|
עזרא היקר שלום רב
אחרי המלחמה הקשה שעברנו , נוצר זעם רב בכל המדינה וכל שם וכל דמות היא מטרה להתקפה , מראש הממשלה , שר הביטחון , הרמטכ"ל , הנשיא ,ראשי ערים במדינה וכל מה שזז .
ברור לי שהופתענו מהמלחמה הזאת כפי שהופתע החיזבאללה , גם אנחנו סבלו ובצדק יש לנו זעם וכעס .
לפני שבוע הייתי בחוף ארגמן בצילומים לשידור " חוף ארגמן אחרי המלחמה " , היו מספר אנשים התקפו מילולית כל מי שהם מכירים בעכו , גם השמיצו ומה לא . מתברר היום שההטבות והמתנות שחולקו , עוררו יותר זעם מאהדה .זאת עובדה . לי ברור שהאמת היא באמצע ואסור לצייר מצב לא ראלי .
היו 3 סוגי תושבים :
הראשונים , היו החלשים שהיה להם קשה לצעוק ,אבל היו אנשים טובים שעבדו מסביב לשעון למתן עזרה לאחר בדיקת האנשים שזקוקים לכך , לדוגמא , מרים וישראל בן עזרה שעזרו בהתאם לרשימות והגיעו לבתים למתן עזרה אמיתית , כל הפניות של התרומות דרך עכונט , הועברו לטיפולו של ישראל בן עזרה , גם אותם פניות לעזרה קיבלו טיפול עד הבית .
הסוג השני של התושבים , הם אותם אנשים שידעו להסתדר לבד ולא ביקשו ולא קיבלו עזרה ולא היה להם גם טענות . או אחרים שנרשמו כדין במוקד , קיבלו צלצול והוזמנו לטיול המיועד ללא טענות .
הסוג השלישי של התושבים, הם אותם בריונים שכועסים שקיבלו רק 4 נסיעות במקום 10 שקיבל השכן , אותם תושבים שקיבלו אות בתחילת המלחמה שהגיעה משאית וחסמו את הכניסה עד שיצאו עם חבילות , כאשר אני אומר בריונים , הם נראים כמו מר ישראל ואלימים , אז מי רוצה להתעסק איתם באמצע המלחמה , היו גם חלק מאותם בריונים עשו מסחר עם אותם מוצרים , ממש בושה . ידוע לי שבשבוע השני , התחילו להבין שיש ניצול והתארגנו אחרת אבל נגד אנשים רעים קשה להתמודד , זאת האמת .
שאלתי את ראש העיר לנקרי על כך בראיון לעכונט והוא ענה : "אינני מתכוון להתייחס לשוליים שבשוליים. רוב התושבים התנהגו כנדרש. את הפינויים והטיולים אשר אירגנו למעל 8000 תושבים, ארגנו בהתאם לפניות שניתנו במוקד ובהתאם למצב המשפחות אשר נפגעו, מי במישרין ומי בעקיפין מנפילת הטילים. תמיד ימצא אדם שייתן ביקורת ויציע הצעות לפעול אחרת, אך החוכמה הגדולה היא לעשות ולא לייעץ ובמלחמה עשייה מרובה היא זו שאפיינה את עובדי העירייה. "
כתבנו על כל זה בעכונט , אבל יש אנשים שרוצים לכתוב שמות של אנשים על פי עדות של א' להשחיר שמו של אדם נראה לי מוגזם בקהילה הקטנה שלנו בעכו .
לשאלתי על המסקנות ענה ראש העיר לנקרי בריון לעכונט : בימים אלו אנו עורכים סיכומים פנימיים בעירייה על-מנת לבחון לעומק את פעילותנו ולהכין נוהל חירום אשר יתאים לנו ויהא ערוך ומוכן במידה ונזדקק לו, לא עלינו, בעתיד. בימים אלו אני וראשי הרשויות באזור שותפים לישיבות רבות אשר בהם אנו מעלים את הצעותינו ותפיסותינו לגבי התנהלות המדינה בכל הקשור לעורף וביניהם הנושאים שציינת.
זה המצב עזרא , במלחמה הזאת נכנסו לעכונט עוד עכואים והם מעודכנים ישירות מעכונט מה אתה כותב ומה החברים אחרים אומרים על כל דבר . איך אומרים אצלנו , העיקר הבריאות
נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 28 אוגוסט 2006, 18:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
|