שלום לכם,גם אני הייתי שם. גם מרכז חיי הבידור שלי היה קולנוע יחיעם, ולידו גן עדן, ולפעמים בוסתן הפתוח. כל יום שבת אחר הצהרים הלכנו לסרט....
שמי יצחק ארדיטי, עליתי לארץ ב 1959 עם משפחתי מטורקיה, והתישבנו על פי הוראה במעברת משמר הים. כיום כל האזור הזה שייך לאזור תעשיה עכו דרום. מצפון למעברה מפעל ברבור שייצר אריחים צבעוניים, ממזרח קבוץ עין המפרץ, מדרום מפעל צנורות, וממערב הים, מסילת ברזל, ויצרן הרעל פרוטרום.
מעברה ענקית שהצטופפו בה יוצאי גלויות שונות מאסיה צפון אפריקה ואירופה, ועם כל העוני והחוסר ובעיות הפרנסה, הייתה לי ילדות נהדרת. שש שנים מופלאות....
בשעות שלאחר הצהרים בימי שבת קיבלתי דמי בילוי מאימי, נסיעה לעכו וכניסה לסרט, ואם אני זוכר טוב גם הוסיפה לי כסף לפלפל ושתיה. התאספנו חברים ויצאנו לדרך.
על פי רוב ההגעה לעכו היתה ברגל, עלינו על פסי הרכבת והלכנו לאורכו עד....... מגרש הכדורגל למרגלות גבעת נפוליאון. איתרנו מספר פרצות בגדר, ובחומה, והופ אנחנו בפנים. קבוצת כדורגל אהודה, בימים ששחקו בה -ברמי- ואלברט אדרי אם אני זוכר נכון. חגיגה........
לאחר המשחק הלכנו ברגל לקולנוע, בדרך כלל ליחיעם. מצ'יסטה,ספרטקוס,טרזן וג'והן ויין. ולאחר הסרט פלפל ושתיה והליכה לתחנת האוטובוס ונסיעה הביתה.
רוב תושבי המעברה בסופו של עינין עברו לגור בעכו, אנחנו לא....
כל טוב
|
|