זיגי שבת שלום
חבל תמיד שאנשים איכותיים חושבים לעבור מעכו , חבל שעכשיו אתה חושב לעבור לנהריה בדיוק בעידן החדש בו אנשים מנהריה עוברים לגור בעכו , תראה את ד"ר גיל מאור שעבר מנהריה לגור בעכו ואמר לעיתון ידיעות אחרונות : "אנו עדים למהפכה עירונית שבאה לידי ביטוי לא רק בצד החזותי , אלה גם בהשקעה בחינוך , בטיפוח הנוער , בהקמת מועדונים ומרכזים קהילתיים – אני לא מתבייש . אני שמח לומר בקול , אני גאה לגור בעכו " .
כאשר חושבים לעבור לעיר אחרת , צריך לראות את המכלול ולשקלל את כל האלמנטים של מעגל החיים ולא להתרכז בדבר אחד או שתיים שחסרים . גם במרכז הארץ בערים הוותיקות , אין להם את כל הדרוש לכן הם נוסעים לישובים השכנים ומקבלים את מה שחסר להם ואני ראיתי שהם מוכנים לנסוע במשך חצי שעה כידי להגיע למסעדה ובסוף האוכל לא מגיע לרמה לשפע ולמחיר של עכו , ראה תמונות של עזרא למנות בנמל עכו .
תראה את ד"ר גיל מאור שעבר מנהריה לגור בעכו , הוא מתרכז יותר בחינוך ובטיפוח הנוער ויש כאן את זה בשפע , לא מעניין אותו שיש רחוב נוסטלגי שאין מה לעשות בו בלילה ויש בו רק ילדי הרחוב שנדהמים מדוע צריך בכלל להגיע לרחוב שאין מה לעשות בו בלילה , גם היהודים וגם הערבים לא מגיעים לרחוב בן עמי בלילה והם מתרכזים יותר בטיילת שאין בה מקום חנייה פנוי לילה .
מה רע בטיילת בעכו שהיא מלאה יהודים וערבים כפי שבטיילת בנהריה יש יהודים וערבים רק ההבדל שבנהריה יש הרבה נרגילות שמזהמות את האוויר בטיילת ובעכו האוויר נקי יותר ויפה מול חומות עכו ( נכון אני אוהב את חומות העיר שלנו והים ממול ) . אני אוהב את הגלידה במרכז מיד בטיילת בעכו ויש גם מסעדות ליד וממול הטיילת ואת מועדון הג'אם במרכז מיד , הערב אני מגיע לראות הצגה איכותית בג'אם ויש כל הזמן להקות של צעירים ואפשר גם לשתות ולרקוד במחיר מתאים לצעירים. נכון אין פאבים לאלכוהול נטו בעכו , אבל בשביל כוס חלב לא קונים פרה .צריך לעוד יהודים לטייל בטיילת בעכו כידי שיהיה איזון כמו בנהריה , אבל יש מי מפחיד את היהודים כל הזמן כאילו זה מסוכן ואני כל ערב מטייל בעכו ולא ראיתי אף סכנה , גם לא בעתיקה .
אם מתרכזים בחיי לילה ולא בדברים אחרים במשך היום , בעכו יש את תרבות האולמות בערב , יש הרבה מופעים ואירועים במשך כל השנה וזה יותר תרבותי . ברור שצריך לפתח עוד את בחיי הלילה בעכו , המעניין הוא שיהודים שמתארחים במלון אכסניה בעיר העתיקה , מנצלים כראוי את חיי הלילה בעכו העתיקה בטיולים ובמסעדות . תראה את התמונות איך החאן שהיה פעם מוזנח והיו בו מסגריות הפך להיות רחבה זוהרת עם בתי קפה , כאילו אתה נמצא בעיר עתיקה בעיירה אירופית , אז מדוע לא לפתוח את הבורג' המיתולוגי ממול ויהיה גם מועדון לילה , לדעתי זה רק עניין של זמן שגם זה יתפתח .
זיגי תציע בבקשה מה צריך לעשות ונעבוד על זה ביחד , נחשוב איך מתקנים ומשפרים את הקיים וכך לא תעבור לעכו , במייחד לאוהד הפועל עכו שקיבל אצטדיון חדש וקבוצה בליגת העל את זה אין לך בנהריה . שבת שלום