ניגוד עניינים קיים בעיקר בנבחרי ציבור לעמותות ולא בין עובדים לעמותות.
ואם רוצים לטפל בניגוד עניינים שיטפלו בכולם. למה רק באחד?
לדעתי מדובר בדברים מעבר לזה, ובצורך לסגור חשבונות על רקע אישי, קנאה, צרות עין ורצון להיות בכותרות.
אתן לכם בזהירות כמה דוגמאות למקרים שמהווים לדעתי ניגוד עניינים [בזהירות, כי אני יודע שמי שיקרא את התגובה יקרא אותה בזכוכית מגדלת כדי לנסות למצוא עילה משפטית לתבוע אותי, למרות שכמו שאתם מכירים אותי אני לא מפחד, אני אוהב צדק ואמשיך לומר את דעתי, אם מטפלים שיטפלו בכולם]:
1. בעכו יש עובדי עירייה רבים, בעלי עמותות, שמגיעים לשולחן המועצה מידי פעם כמו דודו חזן, יועץ ראש העיר ואלברט בן שלוש, מנכ"ל הפסטיבל ומנהל הרכש בעירייה ועוד. לדעתי כאן יש ניגוד עניינים. 2. אוהד שגב, מנכ"ל העירייה, עבד מספר שנים כמנכ"ל בעירייה, העירייה העבירה עבודה בהיקפיי ענק לחברת תופ הנדסה כשהוא שימש כמנכ"ל העירייה. לאחר חודש משסיים עבודתו בעירייה, התקבל כמנכ"ל בחברת תופ הנדסה. התקבל במכרז מנכ"ל עירייה חדש בשם שמש מטבריה. כעבור שנה, לדעתי משהסתיימו העבודות של העירייה בחברת תופ הנדסה, פוטר מר שמש מטבריה מתפקידו כמנכ"ל העירייה ומר אוהד שגב עזב את תופ הנדסה וחזר לעבוד כמנכ"ל העירייה. אני מלאתי את חובתי והעברתי נושא זה לבדיקת יח"א במשטרה ומבקר המדינה. לדעתי גם כאן יש ניגוד עניינים. 3. רפי לוזון, חבר מועצת העיר ויו"ר מפלגה בעכו אשר יושב בישיבות מועצה, משמש גם בתפקיד מסויים בגרעין "אומץ" שמתוקצב על ידי העירייה, יש לו גם חלק בפעילויות של ישיבות ההסדר בעכו שבסוף זה יתבטא גם בקלפי. גם כאן לדעתי יש ניגוד עניינים. 4. נחמיה שירין, חבר מועצת העיר מטעם הקווקאזים, קשור גם למועדון הקווקאזים בעכו והקשר שלהם עם רשת המתנ"סים. גם כאן לדעתי יש ניגוד עניינים. 5. אילן פורמן, חבר מועצת העיר מטעם שמעון לנקרי. ידוע לכולם שמספר שנים הוא משמש כמאמן כדורסל בעכו וגם חבר בעמותה שמתוקצבת על ידי העירייה. לפני היותו חבר מועצה, עמותת הכדורסל קיבלה תקציב מסויים והיום לפי דעתי גובהה גדל פי 20. גם כאן לדעתי יש ניגוד עניינים. 6. נוימן זאב, מ"מ ראש העיר, נחשב בעייני כל העכואים כפטרון של מכבי עכו בכדורגל, כנ"ל גם אדם סגן ראש העיר, נחשב בעייני כל העכואים כפטרון של בני עכו, לדעתי גם כאן יש ניגוד עניינים כי מועברים לקבוצות תקציבים מהעירייה. לדעתי, זה גם יתבטא בקלפי וגם כאן יש ניגוד עניינים. 7. עמי אילוז, חבר מועצת העיר בקאליציה של לנקרי ויו"ר ש"ס, מקבל תקציבים לעמותות המזוהות עם ש"ס ואשתו מנהלת בית ספר שמתוקצב גם על ידי העירייה. קיים דו"ח מטעם הוועדה לניגוד עניינים ממשרד המשפטים, שיצא בעקבות תלונותיי, שקובע שקיים ניגוד עניינים. לדעתי הדו"ח לא מיושם בעירייה.
כל אלה דוגמאות קטנות שלדעתי יש בהם ניגוד עניינים ואני נזהר מאוד מהלביא עוד דוגמאות בכתב כי הם בטיפול של גורמים חיצוניים. לא מובן לי מדוע נטפלים רק לעמותה אחת ועליה מנסים להפעיל את כל השרירים כשזה מובא מראש ישירות לתקשורת.
בכבוד רב, שלמה פדידה, חבר מועצת העיר עכו.
|
|