חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 13:17

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קולנוע יחיעם- הסינמה פרדיסו שלי
הודעהפורסם: 15 מאי 2009, 20:49 
נזכרתי! נזכרתי! לספר ליד החנות של אבי קראו שנצר. וואו. ולך, יוסי, יש זכרון מדהים. אכן נעלי בראון היו ממול ברחוב וייצמן ונכון- זה היה יונה. ובבן עמי הייתה חנות נעליים של זיסמן שבנו אריה נהרג ביום כיפור והבן של בלייברג (?)מהאיטליז שבפינה שנהרג באותה מלחמה נוראה...חוה, המורה המפורסמת לפסנתר הייתה גרה מעל לחנות של אבי ומכבסת "ברבור" הלאה בבן עמי לכיוון הים. ומישהו זוכר כשמחסן נשק התפוצץ סמוך לעכו? פקץ, המנהל של התומר, שלח את התלמידים הבייתה תוך כדי. היום היו מעמידים לדין על החלטה כזו- טוב, לפחות כאן...ואת סככות האבטיחים של משפחת בבני בבן עמי פינת יהושפט (ליד מה שהיה מגרש ריק ליד בית הדואר הישן) כל הקיץ? זה הפך למקום מפגש חברתי. וחנות השוקולד של ליבר ליד הבוטקה של מפעל הפיס ממש קרוב לבית החרושת נור...וקונפורטי עם חנות הספרים וכלי הכתיבה ואבא שלו שסבל מסרטן במיתרי הקול ולבש בד לבן סביב לצואר להסתיר את החור והקול שלו חרק....נורא משונה איך פעם בעלי עסקים נשארו בביזנס דורות והיום פותחים/סוגרים בהנד עפעף...כשהייתי בת חמש, אבא שלי היה שם אותי בקופסת קרטון וסוחב אותי לחנויות בסביבה ואומר לבעלים שהוא קיבל בטעות חבילה שמיועדת להם ואז כשהיו פותחים כדי לראות מה יש בפנים קפצתי החוצה כמו מתוך עוגת יומולדת...היום בני חמש יושבים מול קופסה ממוחשבת ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 09:23 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כן נירה היקרה , הנוסלגיה כל כך מענגת
שאפשר להיסחף אליה בקלות .
רק עכואים ותיקים כמונו שנולדו או גדלו בעכו יוכלו להבין על מה אנו מדברים.
ברחוב בן עמי של הימים ההם בחנויות "שלטו " רומנים , בולגרים , הונגרים.
במיוחד הבולגרים שהיו בעלי השליטה ברחוב
ודי אם נציין את ממתקי ליבר, יוסקה חנות כלי הכתיבה , סטרומצה עם הפרפומריה
בפינת בן עמי ויצמן , בצ'ו עם הגרעינים בהמשך , בוקו עם הפלאפל ליד קולנוע יחיעם,
פרנקו של הוילונות בויצמן , וגםפרנקו השני הקיוסק מעבר לכביש מול קולנוע גן עדן.

איפה הם אותם ימים של עכו היפה והתמימה שכל כך נהנו להתגאות בה

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 10:46 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תרשו לי לומר לכם משהו בלי להפריע לכם, למרות שבאיזשהו מקום
אם בחרתם דווקא לעשות את זה בתכתובת גלויה אתם אולי מצפים
גם לתגובות. פורום נוסטלגיה הפך לדעתי לפורום מעניין לא מעט בזכותכם,
וגם אני מצליח להתרגש פה ושם מהדברים שאתם כותבים. רק יש לי בקשה
אם אתם יכולים לשלב מדי פעם כמה תמונות. בעניין זה אשמח להבהרה.
לא הצלחתי להבין איך תמונתו של ידידנו, יוסי גרינברג הגיעה לכותרת של
עיתון בחו"ל (כפי שראיתי באחת מההודעות הקודמות). אגב, סופסוף מישהו
מזכיר את קונפורטי כמי שמכר ספרים בעכו עוד לפני ימי סניף "סטימצקי"
שנוהל שנים מאוחרות יותר על ידי פיטוסי וגם זה עניין שזכור לטובה.
אני מודה לכם. תמשיכו .... תמשיכו ....

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 מאי 2009, 09:53 
בהחלט תגיבו! ככל שירבו התורמים למאגר הזכרונות- כן נצליח לגרד את מסך השכחה. זה תרגיל מוחי. בן פורת יוסף- אני שמחה שאתה מתרגש לפחות כמונו.
יוסי, תגיד: פרנקו ובוקו וקונפורטי ובצ'ו וליבר...זה לא נשמע כמו דמויות בסרט של פליני? או פרנסיס פורד קופולה??? איי, ת-ע-נ-ו-ג!!!!!! היה עוד בולגרי אחד שהייתה לו מכולת בבן עמי לכיוון הים צמוד לחנות השוקולד "עלית" של שטיין. מי זוכר איך קראו לו? אהבתי להכנס לשם. אשתו תמיד התיחסה אלי בחביבות. אם זכור לי היטב, היו מעין 3 מדרגות מהמדרכה שהובילו לתוך החנות ובפנים- עולם של ריחות של זיתים וגבינות ולחם שחור טרי ונקניקים.
מישהו זוכר שהיו ריקודי דיסקו בתזמורת ליד המשטרה כל יום שישי? איך כולם הרביצו הופעה (עוד אומרים ככה?)...
אולי כדאי גם לשחזר אילו מילות סלנג היו נפוצות אז? כאילו, מה אמרנו אז במקום "שווה"? במקום חבל"ז?
עיסוק כמעט קבוע שהיה לי בערבים שסיימתי ש"ב מוקדם היה לטייל עם שרה רוטמן לאורך בן עמי הלוך ושוב...הלוך ושוב...לפחות שעתיים בכל ערב. היינו עוצרות מול חלונות הראווה של חנות "אתא", חנות הצעצועים של ביטון שלידה, מעריבות עד לים וחוזר חלילה מהצד השני של הרחוב. היינו מדברות המון על הכל ועל כולם, לפעמים פוגשות עוד נשמות תמימות ועוצרות להחליף מספר מילים. פעילות פשוטה שענתה על הצורך לפרוק חויות ולהתעמל במכה אחת. היום משלמים למועדוני ספורט הון כסף כי חברויות כאלה נדירות...והספורט המועדף שלי הוא של 4 אצבעות שמקישות על המקלדת...
ספרי לי ספרי לי איזו מעשייה, על אותם הזמנים ועל מה שהיה...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2011, 17:08 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

שלום לכם,גם אני הייתי שם. גם מרכז חיי הבידור שלי היה קולנוע יחיעם, ולידו גן עדן, ולפעמים בוסתן הפתוח. כל יום שבת אחר הצהרים הלכנו לסרט....

שמי יצחק ארדיטי, עליתי לארץ ב 1959 עם משפחתי מטורקיה, והתישבנו על פי הוראה במעברת משמר הים.
כיום כל האזור הזה שייך לאזור תעשיה עכו דרום. מצפון למעברה מפעל ברבור שייצר אריחים צבעוניים, ממזרח קבוץ עין המפרץ, מדרום מפעל צנורות, וממערב הים, מסילת ברזל, ויצרן הרעל פרוטרום.

מעברה ענקית שהצטופפו בה יוצאי גלויות שונות מאסיה צפון אפריקה ואירופה, ועם כל העוני והחוסר ובעיות הפרנסה, הייתה לי ילדות נהדרת. שש שנים מופלאות....

בשעות שלאחר הצהרים בימי שבת קיבלתי דמי בילוי מאימי, נסיעה לעכו וכניסה לסרט, ואם אני זוכר טוב גם הוסיפה לי כסף לפלפל ושתיה. התאספנו חברים ויצאנו לדרך.

על פי רוב ההגעה לעכו היתה ברגל, עלינו על פסי הרכבת והלכנו לאורכו עד....... מגרש הכדורגל למרגלות גבעת נפוליאון.
איתרנו מספר פרצות בגדר, ובחומה, והופ אנחנו בפנים. קבוצת כדורגל אהודה, בימים ששחקו בה -ברמי- ואלברט אדרי אם אני זוכר נכון. חגיגה........

לאחר המשחק הלכנו ברגל לקולנוע, בדרך כלל ליחיעם. מצ'יסטה,ספרטקוס,טרזן וג'והן ויין. ולאחר הסרט פלפל ושתיה והליכה לתחנת האוטובוס ונסיעה הביתה.

רוב תושבי המעברה בסופו של עינין עברו לגור בעכו, אנחנו לא....

כל טוב

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: