הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18964 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
שאילתה על מצב חדר הטהרה ואולם ההספדים בעכו חבר מועצת העיר שלמה פדידה , שלח שאילתה לראש העיר לנקרי , על מצב חדר הטהרה ואולם הספדים בבית העלמין בעכו , ביקורת דומה נכתבה ע"י גולשי עכונט שהיו עדים למצב בית העלמין בכפר מכר וחדר הטהרה ואולם הספדים בבית העלמין הישן . ראה מעלה את הביקורת והתמונות של עזרא כאן בפורום
תגובת העירייה : " המועצה הדתית בעכו מתוקצבת על ידי משרד הפנים והעירייה, והיא זו שמופקדת על מתן שירותי דת לתושבי העיר. רק לאחרונה שודרגו התאורה והשבילים בבית העלמין, ובטוחנו שהמועצה הדתית עושה הכל כדי לטפל כראוי בתחזוקת בית העלמין, כך שגם נושא הסככה וצרכים נוספים יטופלו בהתאם. להלן השאילתה של חבר מועצת העיר שלמה פדידה :
 שאילתה
חדר טהרה ואולם הספדים בעכו
ראשית אדגיש כי לא מדובר בפוליטיקה אלא בטובת העיר. כיליד עכו וכחבר מועצה אני מתבייש בכל פעם שאני מגיע להלוויה מחוץ לעכו ונשאל תמיד את אותן שאלות – "מדוע אצלנו בעכו אין אולם הספדים וחדר טהרה כזה"? לצערי אין לי תשובה.
מדוע בערים שסביבנו יש חדר טהרה מודרני ואולם הספדים משיש הכולל הפרדה בין נשים לגברים ואולם נוסף לקיום אזכרות ואצלנו, בבית הקברות הישן, יש חדר טהרה ישן ורעוע שמשרת גם את בית הקברות במכר. כתוצאה מתנאים אלה, בימים שמתקיימים מספר הלוויות ביום אחד מתבצעת פגיעה בקדושת הטהרה של המתים ובכבוד המשפחות האבלות (ברשותי מידע נוסף).
תמונות של בית הקברות הישן בהם ניתן לראות את סככת האסבסט (מסרטנת) ומעליה מונחים בלוקים שחלילה לא תעוף ברוח וברזלים שתומכים באסבסט שצבעם הלבן התחלף בצבע חלודה. כך גם בבית הקברות בכפר מכר ישנה פרגולה מצ'וקמקת ועליה גג אדום.להזכירך, המועצה הדתית מתוקצבת על ידי העירייה בכל שנה ואתה ראש העיר כבר 9 שנים מגיע למקומות אלה ורואה את מה שגם אני רואה.
אני מציע לך באופן חד פעמי להפחית רק 10% מהתקציב השנתי המועבר לצרכי חאפלות, פסטיבלים, לאמנים, לשלטי חוצות ומחלקת הדוברות בעירייה (שעסוקים בהאדרת שמך). לדעתי הוצאות אלה מגיעות לכ- 10 מיליון ₪ בשנה בכל תקציב שנתי.שאלתי: מתי גם לתושבי עכו יהיה חדר טהרה מודרני ואולם הספדים ראוי כמו בערים שסביבנו? מהו לדעתך תאריך היעד?
כאמור להלן תגובת העירייה : " המועצה הדתית בעכו מתוקצבת על ידי משרד הפנים והעירייה, והיא זו שמופקדת על מתן שירותי דת לתושבי העיר. רק לאחרונה שודרגו התאורה והשבילים בבית העלמין, ובטוחנו שהמועצה הדתית עושה הכל כדי לטפל כראוי בתחזוקת בית העלמין, כך שגם נושא הסככה וצרכים נוספים יטופלו בהתאם.