חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 11:50

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ביום 26/07/2008 מוצש, סרט בטלויזיה על עכו בזמן המלחמה
הודעהפורסם: 27 יולי 2008, 19:59 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

alkyam slomo כתב:
אגב אכן אני מופיע בסרט ללא ידיעתי

איתי בתמונה מופיעה מירה שטרית... שיינר.. .

עלי לציין את אומץ ליבה, שתוך נפילת קטיושות ללא חת ,סייעה בחלוקת מזון למקלטים

מירה בחורה למופת...זה לא הראו בסרט.??...????

מרגיז...

מצטער שלא זהיתי את מירה, יש לי את הכבוד להכיר אותה באופן אישי והיא באמת בחורה למופת.
לצערי לא הראו מספיק את תרומתה בסרט, כן ירבו כמוה !! אין הרבה כמו מירה, אבל בכל זאת
כל חברה שזוכה לאחת כמוה מתברכת בכך. כמי שכאמור מכיר אותה אני יודע שהיא מסתפקת
באותן שניות היא לא אוהבת במיוחד להיחשף. גם אם זה יחשב לחריגה מנושא שרשרת ההודעות,
אני מוכרח לומר בהזדמנות טובה זו שאני מקווה שהיא יצאה לחופשת הקיץ שלה ונהנת ממנה כמו כולם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 יולי 2008, 23:14 
משתמש קבוע בעכונט - מעל 600 הודעות
משתמש קבוע בעכונט - מעל 600 הודעות
סמל אישי של המשתמש

אהוד, אלברט ואלקי, הכי קל להגיד שדברי אינם נכונים!!! הרי שלושתכם גרים בצפון עכו!!!
אינכם יודעים מה הולך כאן במרכז עיר- ברובע הערבי החדש!!!

אינכם מכירים את העובדות בשטח, ואינכם רואים מקרוב את ההגירה המתמשכת מהכפרים!!!
כולכם כאן בעכונט אטומים ואינכם רוצים אפילו להבין את הבעיה העצמה!!!

אם שיקרתי באחד ממילותיי בהודעתי הקודמת אשמח לדעת זאת!!! ואחזור בי!!!

לידיעתכם, חיים יהודים אינם מורגשים פה בכלל, את השפה העברית עוד ממש נדיר לשמוע,
בערב לא ניתן להסתובב ברחובות מבלי לשמוע מכל פינה ילדים ונוער צועקים "יהוד, יהודי"
ושלא נדבר שברדיוס של כמה רחובות אין יותר בתי כנסת מכיוון שכולם נסגרו,
אני ואחותי בין החיילים הבודדים שעוד גרים בעיר!!! ושנינו בשנה הקרובה משתחררים מצה"ל
והעיר עכו זהו המקום האחרון עליו אנחנו חושבים לגור בעתיד.

סתם בשביל ידע כללי, שני בניי דודי מצד אימי שגרים בעיר, אחד קצין בחיל האוויר ביחידה מובחרת
והשני חייל בסדיר בחיל הים גם הוא ביחידה מובחרת, באים ממשפחה עמידה ובקיצור אוכלוסיה חזקה,
בעוד כחודש כבר לא יחשבו כתושבי העיר עכו, שניהם מצפינים צפונה עם משפתחתם לנהריה והם מרגישים בעכו זרים בדיוק כמוני!!!
ומכאן ניתן לראות שההגירה השלילית עדיין נמשכת, וכולכם בוודאי יודעים מי יתפוס את דירתם!!!
ולראיה, ראו גם את בנינו ובנותינו יוצאי צה"ל , האם הם נשארים בעיר??? בוודאי שלא.
האם הערייה עושה משהו על מנת שהחיילים המשוחררים השיארו בעיר??? לא עושה כלום!!!

כאשר באים אורחים לביתנו הם אינם מבינים איך עדיין משפחה יהודית כמונו גרה כאן במרכז עכו,
עם כל החפלות, החתונות, הזיקוקים, הרעש, המוזיקה והתושבים הכפריים...

כנראה שעוד לא קלטתם שדברים שרואים מכאן לא רואים משם!!!
בוא נראה אתכם גרים בעיר במשך חודש!!! חבורת צפונים שכמותכם!!!

בוא נראה אתכם מסבירים לי, איך עזבו את עכו 25,000 יהודים ונשארנו אותו מספר תושבים בעיר ואפילו עלינו בכמות???
מוזר לא??? הגיע הזמן כבר שידווחו לנו את האמת ושיגלו לנו מה האחוזים הדמוגרפיים בעיר! ושיפסיקו לדבר כל הזמן על ה-25%!!!

כולכם יודעים טוב מאוד שבעוד שני מערכות בחירות, יהיה כאן מהפך,
היום אחוז הילדים הערבים בעיר מקביל בערך לאחוז הילדים היהודים ואף עובר אותם
ובעוד מספר שנים כאשר יהיה לאותך ילדים זכות בחירה אנו נאבד את העיר!!! והכתובת על הקיר!!!

בקיצור עצבנתם אותי מאוד מאוד, ואני מאחל לעכו בעזרת השם עוד המון המון סרטים כאלו,
רק בשביל שתבינו מה הולך מתחת לאף שלכם כאן במרכז העיר!!! ושתעוררו כבר!!!!!!!

חבל על העצבים שלי, כולכם בדעה שעכו תישאר עיר יהודית לנצח ועיר שטוב לגור בה,
אבל כולכם חיים באשליה אחת גדולה!!! וחבל...

ושוב, אם הינכם יכולים לסתור את מילותי אשמח מאוד לדעת!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 יולי 2008, 08:56 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

שי כתב בחלק מדבריו :

ציטוט:
ציטוט:
לידיעתכם, חיים יהודים אינם מורגשים פה בכלל, את השפה העברית עוד ממש נדיר לשמוע,
בערב לא ניתן להסתובב ברחובות מבלי לשמוע מכל פינה ילדים ונוער צועקים "יהוד, יהודי"
ושלא נדבר שברדיוס של כמה רחובות אין יותר בתי כנסת מכיוון שכולם נסגרו,
אני ואחותי בין החיילים הבודדים שעוד גרים בעיר!!! ושנינו בשנה הקרובה משתחררים מצה"ל
והעיר עכו זהו המקום האחרון עליו אנחנו חושבים לגור בעתיד.

סתם בשביל ידע כללי, שני בניי דודי מצד אימי שגרים בעיר, אחד קצין בחיל האוויר ביחידה מובחרת
והשני חייל בסדיר בחיל הים גם הוא ביחידה מובחרת, באים ממשפחה עמידה ובקיצור אוכלוסיה חזקה,
בעוד כחודש כבר לא יחשבו כתושבי העיר עכו, שניהם מצפינים צפונה עם משפתחתם לנהריה והם מרגישים בעכו זרים בדיוק כמוני!!!
ומכאן ניתן לראות שההגירה השלילית עדיין נמשכת, וכולכם בוודאי יודעים מי יתפוס את דירתם!!!
ולראיה, ראו גם את בנינו ובנותינו יוצאי צה"ל , האם הם נשארים בעיר??? בוודאי שלא

בואו נודה על האמת , הבחור דובר אמת והוא צודק במאה אחוז !!!
נעשים פרוייקטים יפיפיים בעכו אבל אם לא יעשה "צעד דרסטי " במרכז העיר התסריט של שי יראה
"ורוד " לעומת המציאות "השחורה " שנהיה עדים לה.
חייבים למצוא פתרון ובאופן דחוף !
רק קואליציה ציונית אמיתית וחזקה תצליח לשנות את המצב העגום .
רק אם אותם פוליטיקאים "בלירה וחצי " שמתנשקים אם " הבני דודים" למען בחירתם (והמבין יבין )
יבינו שבדרך זו הם ישארו רק עם " הבני דודים " ולא אם "האחים " האמיתיים שלהם ,אולי הם יתפכחו.
אז תבינו כבר "שהכסא זה לא הכל " כי בסוף תשארו עם כסא ללא עיר.
ותחשבו על זה !
חומר למחשבה לכל הפוליטיקאים בעבר , בהווה ואולי גם בעתיד

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 יולי 2008, 11:28 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

שי נכון שכך כתבת?
ציטוט:
אבל כולכם חיים באשליה אחת גדולה!!! וחבל...

וואלה אתה כל כך צודק .

אני רוצה לומר כאשר הבחירות באופק הקרוב אחוז ההצבעה חייב להיות היסטרי לא לוותר על אף קול שאם לא כך כבר לא נחייה באשליה כי אם באמת האמיתית .

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2008, 19:45 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יוסי רבך במאי הסרט שלח לנו את תגובתו לדיון שהתקיים כאן - להלן :

תושבי עכו היקרים,

להלן תגובתי לתגובותיכם על הסרט "עיר מקלט" באתר "עכונט":

לאחר שקראתי את תגובותיכם לסרט "עיר מקלט" אני מרגיש צורך לענות ולהגיב עליהן. אני מקווה שאענה ואגיב לכל הכותבים:

ראשית, ברצוני להבהיר שהסרט הינו סרט אישי שלי ומנקודת מבטי האישית על אירועי המלחמה וספחיה. כל אחד מכם יכול היה לקחת מצלמה ולצלם סרט נהדר משלו אבל מכיוון שלא עשיתם כן אני גאה בסרט ובמסריו גם אם הוא מקומם אחדים מכם. בשורה התחתונה אני חושב שכשהכעס יעבור תראו לא מעט אמת בסרט.

בטח הייתם מאושרים אילו הייתי עושה סרט לחברה שיראה רק איחוד וגיחי גיחי. זה יופי אבל מה לעשות זה לא אני וכשאני רואה את העזובה אני מתריע בפניה. כשאני מחזיק מצלמה אני מרגיש את האחריות להראות את האמת שלי וסביר להניח שכל אחד אחר היה מראה אמת אחרת. אבל אף אחד לא יכול להתעלם ממה שהראיתי כי זה בולט למדי. מי שהיה מתמקד רק בטוב היה חוטא למציאות ולאמת כי העזובה והחידלון בעכו הם מעבר לכל פרופורציה והיא לא העיר היחידה במצבה אף על פי שמצבה קשה במיוחד.

אחד הדברים המעניינים הוא שתושבים מחוץ לעכו רואים את הסרט שונה מאוד מאילו שהגיבו ב"עכונט". אני מקבל תגובות מאוד מרגשות המביעות מעבר לחמלה גם הבנה שהמצב של תושבים רבים בעיר הוא בלתי נסבל. אני מודה בצער שלא הייתי רוצה לגדל את ילדי בעיר כזו ולא בגלל הערבים שבה.

אפילו מדרחוב ומרכז נורמאלי עיר אין לכם. הכל די עלוב, המצב התברואתי די ירוד, ההזנחה ובנייני הרכבות ממש מדכאים, ומערכת החינוך לא מהמשובחות. יש תושבים נפלאים ונשמות טובות שזקוקות וראויות ליותר מהקיים והגיע הזמן שיחול שינוי.

בנוסף, אני חייב לגלות מראש שעכו היא עיר שגדלתי בה עד גיל שש, יש לי קרובים בה, ואני מבקר בה לא מעט. אבא שלי שיחק בהפועל עכו ועד היום אני עוקב אחרי הקבוצה שנראית די דומה למצבה של העיר. הסרט מייצג מציאות מסוימת שאני רואה אותה במשך שנים המסתמכת על לא מעט ידע מוקדם ומבוסס. זה לא שבאתי כתל אביבי מנותק ושפכתי אש וגופרית מבלי להכיר את המציאות לעומקה.

כמו- כן אני מדגיש שמכתבי זה אינו בא להאשים מעל במה זו את פרנסי העיר ותושביה כי אם להדליק נורה ולהבהיר את מניעי.

ולתגובות:

קראתי את כל התגובות שלכם לסרט ומהן יוצא שכותביהן מרגישים פגועים מהסרט כתושבים של העיר. אז אני חייב להבהיר שוב שהסרט הוא נקודת מבט שלי בלבד ושל אילו המזדהים איתי ועם האירועים שהקרנתי. לא באתי לעשות סרט על כל העיר כי אם על דמויות מסוימות שמייצגות חלק לא קטן מתושבי העיר והחיים במציאות של הסרט גם ביום יום.

זרמתי עם האירועים שראיתי, ושהתרחשו מול המצלמה במקריות, ובחרתי בקפידה וברגישות את הסצנות שמייצגות את מה שחוויתי בתקופת המלחמה. אינני חושב שהוצאתי לעיר תדמית שלילית כי אם הבאתי מציאות שלילית שחייבת תיקון. אני מתחייב לפניכם שיש לי המון חומרי גלם אחרים שתומכים במה שהכנסתי לסרט, ושאם הייתי מכניס אותם הסרט לא היה מאוזן בכלל, ומוציא שם רע באמת לתושבים רבים בה.

סביר להניח שאם כל אחד מכם היה לוקח מצלמה היה יוצא לו סרט מנקודת מבט אחרת. אבל מה לעשות, אף אחד מכם לא ממש לקח מצלמה ואולי חבל שכך כי אני בטוח שאם הייתם עושים זאת הייתם הופכים עדים לאירועים שונים ומשונים הדומים לאילו שתיעדתי. כשמחזיקים מצלמה היא לוקחת אותך לסוג של אחריות ולאירועים קיצוניים שמחייבים חשיפה. אולי בגלל זה לא כל אחד נהייה במאי או כתב וטוב שכך.

הסרט שלי הוא מנקודת מבט שלי ומביע את שחשתי אני, כיוצר, במלחמה ובמפגשים שלי עם אנשים מהעיר. אני מודה שאני במאי שנמשך מאז ומתמיד אל האירועים הסוציאליים גם אם בשמחות עסקינן. במקרה הזה באתי לעשות סרט על המלחמה ויצאתי עם סרט על מלחמת קיום של האנשים שישבו במקלטים. אני יודע שלא רק מסכנים ישבו במקלטים(במקרה והיה להם מקלטים ראויים בכלל) ולמתבונן מהצד אני יודע שלא כל אילו שהופיעו בסרט משולים למסכנים.

חלק מהכותבים אמר שיכלו להראות את הפעילות הטובה שהייתה בעיר. אז הגיבור נסים עשה זאת לכל אורך הדרך. אולי הוא לא ראוי מספיק בשבילכם אבל אני שואל אתכם האם כולכם עשיתם ופעלתם למען האחרים כפי שהוא עשה?... האם עשיתם יותר ממנו?... ואם פעילותו מכסה את כל הסרט האם אין זה הולם ומאזן את כל שאיפותיכם לפידבקים חיוביים על תושבי העיר?..

נסים למשל, זוכה לתגובות והזדהות מוחלטת. לידיעתכם גם הוא תושב העיר ולדעתי ייצג אתכם בגאון ובכבוד רב מאוד. בני משפחתו גם כן וזאת הרבה בגלל שהראיתי את האנושיות שלהם, אהבה, צחוק והרבה אמפטיה. צופה לא יכול להזדהות רק עם מסכנות ואני חושב שלמרות שהמצב הקשה נראה לכל אורך הסרט יש בסרט גם הרבה אהבה, אנושיות וחיוביות שכנראה לא ראיתם כולכם כמו שאחרים ראו.

זה מובן לי וצפוי כי אתם כתושבי העיר לוקחים את זה למקום הכי לא ניטראלי שאפשר. כאילו שלכלכתי עליכם ועל העיר. אבל אם הייתם מסתכלים על הסרט קצת מהצד אולי הייתם גם אתם מזדהים עם הדמויות וגם עם כל האירועים הקשים שבו כי מה לעשות האירועים קרו ולא המצאתי אותם והם ממש מתחת לאף שלכם ואתם מתעלמים מהם. מי שחילק אוכל במלחמה ראה את הכול גם אלקי שמופיע בסרט.

מה לא היו בעיות? היו והיו גם הרבה מעבר למה שהראיתי וגם אלקי יודע זאת.

וכאילו שלא הראיתי דברים חיוביים: מה עם הזקן ממס הכנסה בתחילת הסרט והצוות שחילק אוכל לקשישים שנסים עזר להם?, מה עם פריאל הערבייה שנסים עזר לה ושהיא הוקירה את העזרה שלו?, מה עם הביקור אצל יוסף מהאופניים שנפצע ושנסים הביא לא חמגשיות?, מה עם השכנות הטובה של משפחת טקיאר עם שכניהם הערביים (חסום וחמודי)שמראה גם מציאות חיובית בין יהודים וערבים?, מה עם הערבים שתיקנו ביוב במקלטים והחברות של אחד מהם עם נסים?, הסיוע של נסים למשפחתו למרות מצבו האישי?, את סמירה ורינה שעומדות יחד בחדר המדרגות באזעקה ועצבניות יחד על הממסד שלא דואג?, את הילד שקורע את הציור של נסראללה הממחיש את נזקי המלחמה הפוגעים בו ובתושבי המקלט שלו הזקוקים לכדורים ודאגה?, את החברה של אבי שמתקבצים בסלון משפחת טקיאר ואחר כך בתחנת האוטובוס שהיא "המועדון" השכונתי שלהם?, את אסתר החכמה שאומרת מילים כדורבנות על הערבים שאינם כמו שאנו מחשיבים אותם ושהם התקדמו לעומתינו?, את החברות של אבי והאהבה שלו לאלינה חברתו?, את האירועים מהקטיושות שזיעזעו כל צופה?,

ולעומתם, נכון, יש גם את אילו שזרקו את נסים מהמקלט למרות מה שהוא תרם לאחרים, יש את התסכול של הבן שלו אבי מהעיר ופרנסיה, את אילו שהתלוננו שהילדים שלהם לא מקבלים מזון וצעצועים, את הגזעניים, את הילדים היהודים והערבים ששונאים זה את זה ללא סיבה הגיונית. וכל זה אולי חזק יותר ומזעזע יותר מהדברים החיוביים שבסרט אבל אם תמדדו את זמן המסך של האירועים הקשים לעומת האירועים היפים תגלו שהסצנות ה"שליליות" מעטות בהרבה מה"חיוביות". הן קשות ומזעזעות ובגלל זה הן נותרו בתודעתכם באופן נחרץ. אבל זו כנראה ייעודה של המראה שהצבתי לכולנו בפנים.

זה סרט שהאווירה בו קשה והוא נגמר בתחושה שיש במדינה הזו עיר המייצגת עוד ערים עם בעיות אקוטיות. במציאות הבידורית של כל רשתות הטלוויזיה זה מעבר לגאווה שהערוץ הממלכתי בחר לשדר סרט עם מסרים חברתיים קשים. את הפירושים כל צופה עושה. חלק מהעכואים כועסים שלא הראיתי עוד מעשים טובים וחלק מזדהים עם המצוקות. אבל אי אפשר לומר שהסרט לא מאוזן כי הוא מראש בחר להראות את המציאות שראיתי בעיניי.

יכול להיות שבשכונת הוילות המציאות הייתה סבבה אבל לא לשם כך באתי כי אם להראות מציאות של עיר במלחמה ובמלחמת קיום יומיומית. לא באתי מראש עם החלטות ויכול להיות שאם הייתי רואה רק דברים טובים היה יוצא לי סרט אחר. אני בחרתי ללכת למקלטים ואזורים שחיים בהם יהודים וערבים יחד. יכול להיות שיש בעכו שתי ערים נפרדות זו של בנייני הרכבות והשיכון וזו של שכונות הוילות והבניינים החדשים יחסית. אבל הלב של העיר הוא במרכזה ושם המציאות קשה מאוד וחייבת להשתנות!!!

אני מודה שסיפקה אותי העובדה שבדיון ב"עכונט" לא כולם מסכימים על הכל ושיש שמסכימים ומצדיקים את המצב שתיארתי בסרט. כנראה שמבין השורות אי אפשר להסתיר את כל הכשלים שבעיר ועל כך אני שלם כי זה מביא למחשבה, ואולי גם לפתרון.

מבחינתי זה סרט שמראה מציאות של לא מעט אנשים בעיר ותפקידו להתריע מפני מה שיתרחש במלחמה הבאה. זה סרט שבא לזעזע את החברה בישראל שהפערים הסוציו אקונומיים בה מהגדולים בעולם, ושעכו מייצגת בעיני את השפיץ שבפירמידה ההפוכה הזו.

הסרט הזה גם בא להתריע ולזעזע את פרנסי העיר שלכם ואתכם התושבים כי בתוכם ישנם תושבים שלא גומרים את החודש וחיים על גבול העוני. הסרט בא להקים אתכם מהתרדמה שאתם נתונים בה ולהתריע בפניכם שגם אם ישנם 100 תושבים במצב שהסרט מתאר זה אסון לעיר, אסון לנו כחברה, ואסון וכישלון של כל אחד מכם שלא קם והופך שולחנות.

יצא לי לדבר עם דובר העריה אחרי ההקרנה וגם הוא הביע בהתחלה חוות דעת המומה כפי שקראתי ברוב התגובות שלכם. אבל לאחר כחצי שעה של שיחה זה נגמר אחרת וברצון להיפגש כדי לראות איך ניתן לסייע ולקדם רעיונות לקידום העיר. פשוט הצבתי גם בפניו את המראה וכשהוא יצא מעמדת ההתגוננות הוא הבין שהמצב שתיארתי לא בדיוני ומעולם אחר.

המצלמה לא משקרת ולמרות שיכולתי לעשות סרט מזוקק מבעיות אין זה אומר שהבעיות אינן קיימות. אני במאי חברתי ולא מעניין אותי שיש שכונות חדשות מסביב לעיר. אותי מעניינות השכונות הותיקות המוזנחות, התושבים שחיים על קו העוני ומי שרוצה לעשות סרט סבבה והרואי על העיר שיעשה.

ב"עכונט" ובעיתונים מראים גם עיר אחרת וזה אחלה. אז תסתכלו על הסרט שלי כמאזן לכל השאר.

אני מתאר לעצמי שב"עכונט" והעיתונים מראים גם את הצדדים הקשים אבל אולי אתם כקוראים מעדיפים לזכור ולחיות עם המחמאות והדברים הטובים. לי נראה שהעיר חייה במעיין ואקום ללא אופק ותקוות לימים טובים יותר כי קצב השיפורים אינו מדביק את הנזקים והקשיים הקיימים.

אני גם מודע לכך שלא כל העיר נכשלת וכל תושביה במצב קשה אבל אני כאזרח טוב וכבן העיר מרגיש שגם רחוב אחד שמאכלס תושבים במצב קשה הינו סיבה מספקת כדי להתמקד עליו בסרט או בכתבה בעיתון או בדיונים יומיומיים במליאת מועצת העריה. אסור לתת לזה לנוח וחייבים לשנות.

עכו ועוד ערים רבות אחרות נמצאות במצב קשה כשלידן ערים אחרות שבמצב טוב פי כמה. זה קשור למספר משלמי הארנונה, לקברניטי העיר שאני לא מרחם עליהם כי מלאכתם קשה מאוד אבל זה לא מסיר כהו זה מהאחריות של כולם כולל אתם קוראים נכבדים הנמנים על אוכלוסיית העיר. המצב תלוי בכם ולא רק ביום בחירת ראש העיר. אם כל אחד מכם יקח על עצמו פרוייקט קטן ואישי הכול יראה אחרת.

זה יכול להיות באימוץ משפחה קשת יום, טיפול בקשישים, התנדבות ל"משמר אזרחי" ו/או הקמת קבוצות לסיוע ושמירה על רכוש. בהקמת גוף שיאגד בתוכו תושבים שיפעלו למען עידוד תשלומי הארנונה כדי שקופת העריה תשתקם, הקמת קבוצות דיון בין ערבים ויהודים שגם יעשו פעולות בשטח, התנדבות של קבוצות לשימור וטיפוח העיר ועוד המון רעיונות שאשמח להעלות בפני מי שמעוניין.

זה לא תלוי רק בכסף ותקציבים זה תלוי יותר באכפתיות, בדאגה לשכן, לבן הלאום האחר, ביוזמה האישית, וברצון לשנות מקצה לקצה. הסצנה של אבי הבן של נסים שבה הוא מוכיח את הוריו על כך שלא למדו ושבעיר אין מפעל רציני אחד- להבדיל מכרמיאל למשל- מראה המון על מה שצריך להיעשות בעיר. בסצנה הזו נסים אומר שלא משקיעים בעכו כי היא מעורבת. אני בטוח בזה. הוא גם אומר שעכו היא סוג ג'. מה זה לא נכון? זה יותר מנכון וצריך לשנות את זה. צריך להעביר את העיר ותושביה מהפך פסיכולוגי קיצוני כדי שמשהו ישתנה.

זה צריך לבוא מלמטה ולא לחכות רק לראש העיר. מי שעושה מרוויח והחברה שמסביבו יוצאת נשכרת.

וכדי לסגור את הנושא הזה אביא לכם מספר נקודות למחשבה:

1 .רק 20% מהתושבים הסתתרו בממדים. 30% במקלטים ציבוריים. ל- 50% לא היה מיגון ראוי

2 כמחצית מתושבי העיר מגיעים עד גובה שכר מינימום.

3 אחוז מקבלי השלמת הכנסה ואבטלה מהגבוהים בארץ. מספר דיירי עמידר בעיר מעבר לממוצע הארצי

4 אין מפעל רציני אחד בעיר

5 אין בעיר מועדון ריקודים אחד ראוי ומודרני שנותן מענה אמיתי לדרישות הנוער והמבוגרים

6 אחוז משלמי הארנונה מהנמוכים בארץ

7 ערך הנדלן מגוחך– זאת למרות שבכל הארץ מחירי הדירות עלו בטירוף

8 הפערים בין השכונות החדשות למרכז העיר מדהים ומקומם

9אחוז הפשיעה מהמובילים בארץ

10 כמה משקיעים מבחוץ באים להשקיע בעיר

11 מבחינה סוציו אקונומית עכו מדורגת בתחתית הטבלה הארצית וכ- 16% מתחת לממוצע הארצי

כאחד שגדל בעיר הזו אני מודה שלא הייתי מוכן לחזור לשם. חלאס, יש עולם טוב יותר בחוץ ומתקדם בהרבה. אני כבר לא ילד, אני בן 45 ואב לילדים, כך שאתם לא עומדים פה מול יוצר קולנוע צעיר שחלב נוטף מפיו. כבר ראיתי המון וסיקרתי המון אירועים שמחים ועצובים ואני חייב לציין שעכו הוא סיפור עצוב במיוחד.

מעבר לכך, יש את הבעיה של הדו קיום שרק מהתבוננות בתגובות שכתבתם המצב נראה על הפנים. לא צריך את הסרט כדי לנחש מה עומד מאחוריהן ואיזה מטען כבד וחורק מוביל אותן:

"סבא עזרא מתפלל לעכו טובה יותר לגדל את נכדיי בה :ליאב,ליאור,ליאל, אשר, ונועה "

אינכם מכירים את העובדות בשטח, ואינכם רואים מקרוב את ההגירה המתמשכת מהכפרים!!!

לידיעתכם, חיים יהודים אינם מורגשים פה בכלל, את השפה העברית עוד ממש נדיר לשמוע, בערב לא ניתן להסתובב ברחובות מבלי לשמוע מכל פינה ילדים ונוער צועקים "יהוד, יהודי", "

שני בניי דודי מצד אימי מצפינים צפונה עם משפתחתם לנהריה והם מרגישים בעכו זרים בדיוק כמוני' "!!! כאשר באים אורחים לביתנו הם אינם מבינים איך עדיין משפחה יהודית כמונו גרה כאן במרכז עכו, עם כל החפלות, החתונות, הזיקוקים, הרעש, המוזיקה והתושבים הכפריים... "

חייבים למצוא פתרון ובאופן דחוף !רק קואליציה ציונית אמיתית וחזקה תצליח לשנות את המצב העגום .רק אם אותם פוליטיקאים "בלירה וחצי " שמתנשקים אם " הבני דודים" למען בחירתם (והמבין יבין {יבינו שבדרך זו הם ישארו רק עם " הבני דודים " ולא אם "האחים " האמיתיים שלהם ,אולי הם יתפכחו". "

וואלה אתה כל כך צודק .אני רוצה לומר כאשר הבחירות באופק הקרוב אחוז ההצבעה חייב להיות היסטרי לא לוותר על אף קול שאם לא כך כבר לא נחייה באשליה כי אם באמת האמיתית ."".

אילו רק חלק מהתגובות אבל בין השורות ניתן לראות לא מעט ממה שהסרט הראה. אני לא מאשים אבל בואו נודה לאמת: המצב לא משהו ... אני גם משער שלא רק יהודים חושבים רעות על ערבים כי אם גם ערבים על יהודים וזה מצביע על הכישלון שבהתנהלות הקודקודים בעניין.

צריך לחנך לדו קיום כי אין ברירה ודו קיום יכול להוות מנוף להשקעה וקידום. צריך להשקיע בזה כי עכו היא עיר שיכולה להתנהל בדו קיום אמיתי אבל לא בתנאים הללו. לא בתנאים שכל התסכול נזרק על הערבים, והם על היהודים. גם בדבריכם ישנן אמירות גזעניות מקוממות למרות שאינכם מגדירים את עצמכם גזעניים. מה אמור קורא ערבי להרגיש כשהוא קורא את מעט הציטוטים שהבאתי כאן לפניכם?, שהוא אהוד ומקובל עליכם?, שהוא אשם במצב?, שכייף לחיות בעיר הזו?...

אולי הגיע הזמן שתתעוררו ותבינו שלא רק שאין ברירה אלא שיש אפשרות להרים את העיר הזו למעלה דווקא בגלל הדו קיום. עכו יכולה לשמש מודל לדו קיום אמיתי ובריא. אבל לשם כך העיר עצמה צריכה להשתנות.

ולסיום, דוגמא קטנה לאיך דברים מתנהלים בעולמכם:

לאחר המלחמה באתי לבקר את נסים ומשפחתו וגיליתי להפתעתי שכל הבניינים שפונים לתחנת הרכבת שופצו. איזה יופי אמרתי לעצמי. אבל כשנכנסתי קצת פנימה נוכחתי לגלות שאת הבניינים שמעבר לשורה הראשונה לא שיפצו כלל. ברור לכולנו מה מטרת השיפוץ- שיפור פני העיר למתבונן מבחוץ.

אני מסכים שהתדמית החיצונית חשובה מאוד(אפרופו איך שהצגתי את העיר לעולם שמסביבכם) אבל, לדעתי, הכי חשובה היא האמת בכללותה. מי שבוגר מספיק יכול להודות שהאמת מסתתרת, לפעמים, מאחורי המסכה...

מקווה שדברי יחלחלו למקומם הראוי

בכבוד והערכה לכולכם

יוסי – במאי הסרט

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2008, 20:12 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יוסי רבך היקר שלום רב ,
הוספתי את תגובתך ולדעתי אתה ממשיך להזיק לעכו כי אתה חי עם נתונים לא מבוססים ,
המעניין הוא שיש תופעה פסיכולוגית שחוזרת בכל פעם מחדש . המשמיצים את עכו הם תמיד העכואים בעבר או אלה שמחפשים סיבה לעזוב אותה , לכן מנפחים את המצב השלילי או מתרכזים בשוליים כאילו כל עכו היא כזאת וזה דבר שמזיק לעיר שלנו בכל פעם .

רוב הנקודות שהדגשת כידי להצדיק את הסרט שלך שהתרכז באדם שגר במחסן עם גג אזבסט , כאילו זאת כל עכו , אינם נכונים , ויגיע הזמן ונוסיף כאן נתונים יותר בדוקים על כל הנקודות שלך .

ורק ממה שזכור לי שפרסמנו בעכונט . חפש בעכונט ותמצא שיש התפתחות ונפתחו הרבה מפעלים והאבטלה היא לא גבוהה כפי שאתה כותב .

לידיעתך , תבדוק את תקציב עיריית עכו כאן בעכונט ותמצא שמשלמים ארנונה יותר ממה שאתה חושב .

לידיעתך השכירות בעכו גדלה ב 11% בשנה האחרונה ראה פרסום בעכונט

זה לא נכון שאחוז הפשיעה בין המובילים בארץ , זאת ממש השמצה ויכול להיות שהעירייה תתבע אותך על לשון הרע , על הסרט לא כי זאת יצירה שלך , אך על הפצת כזבים כן , כי לידיעתך כיום , לאחר הוספת הסיירת העירונית הפשיעה ירדה בעשרות אחוזים , התבלבלת , בעכו לאזורקים הרימונים בבתי קפה , זה בנהריה ולא יורים על אנשים בחוף, כי זה בעיר שלך תל אביב ולא בעכו .

אלה דברים שידועים לי ויגיע הזמן ונוסיף לך עוד נתונים חיוביים ביותר שיכולים לשכנע אותך לעשות סרט חיובי על עכו כתיקון לסרט האחרון שלך .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2008, 21:15 
עכונט כדרך חיים

קראתי .. קראתי .. קראתי ...
ואני רוצה להגיד לאלברט ... כל הכבוד !!!
אומנם איני גר בעכו היום ... אך כל יום אני עובר בעכו ...
ועכו מתקדמת .. ומתקדמת .. ומתקדמת בשנים האחרונות ..
אני מדבר עם תושבים מרוצים ... שחשים בשינוי ..
ואני אישית החלטתי לגייס תקציב אישי ולקנות דירה בעכו .. ( אמכור את דירת הרווקים שלי במעלות .. !!! )
כי אין ספק שרמת החיים בעכו עומדת להשתפר ( נוכח הפרוייקטים החדשים .. ) ואתם מכירי הנדל"ן ..

במאי יקר .. במאי עכואי יקר ...
רצית להצליח בסרט שלך ... והלכת על המסכנות והטרגי ...
ובקשר לזה אני יכול להגיד לך שבכל מקום היא נמצאת .. ובטח .. ובטח .. בת"א בה בחרת לחיות ..
אני גר במעלות היום ... מעל 50% עזבו את מעלות למרות שיש להם ממ"דים צמודים בביתיהם ..
בעכו התושבים הראו אומץ ותעוזה ..
מי כמוני יודע .. שהתחננתי שהורי ( שאין להם ממ"ד צמוד ... ) יצאו מעכו ...
ותשובתם העכואית הטיפוסית : " לא נעזוב את ביתנו ... "
כמי שחווה קטושות עוד לפני מלחמת לבנון השניה .. הבנתי את המשמעויות ..
בעכו .. עיר נאיבית של חום ואהבה ... לא הבינו את גודל השנאה בקטושות אלה ..
והמכה הגדולה של איבוד חברים יקרים ... ששומעים בום יוצאים החוצה במקום להשאר במקלטים כמתבקש ...
עכו היתה המומה ומופתעת ... ברגע ללא הודעה מוקדמת מצאה עצמה כעיר קו עימות .. לא ערוכה ולא מוכנה ..
אתה עם מצלמתך ידעת טוב מכולם כי תתפוס את עכו עם המכנסים למטה ...
למה לא הגעת לשלומי ... מעלות ... ( כאן היו נהלים ברורים לאחר התנסויות קודמות ... )

כעת ברצוני להתייחס גם לציטוטי חברנו היקרים בעכו נט ...
ניכר כי שלפת משפטים מהקשרם והשתמשת בהם ...
אני מודה לידידי היקר אלברט שהקים את עכו נט .. למען תיוג העיר ..
גם אם אנו מתווכחים .. ומעלים רצונות לשיפורים ... זה בגלל שבעיריית עכו יושבים אנשים שיקשיבו .. יחשבו ..
ובמידת הצורך יתקנו ..
גם אתה ציינת את ההקשבה מדובר העירייה .. לאחר הכעס ..
הקשבה זו היא חלק מהאיכפתיות ..

אתה מוזמן לבוא לבקר איתנו שנראה לך את עכו המתחדשת .. עיר עם הסטוריה מפוארת ... ועתיד גדול ..
העיר שהכי מחוזרת במדינה ע"י ערים בעולם החפצים בברית ערים תאומות איתה ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 31 אוגוסט 2008, 15:57 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מקריאה בריפרוף תגיד אלברט מה אתה רוצה? שהוא יגיד
שעכו בסדר? בטח שיצדיק את עבודתו .
מרוב דיברי הבלע של הבמאי על עכו חבל בכלל שפרסמת את תגובתו .

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 31 אוגוסט 2008, 17:57 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

יוסי במאי הסרט שלום. אין מילים בפי כדי לתאר את הרגשתי ותחושותיי מן הסרט המכוער שצילמת. צריך אתה להתבייש על כי הגעת לעירי עכו בהתנשאות ובתחושת פטרונות וצילמת סרט כה חד צדדי וכה מגמתי עד כי לא נותר לי אלא לומר לך תתבייש, תתבייש ושוב תתבייש. מי שמך לשפוט את עירי עכו ובאיזה זכות אתה מעביר ביקורת מכוערת וניבזית שכזו על העיר. איפה הבאלנס, איפה האיזונים, איפה היושר המקצועי, כנראה שדרישות שכאלו גדולות עליך, דבר המלמד על רמתך המקצועית, ומה שמסביר את כך שאתה עדיין בערוץ 1 גם בגילך ולאחר כל כך הרבה שנים במקצוע כפי שהעדת על עצמך בתגובה המקוממת עוד יותר שכתבת.
להגיע למקום באמצע מלחמה כשהממשל המרכזי כה חסר אונים ולא תורם מאומה וכל הטיפול בתושבים נופל על כתפי העירייה על כל מחלקותיה (שאגב קיבלה ציון לשבח על תפקודה מהתושבים) ללא ניסיון קודם במצבים שכאלו ולבסוף להוציא תחת ידך סרט כה מכוער זוהי שיא השפלות, האים אתה חושב שאותו ניסים לבדו טיפל בכל 52,000 תושבי העיר? הרי אם היית מגיע לעשות סרט אובייקטיבי ורציני המכבד אותך ואת הצופים (שזו כנראה בקשה שגדולה עלייך) היית מראה את עבודת העירייה יומם ולילה תחת אש בלתי פוסקת כשמשפחתם נשארת מאחור לבד בבית , את החלוקות שונות לבתי התושבים ובמרכזי החלוקה, את כל אותם גופים ומתנדבים רבים שסייעו לתושבים לעבור את המלחמה, ולא לחשוב שבפרובוקציה זולה ניתן לגנוב דעת לצופים ולתת להם להבין מן הסרט כי רק ניסים ה"סופרמן" הציל את העיר העזובה והנטושה ששמה בישראל עכו.האם אתה באמת מאמין שללא עבודת קודש מקצועית של העירייה והמתנדבים יכלו 52,000 תושבים לשרוד אפילו שבוע אחד בכאוס ששרר וחילחל מן ההנהגה הארצית?
העיר לא הייתה משותקת בשום שלב במלחמה והעירייה על כל עובדיה (שלא עבדו מתוקף צווי עבודה כמו בערים אחרות מסביב) ובוודאי העומד בראשה ראויים לציון לשבח מן התושבים על תפקודם במלחמה( וזה אכן מה שקיבלו במשאל לאחר המלחמה מהתושבים).
לגבי המראות הפיזיים של העיר, זו ממש לא חכמה לצלם עיר בזמן מלחמה ולצפות שתהיה מטופחת ונקייה, זה בדיוק כמו לצפות מדוגמנית שתהיה יפה ומושכת דקה אחרי שנפצעה קשה בתאונת דרכים.
אנו תושבי עכו שכנראה נתפסים בעינך כילידים ברבריים שירדו מהעצים, מאד גאים בעיר שלנו מאוד נהנים לגור בה גם אם אתה לא מבין כיצד זה יתכן. העיר עברה ועוברת שינויים קיצוניים בכל תחום אפשרי, והיה ותרצה באמת ובתמים להחשף לנתונים סטטיסטיים עדכנים ואוביקטיבים או למראות עדכניים מהעיר המתפתחת נשמח ללוות אותך לסיור אמיתי בעיר.
עד אז אינני מתכוון להתנצל בפניך או בפני אף אחד אחר על כך שאני גר בעכו ובטח שאיני מתכוון לנהל וויכוח סרק איתך על נתונים מהמוזיאון שהבאת על העיר (דבר שמראה על איכות ומקצועיות עבודתך).אני כמו רבים וטובים אחרים גרים בעכו מתוך בחירה ודיעה צלולה. ולך אני אומר אל תעשה לנו טובות ואל תבוא לבקר. עד שתחליט להיות מקצוען ואוביקטיבי "שלום ולא להתראות".
עכואי גאה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2008, 01:37 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יוסי הבמאי שלום רב ,

תדע לך שרונן כתב מה שחושבים רבים בעכו , לכן אני מציע לך לעשות חשבון נפש , מאפה באו לך האמוציות השליליות האלה שהעדפת להדביק אותם לעכו וממשיך להדביק אותם כאן ולא בעיר שלך בתל אביב בה גרים אנשים חסרי דיור מסוממים בתחנה המרכזית , מאפה זה בא לך לרכז את הבעיות החברתיות של המדינה רק כאן בעכו וכך להשמיץ עיר שלמה שמתקדמת ומתפתחת עם אנשים טובים נפלאים שמתנדבים למען הזולת ולא מנוכרים כמו בעירך תל אביב .
תבדוק את עצמך טוב טוב ויש לך עוד זמן עד ראש השנה כידי להתנצל על ההשמצות שלך .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2008, 10:13 
עכונט כדרך חיים

אני מצטרף לדיעת החברים שגם הסרט,ועוד יותר תגובת הבמאי היא מקוממת ואף מעליבה!
אני חייב את התפקוד המצוין של העיריה ושל ראש העיר במלחמה ואחריה!כל הכבוד וישר כח!
זאת לאחר שהממשל בישראל היה רדום לנוכח מצוקת העורף ההולכת וגדלה והכל נפל על כתפי הרשות המקומית!
רואים גם בשנים האחרונות שיפור ניכר בעיר שמתבטא בהרבה מאוד תחומים,וזה הכל בזכותו של ראש העיר הנהדר שיש לנו,שמעון לנקרי,שאני מקווה שימשיך גם לקדנציה הבאה וימשיך בפיתוח העיר!
ניתן לומר בכל פינה שיש פיתוח ומחדשים רחובות,שלא חודשו הרבה זמן.רק אביא דוג' קטנה-את אולם כדורסל ששופץ לפני שנה ודומה יותר לאולם ליגת העל.
ויש עוד הרבה דברים חיוביים מאוד בעיר!
גם מבחינת הדו קיום אני מקווה שיהיה שיפור!
ואיציק,כולנו מחכים לך כאן לשובך לעכו היפה שלנו!

כך שאני מציע לאדון יוסי רבך הנכבד לחזור בו מדבריו ולבוא לסקר את הטוב שיש בעכו!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2008, 10:28 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

קראתי רק לאחרונה את דבריו של יוסי ואת התגובות לדבריו,
אך כדי לתת תמונה נכונה של עיר ובמיוחד של עכו צריך לראות שינויים לאורך זמן,
כמו שאמרת הבנין הפנימי עדיין לא שופץ החיצוניים כן,
אתה צודק חצי מהשכירים בעכו מקבלים שכר עד מינימום, יש בעכו רבים שלא גומרים את החודש וטענות נוספות שלך נכונות.
אך עדיין (אולי וכנראה לא מספיק) מתחיל שינוי בעיר לפחות במספר תחומים.
אני מבין את אילו שכועסים ואת זווית הראייה שלך.
ואולי כדאי שתחליט לעשות סרט נוסף תמונת מצב של עכו,
שנתיים אחרי המלחמה כשמלחמה נוספת מאיימת מיום סיום המלחמה, מה השתנה בעיר? מה צריך לשפר? מה ישתנה בעתיד?
לראיין את פרנסי העיר ותושבים כך שהשאלות והטענות שלך יעלו לסרט מצד אחד והשינויים והפתרונות העתידיים יעלו מצד שני.
אני מוכן לסייע ואני בטוח שלמרות שיכאב גם מהסרט הזה להרבה יראו אור בקצה המנהרה, יראו שיש אפשרות לעשות משהו ובכך תעשה שירות לעיר כי הסרט ישמש עזרה לפרנסי העיר לקבל כלים ותקציבים נוספים לממש את תוכניותיהם ופעולות לקדם את העיר. מה דעתך? מעניין גם לשמוע את דעתם של כותבי האתר האחרים.

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2008, 10:44 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ציטוט:
הסרט הזה גם בא להתריע ולזעזע את פרנסי העיר שלכם

הפסוק הנ"ל נכתב על ידי אחד שמגדיר את עצמו כאזרח טוב של עכו .
אני קובע מר יוסי שיש לך פיצול אישיות מצד אחד אתה יוצא בהכרזה שהינך אזרח טוב של עכו מאידך אתה רוצה לזעזע את פרנסי העיר שלכם . "מי זה שלכם"? מה?אתה לא אזרח בתוך ההגדרה שלכם?
אז ספר לנו אדון יוסי שו לאן אתה שייך לשם או לפה .
אני אגיד לך לאן אתה שייך . אתה שייך לשום מקום תלוי ותלוש מהמציאות יעני כזה שנטי כזה כזה .
הלו חביבי אתה בתל אביב תישאר שם במילא לעכו לא תתרום אלה נהפוך הוא .
מכיר את הקלישה איפה ש.... זורק אבן 50 חכמים לא ימצאו אותה. זה בדיוק מה שעשית .
אבל ,יכול להיות בהחלט שמצאת "שחקן" שנוח לך היה ללהק אותו מה גם שהוא בכלל שיתף פעולה בצורה שכאילו הוא בעל המפתח של העיר עכו .
אגב כמה שילמת לו
על היותו פיון בסרטך? או אולי היתנדב לשם כך .
בקשה לי אליך .אל תישא את שם עכו לשווא ובטח ובטח לא את שמי .

עזרא שאוהב את עכו ללא גבול .
דע, לעולם נתפלל לימים טובים .

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2008, 19:15 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני לא מבין מה אתם מתרגשים מאיזה "פוץ " שעשה סרט מעוות על עכו.
האם זה משקף את המציאות ? לא ולא

אבי עליו השלום היה אומר : " לא משנה מה אומרים , משנה מי אומר "

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2008, 00:05 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

דני די, מספיק, תפסיק להיצטרף לדעותיו של זה או זה
תיהיה מקורי נמאס כבר שאתה מסכים עם כולם
אני מודיע שאם תמשיך כך אני אומר שלום לפורום.

עזרא לילה טוב

דני אל תגיב

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: