התבקשתי לבדוק את שנכתב ולהגיב.
אני קורא - ומשתומם! מה קורה פה? אני מציע ומבקש להירגע!....
לעיתים, נראה לי שאנו היהודים למודי הסבל, לא יודעים לשמוח - סובלים כשיש סיבה וגם כשאין סיבה!....
אני אומר זאת כבר זמן רב. כעת מתחברים להם נושאים ואינטרסים חשובים יחדיו! הממשלה להוטה לנצל את עכו שהינה נכס לאומי ברמה בינלאומית.
משקיעים רבים באים, מתעניינים וחלקם אף כבר קנו נכסים חשובים.
כיום, יש בעכו הנהגה שמצהירה: "אנו מעוניינים שמשקיעים יתעשרו כאן", לעומת מה ששמעתי בעבר - במו אוזני - שאומרים על יזמים: "מה, אנחנו ניתן שיגזרו קופון על גבינו ?!".
כיום, יש גם משרד מיוחד לפיתוח הגליל בראשותו של שמעון פרס שעוזר באופן ממוקד.
היום יש מודעות ורצון לעזור לעכו - ולהיות שותפים להצלחה-בכל המפלגות !
כפי שאמרה המיליארדרית מרלין נלסון קרלסון שהגיעה שעתה של היפיפיה להתעורר ושעכו היא כמו אבן יקרה שצריך רק למרק.
הנה, מלון בולוס, בכניסה לעיר עמד בשיממונו וכעת נקנה ע"י יזם, לאחר דין ודברים בינו לבין יזם נוסף - שהתחרה איתו על הנכס - בבית משפט.
כמי שמטפל במשקיעים, אני יכול לספר לכם שעברנו כבר את הצומת. מחירי נכסים מסויימים גדולים, החלו להמריא. נכס מסויים (שבקרוב ייודע זהותו) שהבעלים היו שמחים למכרו לפני כחודשיים ב-2.2 מיליון $, בשל הביקוש שהיה לאחרונה, עלה המחיר והוגשה הצעה - באמצעותי - בסך של 3.4 מיליון $!!!
ב"ה, בקרוב תיסגר עיסקה זו ויוקם שם פרוייקט משמעותי לעיר.
יש רשימה ארוכה של נכסים שנרכשו או בתהליך רכישה והתפתחויות אחרות - אותם אמנה בהזדמנות הקרובה.
כעת, רצוני שנהיה פוזיטיביים אך לא בלי ביקורת. כמובן בתנאי שהביקורת, מגמתה חיובית ובונה חוסר ביקורת, מרדים ומעוור !
אני מציע, לברך על ההתפתחות של השכונה לאנשי קבע שתהיה חלק אינטגרלי מהעיר. שכונה מפוארת, בתנאים מצויינים וכל מי שרכש הרוויח ובכל מקרה, כבר יצאה לדרך.
שכונה זו, היא רק אחת מכמה פרוייקטים שבתהליך. יש סיבה לשמוח ועם זאת צריך לשפר.
נכון הוא שבעכו החיים הרבה יותר בטוחים ממקומות אחרים. בלי לפתוח פה לשטן - בעכו מעולם לא פעלו מחבלים וחס ושלום,לא היה פיגוע - כשבמקומות אחרים היו אין ספור פעמים, כמו ב:-חיפה, נתניה, ת"א, ירושלים וכו'.
על רציחות אנו שומעים כל יום, לאורכה ולרוחבה של המדינה ואילו פה, אני מסתובב בביטחה גם אחרי חצות - בכל שכונה וגם בע"ע.
עם זאת, יש מספר מועט של נערים שגורמים לואנדליזם ולפעמים להטרדה - אחריות על כך אני מטיל על המשטרה שאינה פועלת די. ביקשתי שנושא זה יטופל ע"י שוטרים לבושים באזרחית ויפעלו נגדם ביד קשה ובמקביל יש לטפל בנושא זה במישור החינוכי.
העירייה פועלת להצבת מצלמות בנקודות רלוונטיות ופעילות באמצעות מדריכי נוער.
באשר לשדרה היפה שלאורך השכונה - היא רק תדע ימים טובים יותר, משום שיהיה איכלוס בצמוד לה, לא תהיה ריקנות שאיפשרה לחטוב בעצים.
ובאשר לישיבה, היא תהיה בקצה הצפוני ושכונת הקבע תהיה רק חלק מהמתחם הגדול שחולש גם דרומה וכן מערבה לשדרה.
לסיכום, יש סיבות רבות מאד לשמוח.
פורום זה, ניחן באווירה טובה וחיובית. המשותף לחבריו ולגולשים כאן, הינה האכפתיות מעכו והחברות. אז למה לקלקל ?!.........
ישראל בן-עזרא
|
|