|
לתייסיר, במענה למכתבך:
לא מקרה הוא שאתה שולח את יהודי ישראל לאירופה. לא לארה"ב, לא לדרום אמריקה, אפריקה ואפילו ארצות ערב, אלא, דווקא לאירופה – כי אתה יודע בדיוק מה קרה ליהודים שם.
במצב הפוך - לא היית יכול לכתוב, דברים כאלה, אצל "אחיך" בארצות ערב, כי אז היו תולים אותך בכיכר העיר או יורים בראשך.
אתה מרשה לעצמך, לא בגלל שהארץ הזאת דמוקרטית, אלא שהיא עברה את הגבול ויש בה מן האנרכיה. בין היתר בגלל הנטייה להצטדקות והבלגה שרכשו היהודים בגלות, תחת עול שלטונות עוינים.
על אף שאין ליהודים על מה להצטדק שהרי אין עם הומאני כעם היהודי ואין דת הומאנית כדת היהודית.
דתנו, דואגת לאלמנה וליתום, לגר ולפועל, להגיינה ולמוסר, כבוד האדם וכבוד ההורים ואין דבר ערכי שאינו זוכה ליחס רציונאלי, אובייקטיבי ומוסרי.
אלה שורשי עם ישראל ומזה יונק ערכים וכבוד לאדם באשר הוא.
דברים שאי אפשר ליחס ל"אחיך" שאין להם כבוד לחיים – לא של עצמם וממילא לא של זולתם. אין כבוד לדת הזולת. ראה מה עשו, אפילו לפסלי בודהה הענקיים, בני אלפי השנים שפוצצו, רק כי הם שייכים לדת אחרת.
איך תסביר שרוב הטרור, רצח שיטתי של ילדים, נשים וקשישים וכמעט בכל מקום שיש טרור – מעורבים מוסלמים?!
כיצד תסביר שבארצות ערב, המשטר השולט הוא דיקטטורה שהרי הם עצמם יודעים שהאלטרנטיבה היא אנרכיה מוחלטת.
תבדוק גם מה תרמו אחיך לעולם ומה הם תורמים לארץ, בעוד היהודים למשל, במקום ראשון בין מקבלי פרס נובל. כמה לא מפתיע שהערבי שקיבל פרס נובל, היה יאסר ערפאת – ארכי רוצח.
אלוהים, זיכה את "אחיך", בהרבה נפט וסביר להניח שאחרי שיאזל, "אחיך" ברובם, ישובו להיות רועי כבשים.
ובשחר הימים, כשאחיך היו שוכני אוהלים, עם ישראל כתב את התנ"ך.
לא פלא הוא שבכל פעם שיש אסון בעולם, ממהרים היהודים לצאת, תוך סיכון חיים, לעזור במקומות האסון – למרות שאנחנו דלים במשאבים וכל שיש לנו זה המוח היהודי.
לא פלא שמכל העולם מנסים להגיע לארצנו, כפליטים – מויאטנם בזמנו ועד אפריקה ולארצות ערב - היום.
גם לא פלא שאשתך מעדיפה לגור כאן מאשר בעיר מולדתה – ג'נין.
גם לא פלא שכשהציעו להסיט את הגבול, תושבי כפר אום-אל-פאחם נרעשו והתנגדו.
וכך, אני יכול להמשיך להצביע, על ההבדלים הקוטביים, בין "אחיך" ליהודים. כך שבדבריך על היהודים – שיהיה לך כבוד!
אתה שולח אותנו חזרה לאירופה, כאילו אנחנו היינו זרים. האמת ההיסטורית היא שאנו שבים למולדתנו – מזה אלפי שנים.
אתה, כבחור משכיל, וודאי יודע שמעולם לא הייתה כאן מדינה פלסטינית. "פלסטינה", הייתה, הגדרה של תחום מנדט הבריטי שכלל את ישראל וירדן והגבולות בין המנדט הצרפתי לבריטי – נקבעו ע"י צ'רצ'יל, בבית-מלון באלכסנדריה.
אנו שבנו אל מולדתנו, צור מחצבתנו מאז אלפי שנים.
אם מדברים דוגרי, הרי אתה יודע שיש נטייה ערבית לנכס הכל.
משה רבנו - לא היה מוסא. אם היו שואלים אותו, לא היה רוצה להיקרא מוסא. הוא עזב את מצריים כי היה יהודי ורצה לשוב למולדתו.
גם אברהם אבינו – לא היה איברהים. הוא רצה להתבדל מעמי הארץ.
הבורות הרווחת כאן, כאילו הייתה פה פלסטין, משמשת כתירוץ שכאילו היהודים חייבים לכם משהו.
האמת הפוכה. רוב רובם של ערבי ישראל, לא שייכים לכאן. ראה את שמות המשפחה: מסרי – ממצריים, חלבי – מחלב שבסוריה, כורדי – מכורדיסטן וכו'. הארץ, הייתה חול, ביצה ומלריה. היו פה מעטים מאד והרוב באו והלכו בעקבות הצבאות – בענייני פרנסה.
אך, הנטייה לנכס, היא אופיינית. ראה מה קורה בדרום צרפת, אנגליה ואפילו הולנד.
ואם אתה מדבר על גזענות, הרי אתה יודע שבתירוץ של גזענות ובשם הדמוקרטיה, כל ערבי דורש לקנות בית, לא רק בכל פינה בעכו, אלא גם במיצפים הקהילתיים. אך ראה זה פלא, כשיהודי רוצה לקנות בית בישוב ערבי, פתאום דמוקרטיה – יוק! או אם רוצים לרכוש בית בעיר העתיקה – זהו "ייהוד" מכוון!
תייסיר הצעיר, אנחנו מכירים, מאז שהיית ילד. אני מכיר אותך כבחור חביב וחייכן, אך כשאתה "שולח" אותנו, חזרה לאירופה, אני מתחיל לפקפק - האם יש "צדיק אחד בסדום"?...
ידידי הצעיר, אני מציע לך קצת צניעות, דרך-ארץ וכבוד ליהודים שאם היו מחר, עוזבים לאירופה, איש את אחיו כאן יאכלו. חמולה את חמולה ישחטו בהתלהבות, ארצות שכנות יבלעו זו את זו ואת שטח ישראל – או פלסטין, כמו שאתה קורא לה – ואז פתאום, ההתלהבות על עזיבת היהודים, יתפוגג. יהיה כאן נהר של דם והרס. לא פארקים עם פרחים, לא קצבת-ילדים ולא דמי-אבטלה. לא רפואה ומדע מהמפותחים בעולם ולא חופש ודמוקרטיה. אז, במצוקה ובמר לכם, תזעקו לאלוהים שישיב את היהודים.
ביודעך כל זאת – אתה מעדיף להיות כאן!
אז תייסיר הצעיר, כדאי שתחבק ותכבד את היהודים!!!
ובאשר לעניין הפרטי שלך – שאשתך מג'נין. צער לי עליך, אך לך יש ברירה ולנו אין, כי מבחינתנו זה – להיות או לחדול.
יש לנו מדינה אחת, ננסית, כראש של סיכה במרחבי ארצות ערב. וממילא אתה יודע שאנו מוצפים בשוהים לא חוקיים לרוב, מארצות ערב ומחתונות פיקטיביות והסכנה הזוחלת מכרסמת בנו. אם היית המקרה היחידי, בטוח היו מוצאים פתרון.
אז תייסיר הצעיר, נא ראה את התמונה הכוללת ובהיותך בחור אינטליגנטי וחיובי, אני מניח שלא תמהר להבא, להאשים אותנו בגזענות שהרי עם ישראל, מכבד את כל הדתות, את הדמוקרטיה ורודף שלום - ואולי אפילו תחזור בך מהצעתך לשלוח אותנו לאירופה.
ומילה בנימה אישית. בהכירך את אשתי ואותי ויחסנו אליך, בחום וחיבה, לבטח לא תאשימנו בגזענות ואינך מתכוון לשלוח אותנו לאירופה. .
_________________ ישראל בן-עזרא
|