חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 00:21

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכז תרבות אמריקאי יוקם בעכו
הודעהפורסם: 29 ינואר 2008, 00:05 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מזי כאחד שחי ונושם את העם השני כבר 14 שנה ברציפות מה גם שהנני עובד בעכו העתיקה תאמיני לי וואלה שאני לא רק יודע את הלך הרוח כי אם גם נושם זאת .לא אמרתי שאין דו קיום. אמרתי שיש דו קיום למראית עין.זה עושה את ההבדל.
באשר למעונות הסטודנטים .כתבת .בנו בנין רק ככה להשכלתך הכללית שיפצו לא בנו המבנה היה קיים והוא מבנה מאוד עתיק אבל שימרו אותו חבל"ז .
כשאני מדבר על נושא מסויים תני לי את הקרדיט שגם אני יודע על מה אני שח. מטבע הדברים סטודנטים הם חבר'ה בוגרים
שמנסים לעשות ולשנות מצבים ולהראות את מה שאחרים אולי פוסלים אבל לכאלה יש דעה עצמית ופרטית .
לגבי מרכז אמריקה בו יקום הוא אמור לשכן בתוכו נוער ולא בוגרים שעדיין אין לו דעות פרטיות והן רק בהיתהוות ואינני רואה את האינטרגציה שתכול על שני אוכלוסיות הנערים יהודים וערבים. מה גם שתמיד תיהיה הרגשה שהיהודים אורחים אצלם משום שהמקום ממוקם ממש בתוך העתיקה.

אמרת נכון מזי שהמרכז הזה היה צריך להיות במקום מרכזי יותר ואז אולי כאשר יהיה מאמץ של הליכה אל...(שיתאמצו בהליכה ) זה סיפור אחר.

עכשו מזי שאת אומרת שיש ממש בדברי אבל עדיין חולקת על הדרך שאני מציג אותם.
לידיעתך מזמן הורדתי את ככפות המשי שלי זו דרכי וכמובן כל תגובה מצידי היא רלוונטית לנושא .
יש נושאים שאולי את קוראת ולא רוצה להסיר את מבטך מכתיבתי העדינה הכל עינין באיזו פריזמה נכתב הנושא.

בייי
עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 ינואר 2008, 00:37 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
סמל אישי של המשתמש

עזרא ידידי היקר !!!!

את זה שאתה שנון וחד,ושהסרת את כפפות המשי זה כבר הוברר לי לא אחת כאן.
אני בעד שילוב ואינטגראציה, ודווקא היה יותר טוב שהמרכז יוקם בלב העיר, יחד עם האוכלוסייה הערבית.
אני ממש לא מרגישה אורחת שם, רק אתמול סעדתי את ליבי עם צלחת חומוס אצל סוהילה, ואדרבא, אתה תמיד מתקבל בברכה והם תמיד מנסים לעזור לך.
זה לא אומר שאני אוהבת אותם ורוצה שיחיו בקירבי תמיד, אבל הם גרים כאן והם חלק מהעיר שלנו, כל שיתוף פעולה עמם יהווה מודל לחיקוי ליחסים העגומים עם הערבים בשטחים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 ינואר 2008, 00:38 
סמל אישי של המשתמש

ואהוד חן חן לך על הפירגון אהבתי.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 ינואר 2008, 21:10 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

שלום לכולם,
המרכז שיוקם עד חודש יולי 2008 נקרה "פינה אמירקאית" ומיועד לתת שירות לכלל האוכלוסיה בעיר עכו לכן הספריה תהיה בארבע שפות ערבית ,עברית ,רוסית,ואנגלית.
כלל התושבים ולא נוער בלבד אלא כל הגילאים למה בעכו עתיקה? כי עכו העתיקה זה הלב הפועם של עכו זה המקום היפה ביותר לא בעיר
אלא בעולם כולו תארו לעצמכם איך היתה עכו בלי העיר העתיקה עוד עיר בישראל .טירה.עפולה.עתלית.(יסלחו לי תושבי הערים לא התכונתי לפגוע)
המיקום לא ימנע מאף אחד להגיע עובדה עשרות אלפים מגיעים לעכו עתיקה בשבתות ובחגים הכל עובר בסדר .יש אנשים רעים בכל מקום גם בעתיקה וגם בשיכון זה לא מיצג כי יש אנשים טובים ואותם צריך לחזק להגיע לכל מקום בעיר ומי שפוגע באזרחים לא משנה מי הם ערבים או יהודים צריך לטפל בו בחומרה רבה.
אני מנצל הזדמנות זו ומודה לכל האנשים שתרמו ותרמים לקידום העיר והתושבים
תודה לעכו נט

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 ינואר 2008, 22:18 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

יפה דרשת ויפה שבעתיים אהבתך לעיר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 ינואר 2008, 09:02 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לאחמד סועאד
במכה אחת צבעת את העיר בוורוד !!!???
אני רוצה להניח שאתה גם גר בעתיקה .
רק ספר פה בפורום את האיכפתיות האמיתית של תושבי העתיקה למקום מגוריהם.איך משתלטים על הליכלוך שבין הבתים שלא מזיז לגרים שם או הונדליזם שגם רבים ממדריכי התיירים מנסים לא להכנס לעיר בגלל מצבים שכאלה.
.כן נכנסים אבל לא רבים. זה שבשבתות ובחגים מגיעים רבים להיסתובב בעתיקה זה מראה בעליל שכן יש משיכה מגנטית לעיר העתיקה מה שחבל שלרוב מי שהיה לא חוזר בגלל מה שקורה בעתיקה.
דוגמה . הגיעו אלי אורחים מחו"ל ומאוד רצו לבקר בעתיקה. לאחר סיור שהיה אמר האורח .למה לא מטפחים יותר את המקום המדהים הזה מה כל הבלגן והליכלוך שבסימטאות. וכל הנדנדות האלה שיש בכל פינה והכוונה לנרקומנים.אתה מבין מר אחמד סואעד?
באשר למרכז שיהיה אני חייב לראות בעיניים שלי ולהיות משוכנע שאכן יהיה זה מקום לכולם כפי הצהרתך.כרגע איני מאמין שזה עבור כולם.

יום טוב
עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 ינואר 2008, 09:40 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט
סמל אישי של המשתמש

הי אחמד.

שלום וברוך הבא לפורום עכו-נט.

האמת שהקול הערבי חסר והוא לא נשמע-נקרא בדיוני הפורום-וחבל.

אז בנושאים העוסקים בפוליטיקה אני מבין שכמנהל מתנ"ס אתה מנוע -מלהביע עמדה וטוב שכך..אבל בשאר ענייני העיר ופיתוחה ובעיקר בהיבט החברתי של שילוב האוכלוסייה הערבית במרקם החברתי של העיר חשוב בהחלט חשוב שתתן קולך [דעתך] ומותר לך והייתי גם מבקש ממך שתעודד צעירים להתבטא בפורום עכו נט.
מברוק על המרכז..האמריקאי --זה גם אולי ישפר את יחס הערבים לאמריקה.....
מתי נתראה על כוס תה?
שלח הזמנה לחברי הפורום של עכו נט -למפגש אצלך במתנ"ס..
בידידות
יוסי

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 ינואר 2008, 14:14 
סמל אישי של המשתמש

עצוב מאוד אחמד ידידי היקר שאתה מדבר בכזה ביטול על העיר החדשה, ושומר מקום של כבוד לעיר העתיקה.
עכו היא עכו עם שני הרובעים שלה. ואדרבא בגלל שעכו העתיקה היא פנינת העיר, ומהווה מוקד תיירותי, שמייחד אותה משאר ערים רבות בארצנו, צריך לתת יותר דגש וביטוי ולהביא את העיר החדשה למרכז העניינים והחיים התיירותים.
חבל שראש העיר לא מגדיל לעשות ו מטפח פינות בעיר החדשה, ובפסטיבל שמתקיים פעם בשנה לערב אותה גם כן, כי גם שם יש מה לראות.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 ינואר 2008, 20:16 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

ערב טוב לכולם
שמחתי על התגובות, ואני מכבד ומעריך, אבל לא מסכים עם חלקם, עזרא ידידי העיר העתיקה נקייה יותר מאי פעם התושבים צריכים וחייבים לעשות יותר יש שינוי אבל צריך עוד ,העיריה עושה וצריכה לעשות עודהמדינה הממסד צריך להשקיע יותר בחינוך בהגברת המודעות, עזרא מי כמוך יודע כי על מנת לשנות הרגלים ולהקנות ערכים ,צריך להשקיע בחינוך ואתה יודע שהמדינה לא השקיעה מספיק בחינוך באוכלוסיה, כל השנים השקיעו באבנים בחפירות ופחות בחינוך .עזרא אתה מאמין שעד היום הזה אין מגמת תיירות בבתי הספר הערביים בעכו, אין מועדון נוער.לא היו בעכו אגודות ספורט לילדים ממשפחות מצוקה ,אתה קולט אוכלוסיה של 16000 תושבים אין ספורט תחרותי אתה אומר יש סייף כדורגל ,אבל המשפחות לא ירשמו את ילדיהם כי בעיה כלכלית ואין להם מודעות כמה זה חשוב ,עזרא את יודע שהמדינה לא בנתה מעון יום לאוכלוסיה הערבית, וכל מעונות היום הקיימים בחברה הערבית זה יוזמה של תושבים .
אני לא מאשים אני מתאר מצב קיים ,ואם אני מאשים אני מאשים בראש וראשונה את המנהיגים הפוליטים של האוכלוסייה הערבית שלא דאגו לתושבים שלהם ואחר כך את המימסד.
באמת לא צבעתי את עכו בורוד בשבלי עכו זה אם אלדוניה יעני האמא של הגלובוס יש המון מה לעשות לקדם אבל זה המקום היפה ביותר בעולם כך אני רואה אותה ולא חייבים להסכים אתי לא התכונתי לפגוע בעיר החדשה עכו עתיקה זה הלב של העיר יעני קודש הקודשים(בשבלי) איך שהיהודים אומרים
ליוסי פיטוסי ידידי ומורי בזכות מאמציך בשנת 1986 הוקם המתנ"ס בעכו עתיקה ועל זה אני מודה לך בשם כל האוכלוסיה הערבית.
אני מזמין את חברי הפורם לכוס קפה וביקור במתנ"ס ובסראאיה שביום שני 4-2-2008 בשעה 16 ראש העיר ידידי ואחי יניח אבן פינה למתנ"ס החדש ואתם וכל תושבי עכו מוזמנים ואשמח לפגוש אותכם.
אחרי עשרים שנה שהמבנה היה חירבה ראש העיר מר שמעון לנקרי יקים מתנ"ס בעכו עתיקה זו עשייה זה חינוך עוד מוסד חינוכי ,חברים יקרים לא תאמינו? התושבים בעכו עתיקה והערבים בעכו לא מאמינים! שראש העיר מקים במקום מתנ"ס אתם יודעים למה כי שיקרו להם רימו אותם,עד היום הזה נביל מנסור עובד בתחזוקה למה כי הוא לא מאמין שקיבל תפקיד יותר הולם את גילו ואת מעמדו כאחד מגדולי הכדורגלנים שגדלו ושיחקו בעיר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 ינואר 2008, 23:14 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לאחמד ,איני פוסל את הפתיחות שלך שיש ההסכמה לגבי דעותי .
אתה מסכים איתי שיש חוסר "חשק" מצד התושבים לעשות בעבור עצמם כי הם רוצים שישיקעו בעבורם ושיתנו להם .אבל נשאלת השאלה איך הם לא עוזרים לעצמם . ולעזרה הזו ממש לא צריך כסף ומשאבים רק רצון אישי למען הקהילה שבין החומות .פשוט שיבינו שהלכלוך הוא פרטי שלהם והרחוב הוא של כל הציבור שישמרו עליו עד הפינוי שהרי יש מחלקה שלמה שרק מנסה להיתגבר על הליכלוך ולא מצליחה לצערי.

אתן לך דוגמה קטנה ואולי תקיש ממנה .בימי הקיץ האחרונים באחד מהקיוסקים הקטנים שבתוך העיר ליד מסגד הדרוישים עמדתי ככה לקנות קופסת סיגריות לפני היתה אמא אחת שקנתה שלשו ארטיקים לילדיהה וגם לעצמה . עוד אני עומד ומסתכל הם מקלפים את הארטיק מהעטיפה משליכים אותה לרצפה והולכים . מיכוון שאיכפת לי פניתי לגברת ואמרתי לה סליחה גברת למה אתם זורקים את העטיפות ככה לריצפה יש פח אשפה בפתח הקיוסק. מה ענתה לי ? מי אתה בכלל שתיתערב ככה אנחנו הערבים רוצים ללכך ושאתם תנקו .יש לך בעיה תרים את הניירות .

אתה מבין ולצערי היא לא יחידה ולא בודדה מה גם שלא נשכח שהעיר העתיקה היא עיר מתויירת ולא העיר המנדטורית שלמעשה אין שם כלום ולכן מגיעים לעתיקה.

נכון אמרת שיש בכיה לדורות שלא השקיעו בחינוך לתיירות וזו טעות אך מנגד אני חושב יותר שלא השקיעו בנוער כי לא האמינו בהורים שיעשו על מנת לשנות את המנטליות משום שלחינוך החלק הארי שייך להורים ורק אחר כך למערכת החינוך. נדמה לי שהקימו מתנ"ס בתוך העתיקה "בית ויצו" השקעה אדירה מה קרה שם ?
לא הכליל את כולם אני מכיר גם אנשים מתורבתים מאוד שעצם האינטלגציה שלהם מועבר לילדהם אני מכיר אנשים שכן איכפת להם אבל הם בודדים מאוד .הכיוון הכללי הוא איך לקחת ואיך לקבל ואיך לא לשלם והעיקר איך לעבוד בעיניים.

לפני שנים ביצעו עבודה גרנדיוזית שעלתה מיליונים ולפרויקט הזה קוראים תאורת חומות שהאירה את חומות עכו ממרחקים .
הייתי אצל אימי שגרה על שפת הים בקרית חיים וכל כך היתלהבתי מהתאורה המושקעת שהאירה את חומות עכו למרחקים . למה אין זכר לפרויקט עצום שכזה? יודע למה? למה קיסחו שברו וגנבו ? כי לא מעט תושבים אמרו לי שישקיעו באנשים ולא ביופי וטוב שאין תאורת חומות .נו איך אתה מסביר את זה אחמד סואעד?

למה מנהיגי הערבים של עכו העתיקה לא עושים לשנות את התדמית כשאומרים עכו עתיקה ישר קופץ בראש סמים בדיוק כמו שאומרים קולומביה קופץ לראש מילה אחת סמים .

איך קראת לי ?ידידי ? גם לי אין בעיה לקרוא לך ידידי או אחי .
תאמין לי שאני כל כך רוצה בהצלחת הסארייה שאולי בזכותה יקטן המצב הסוציואוקונמי הנמוך וישנה את כיוונו לסוציואוקונומי גבוהה.

תחנכו את התושבים שכמו שהם רוצים זכויות הם מחוייבים בחובות .לא רק לכיוון אחד.
ככה נקדם את כל עכו לימים זוהרים יותר .

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 פברואר 2008, 15:08 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

והיום לאחר שיחה אולי לא הכי שקטה והייתי אולי אומר די רועמת נאמר בשיחה שאני ממתנגדי המתנ"ס שהולך ומוקם בעיר העתיקה בבנין הסארייה .
אז פה גם המקום להסביר את עצמי.
לא רק שאני בעד כי עם גם מצודד שמח ותומך בהפעלת המקום בעתיד שכן כל נער ונערה שיגיעו למקום בטוח שיתרחקו מהרחוב ויהיו גם אזרחים טובים יותר בגדול כולם ירוויחו .

האיש שאיתו היה לי ויכוח סיפר שני דברים שעודדו אותי .

שרבים מתושבי העתיקה מבקרים בעכונט וקוראים ואני שואל הלו חברים למה אתם לא כותבים פה .
תמיד נברך באהלן וסאהלן.
והדבר השני שהכי נהנתי ממנו שיש כוונות טובות ומאוד רציניות שאכן נוער יהודי כן יגיע לעתיקה ושממש לא יהיה מקום לדאגה לביטחונו .

כולי תיקווה שכן המקום יצליח למען כולם.
ואני הראשון שישמח
עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 פברואר 2008, 18:11 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

חברים יקרים
אני קורא את כל הנכתב בנושא ומבקש להגיב.
ככלל ברמה העקרונית זה נהדר שחליטו על הקמת פרויקט יפה זה .
אמנם נאמר שיהיה פתוח לכל האוכלוסיה מכל המגזרים ובנושא זה מסופקני עם בני המגזר היהודי יגיעו לשם.
אז אני אומר זה גם לא נורא , אז זה ישמש את ילדי המגזר הערבי , זה לא פחות חשוב.
כפי שאחמד מנהל המתנ"ס בעיר העתיקה כתב החינוך בעיר העתיקה הוזנח לאורך השנים ולא חשובות כרגע הסיבות.
לדעתי הגברת המודעות לחינוך בקרב בני הנוער הערבי יביא אותם למודעות כללית בנושא
המקום יהיה עבורם מקום מפלט ,זה עדיף מנשירה ממסגרות לימוד והתדרדרות לפשע וסמים.
הגיע הזמן להבין שצריך להשקיע גם באולוסיה הערבית בעיר ולא רק למענם אלא ובעיקר למעננו.
מסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות כמו המתנ"ס עשוי לשנות את דפוסי החשיבה וההתנהגות בקרב רבים מבני הנוער הערבי בעיר העתיקה ואז נקבל אזרחים בוגרים שקטים ומלומדים .
צריך ללמוד לראות גם את "חצי הכוס המלאה ".

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה