסתכן" במתקפה חסרת תקדים גם עלי
ראשית אתחיל באיחולי החלמה וחזרה לשגרה מהירה של מר שמעון לנקרי באשר הוא אדם ולא ראש עיר. גם אם היה סתם אדם מהרחוב שנורה הייתי מאחל זאת ואני מאחל זאת על אחת כמה וכמה לאדם שתרם כל כך הרבה לעיר עכו עוד במתנ"ס וכמובן בהיותו ראש עיר מבריק שלא נראה כמוהו בעיר הרבה זמן.
אמשיך בזה שכואב לי ברמה המדינית לראות לאן התדרדרנו, ההסתה שכל כך חשבנו שלמדנו כמה רעה היא עוד ברצח רבין חוזרת ונמצאת מסביבנו ולצערי הרב לא חסר אנשים (וסלחו לי על הביטוי) מטומטמים שיקחו את ההסתה לידיים ויעשו מעשה נפשע וחסר כל פורפורציה של הרג (לשמחתנו הרבה הפעם זה לא נגמר בהרג אבל אם לשים את הדברים על השולחן... ממ... איך אגיד את זה? אני אשתמש במשפט משירו של שלמה ארצי: "ורק השאלה מי עוד ירצח?" הרי זה עניין של זמן..)
עוד אמשיך ואקווה שמשטרת ישראל תחקור לתוך תוכי עומקו של העניין ותמצא את הדין עם הפושע/ים. באמת מקווה.. הרי כבר שמענו לא פעם על מקרים בהם משטרת ישראל תופסת שעיר לעזאזל כדי לסגור תיקים ולהגיד אנחנו טובים (רצח תהיר ראדה, ברנס........) לא מאשים חלילה את משטרת עכו בדברים הללו ולא רוצה להגיד שאני מאמין שזה מה שיקרה אני רק אומר, מדגיש ואומר שאני מקווה מאוד שמשטרת ישראל יעשו את עבודתם נאמנה בצורה הטובה, הישרה ונכונה ביותר. זה בהחלט הזמן לעזוב קונספירציות (למרות שזה לעולם לא יקרה... תרשמו בגוגל קונספירציות רצח רבין ותראו כמה יש כמעט 2 עשורים אחרי...) ולתת לאנשי המקצוע לעשות את עבודתם, אני רק מקווה שכשהאמת תצא לאור (ובתקווה ותצא) ימצאו לנכון לעדכן את התושבים הדואגים (ואגב לא מובן מאילו בכלל הדאגה - מאז הירי אני עוקב אחר עכו-נט לעדכונים שוטפים בנושא - כל הכבוד לאלברט על העדכונים המקצועיים וכל הכבוד לתושבים הדואגים!) גם אם (ואני מדגיש את האם) יתבררו דברים שלא ציפינו או לא רצינו שיקרו...
ואם כבר הנושא הזה, אל לנו להיות שאננים ולחשוב שהעולם מושלם, אני מאוד מקווה ויודעים מה, אפילו מאמין ששמעון לנקרי לא פשע או עשה דבר רע, אני מאמין ומקווה ששמעון לנקרי במקרה הזה הוא אך ורק הקורבן. לא יהיה מאושר ממני לגלות בסופו של דבר שאני גם צודק באמונה שלי באיש. אבל היו דברים מעולם, זה בכלל לא הזמן לעסוק בזה אבל אסור לנו לעולם להוציא את זה בעיניים עצומות מהאפשרויות, יותר נכון אם לחזור למקצועיות והאחריות של המשטרה שכתבתי על זה קודם, אני ממליץ ומקווה מאוד שמשטרת ישראל לא פוסלת את האופציה מבלי לבדוק. חלק מהבדיקה לעומק של הנושא זה לבדוק את כ-ל האופציות גם אלו שקשה לנו בכלל לחשוב עליהן. כמו בכל אירוע פלילי אחר - לאו דווקא ירי בראש עיר. שוב, אני מאמין שידיו ששמעון לנקרי נקיות בנושא אבל אשמח מאוד לשמוע את זה מהמשטרה לאחר חקירה מעמיקה ורצינית.
לבסוף - צר לי מאוד על ההתקפות שיש פה בעכו-נט (וידוע לי שלאחר כתיבה זו אני חשוף גם לתקיפות של חברי הפורום) זכותו של כל אדם להביע את דעתו, חששיו ומחשבותיו כל עוד הם נאמרים בצורה מכובדת. אני לא אוהב את ההתקפות על חברים אחרים, זו אחת הסיבות העיקריות שקשה לי לקחת חלק בפורום הזה למרות שיש בו אנשים יקרים שאני מאוד מאוד מאוד מעריך! אולי הזמן לא נכון, אולי הדברים קשים לקריאה אבל גם אילו קיים העשירית האחוז (0.10%) שהדברים נכונים (ושוב, היו דברים מעולם ואפילו חמורים מאלה) תנו לבן אדם להתבטא, לא מסכימים? מעולה! זו תרבות הדיון, תענו, תתווכחו, תביעו את דעתכם אבל די עם ההתקפות האישיות החסרות פרופורציות, כואב לי וקשה לי לקרוא את זה.. אתן דוגמא אחת, ערן כתב משהו בצורה מכובדת, כתב את דעתו.. דעה שכנראה לא נעים לאחרים לקרוא ובמקום להגיב לדעה ולרשום דעה אחרת וכך לקיים דיון תרבותי כמצופה מפורום מכובד - ערן ספג התקפות אישיות עליו ולא על מה שכתב.. מה זה משנה מי זה ערן, מה זה משנה שהוא בחור טוב או לא טוב, מה זה משנה מה עשה לפני, ערן כתב משהו - הציפיה שלי מפורום מכובד שהתגובות יהיו על מה שכתב ולא עליו.
אני מאמין שגם אני אספוג התקפות אישיות, אם זה עושה טוב לאנשים - לכו על זה... הרי יש 2 אפשרויות להיות גדול (לא פיזית) יותר ממישהו אחר, אפשרות אחרת להגדיל את עצמך (זה לא תמיד קל) אפשרות שניה להקטין את השני (הרבה יותר פשוט)
לסיכום - אני מאחל לשמעון לנקרי בריאות, אושר ואריכות ימים. אני מאחל לנו שנצליח לקיים דיונים לגופו של עיניין ולא לגופו של אדם. אני מאחל לעיר עכו שלא נדע עוד דברים נפשעים ומגעילים כאלה. אני מאחל למדינת ישראל את אותו הדבר ואף יותר. אני מאחל למשטרת ישראל שתחקור את העניין לעומק ותמצא את הדין עם הפושע/ים וגם אם (לא לקפוץ עלי) חס וחלילה אחד מהם הוא שמעון (מה שקשה לי להאמין) אני מאחל ליורה חיים של סבל ועצב. ומאחל לכם, קוראים יקרים (שהצליחו לקרוא את החפירה שלי עד סופה ולא להתייאש באמצע) חג חירות שמח, אושר, שימחה, בריאות ו... תהיו טובים זה הרבה יותר טוב מלהיות רעים.
רועי.
_________________ צדק... דצק??? צדק!!!!
|