ערן שכטר כתב:
יוסי בוקר טוב,
עדיף מאוחר מאשר אף פעם,
אני רואה שהדברים שלי מתחילים להכנס למודעות
הטיילת הצפונית התחילה אצל בירן - עדיין לא נגמרה.
המנהרה ליד איצטדיון הכדורגל - התחילה אצל בירן ומאז...
איצטדיון הכדורגל - בתל עכו נהרס, הדשא בדרומי נהרס ונשתל מחדש בהשקעה של מליונים ועדיין לא רואים את תחילת העבודה על היציעים - את הפרוייקט להזכירך החל אלי דה קסטרו.
בית התזמורת - פרוייקט שהחל אצל בירן ועדיין לא הסתיים.
המלון בכניסה לעכו - במקום שנקדם את "הפילים הלבנים" שהיו הוסיפו "פיל" חדש.
ואם מדברים על המלון אז בכלל , בולוס שהיה קבלן קיבל 3 פרוייקטים ענקיים בעכו (טעות גדולה הייתה לתת לקבלן אחד את כל 3 הפרוייקטים הגדולים של עכו והנה הוא נפל ואיתם הפרוייקטים) מלבד בית המלון העגול בכניסה לעיר שהפך ל"פיל לבן" המוביל,
הקניון שמדברים עליו מאז שנולדתי בהריסות בית חרושת נור - אם תגיע לשם עדיין תראה את השלט של בולוס - הפרוייקט נעלם.
התחנה המרכזית של אגד בעכו - תפקדה בצורה מלאה והייתה מרכז מסחרי - נסגרה, רוב החנויות נהרסו (מלבד אילו בחזית) בולוס קיבל את השטח כדי לבנות גם שם קניון, בולוס פשט את הרגל - מאז המבנים הפנימיים בתחנת אגד הפכו לאזור פשע וסמים
ראה את תקרית הירי האחרונה...
יש גם הרבה דברים יפים שנעשו אבל לפני שמתחילים משהו חדש צריך לסיים את הישן.
סדר העדיפויות גם הוא לא ברור - מה יותר דחוף - להשלים את חידוש השבילים בחורשת לילי שרון או לפתוח את הכביש בטיילת הצפונית?
לבנות בתי מלון בחאנים בעתיקה - שמופנים לאוכלוסיות מסוימות או להשלים את המלון בכניסה לעיר?
לסגור את חטיבת גולני למחלף חדש או לסיים את המנהרה הישנה? (לפחות לעשות כאילו עובדים שם ולהוריד את הקוצים)
להחליף את הדשא באיצטדיון הכדורגל או להשלים את הכניסה החדשה בצפון העיר?
כשהייתי תלמיד בתיכון במסגרת היותי חבר במועצת התלמידים נסעתי יחד עם האוטובוס של הפורום למען עכו לכנסת, שם פגשתי את ח"כ (אז) היום גם השר מאיר שטרית שאמר בתגובה לצורך של עכו בהטבות מס - עכו צריכה ראש עיר טוב ויוזם קודם.
לעכו היום יש ראש עיר בסדר, סביר, נחמד- אבל כדי להתקיים עכו חייבת דחוף ראש עיר טוב , ראש עיר מצויין, דינאמי, מחובר לתושבים , מישהו שמסוגל לבצע מהפכות.
מישהו שיהפוך את עכו לעיר תיירות ובילוי לכל הגילאים ויחזיר את הצעירים לעיר.
עכו צריכה ראש עיר שיאיר ויעיר את העיר עכו.
עכו צריכה ראש עיר שינהל את העיר מתוכה ומילה שלו תהיה מילה, ראש עיר שינהל את העיר לא במינויים פוליטיים ולא במינוי חברים ומקורבים אלה מינוי עכואים מוצלחים ושורשיים.
עכו צריכה ראש עיר שיחזיר אותה לימי מלכותה (הידעת שבתקופה קצרה מאוד היא אפילו הייתה עיר בירה בישראל)
שמעון לנקרי הוא ראש עיר - הוא עדיין לא מספיק בשביל מה שעכו צריכה.
מי כן ? אני עדיין לא יכול להצביע עליו , אני יכול להגיד שלפחות היום - זה גם לא אני.
אני מקווה שבבחירות הקרובות יהיה מישהו שמתאים לצרכים של עכו,
עכו צריכה מישהו שיחזיר אותה למיקומה הטבעי, אבל בטוח שהיא לא צריכה הצלה או מישהו שחושב שהוא המציל הלאומי - אני לא טובע ולא צריך הצלה ואתם?
אגב אני צריך ללמוד איך לצוטט חלק מהדברים
ואני שואל באמתאת ערן האם בלימודיך במכללה מלמדים לקרוא ולראות הפוך?
אשאל אותך ישירות כשנולדת ויצאת לאויר העולם ישר נהפכתה לסטודנט? ואם כן אין צורך שתגיב
מיכוון שלא כך העינין כך לגבי ראש עיר . איני מבין אותך כלל מה אתה רוצה . האם הרצונות שלך רציניים בכלל שהרי אתה בעצמך אומר שנשארו פרויקטים רבים בעיר שעדיין לא נגמרו וכל דרישתך שראש העיר יגמור אותן לפני תחילת פרויקטים חדשים מה גם שבמקביל אתה מחפש ראש עיר
שמילה תיהיה מילה
צריך להיות ראש עיר טוב.
צריך להיות ראש עיר מצויין
צריך להיות ראש עיר דינמי
צריך להיות ראש עיר מחובר לתושבים
צריך להיות ראש עיר שיבין את הצעירים
צריך ראש עיר שיעיר ויאיר את העיר
ומה יש לנו עכשו? האם לא כל המעלות שציינת? אז למה לחפש במקום?
על איש ליכודניק שיחליף את ראש העיר רק בחולם . ולחלום מותר.
עכשו ערן לאחר שנולד לנו ראש העיר שכזה מה עוד אתה מחפש ? האם נראה לך שראש עיר נולד ראש עיר ?
מה גם שנכנס לנעליים מעופשות ומסריחות ועד שזרק אותם כי לא התאימו לו עברו ימים קשים על העיר בכלל ובתיפקודו בכלל .
לכן כחשב המלווה עזב את העיר ולא נותרה לו עוד עבודה זה הזמן שראש העיר נכנס לנעליו שלו ולא של המורשים שהיו לפניו.
רק תזכיר לי ערן מתי עכו ממונפת כמו בזמן האחרון ? פעם בזמן ישראל דורון עכו היתה בירת הגליל
. את זה למה אתה לא אומר?.
לכן אני חוזר על קריאתי בואו נחזק את העיר ולא נחריבה כי שמה עכו ולא פומפיי .
עזרא