שלום בני ולכל נגני תזמורת הנוער של עכו.
שמי אוחנה מאיר וגם אני בוגר של התזמורת. ניגנתי בה בשנים 1971-1979 באופן פעיל וגם אחרי שהתגייסתי המשכתי בחופשות מהצבא לנגן בה עד שעזבתי את העיר בסוף שנת 1982 לטובת האוניברסיטה בירושלים.השבוע, בחול המועד סוכות, ביקרתי בעכו והחלטתי לבקר גם בבית התזמורת. להפתעתי, גילית שבית התזמורת הועתק ממקום מושבו לבניין חדש ומפואר. הלכתי לבקר שם בתקווה שאמצא את שמואל כהנא. הוא לא היה שם, אבל היתה שם מזכירה נחמדה מאד בשם פנינה ששמעה שאני בוגר וקיבלה אותי בחום רב. היא הכניסה אותי למשרד של שמואל כהנא, שלפה כמה אלבומים, ושם התגלו לי תמונות מתקופה מופלאה. תמונות מהנסיעה הראשונה של התזמורת לאוסטריה שם בגביע ולעליו הציון "Ausgezeichen" שמשמעותו "מעולה". היו שם תמונות מכל מיני אירועים בהם השתתפה התזמורת והיתה שם התמונה הגדולה שמפורסמת בפורום זה. התמונה צולמה באולמות האבירים בשנת 1978 לציון מלאת 20 שנה לתזמורת. בנוסף לתמונה הזאת יש עוד תמונות של קבוצות הכלים השונות. כל קבוצת כלים הצטלמה בנפרד.
והנה השמות של כמה מהמופיעים בתמונה:
ברביעיה הראשונה העומדת מימין לתמונה: שלישי מימין הוא משה אלפנדרי.
שורה מתחת: הימני ביותר (מחזיק בבריטון) הוא מיכאל אמסלם.
הרביעית באותה השורה היא לידיה לוין, החמישית היא שמחה (סימה) כהן, השישית היא נילי צ'חנובסקי, השביעית היא אהובה פסטל, והשמיני (עם המשקפיים הכהים)הוא עבדכם הנאמן אוחנה מאיר.
מצד ימין שלי עומדים: מטילדה מרקוביץ (שיער ארוך), אסתי יוסילביץ' (או יוסיפוביץ'?), ומרק גייבסקי המורה לסקסופון.
בשורה שמתחת (חצוצרות ובהמשך חלילים): הראשון הוא יובל כהנא, השלישי הוא ירון המר, הרביעי הוא רפי אשכנזי, השישית היא יעל דימנשטיין, השביעית היא גלית כהנא, השמינית היא אורלי ברבי התשיעית היא תרצה לוזון ומספר 11 הוא כמובן שמוליק נויפלד.
בשורה שמתחת (קלרניטיסטים): השישית היא אסנת זליג שניגנה על אבוב, השביעית היא איילת לוגסי, השמינית היא איילה אליהו, העשירי הוא פסטר (אורי?), האחד עשר הוא בן-ציון (בנצי)צוקרמן, והשתים עשרה היא זאבה הרמן (בנסיעה לוינה היא נבחנה בבחינת הבגרות במטמטיקה בשגרירות ישראל בוינה, הייתם צריכים לראות מה היה כתוב לה על הרגליים מתחת למכנסיים.....כל הנוסחאות במתמטיקה

.
לצערי, איני זוכר את השמות של הנגנים בשורה הבאה מתחת. אשמח אם מישהו ישלים לי את התמונה הכוללת.
יש לי המון, המון, המון זכרונות מהתזמורת שהרי היא היתה ביתי השני, זוכרים את הקייטנות שהפעלנו בחופש הגדול? את פסטיבלי הזמר בימי העצמאות? את הקונצרטים הפתוחים? את הנגינה הקבועה של התזמורת בבית הנשיא בחג הסוכות?
שיהיה המשך חג שמח לכולכם.