חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 16:29

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בשנת2006-תגובת ישראל בן עזרא בתביעת דיבה של מנהל חוף התמרים
הודעהפורסם: 24 מאי 2006, 21:55 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

בשנת 2006 : תגובת ישראל בן עזרא בתביעת דיבה של מנהל חוף התמרים בהמשך

וכך התחילה הידיעה :
התקבלה חלקית תביעתלשון הרע שהגיש יאיר בן ענת, מנכ"ל ומנהל התפעול של קאנטרי קלאב "חוף התמרים" בעכו, נגד (ידידנו) ישראל בן עזרא.

לטענת יאיר בן ענת, פרסם והפיץ בן עזרא פרסומים בלוחות המודעות וברחבי מושב בוסתן הגליל, פרסומים אשר לטענתו עולים עד כדי לשון הרע לפי חוק איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965(להלן: "החוק"), ואשר "פגעו בצורה קשה בשמו הטוב שלו ושינו לחלוטין את מהלך חייו.

בן עזרא, על פי פסק הדין, טען לעניין חלק מהפרסומים כי אין לו כל קשר אליהם. באשר לפרסומים אחרים, בן עזרא לא הכחיש כי הוא אכן אחראי לתוכנם, אם כי הוא כופר הוא בטענת לשון הרע וטוען להגנות שנותן למפרסם (אמת בפרסום, תום לב בפרסום, עניין ציבורי בפרסום, וכדומה).

שופט בית המשפט השלום בחיפה, שמעון שר (לשעבר שופט בבית המשפט השלום בעכו) קבע בפסק הדין שניתן ביום 22 מאי 2006 בהעדר הצדדים, כי בן ענת הפריז בתביעתו הפרזה רבה, וכי התנהגותו של התובע היתה מתנשאת וראויה לביקורת. למרות זאת, הביקורת לדעת בית המשפט צריכה להעשות בדרך סבירה יותר ונכונה יותר.

בית המשפט חייב את ישראל בן עזרא לשלם לבן ענת פיצוי בסך 8,000 ש"ח ועוד הוצאות משפט בסך 3,000 ש"ח.

א 2147/06, שלום חיפה, יאיר בן ענת נגד ישראל בן עזרא
פסק הדין המלא, כאן
http://www.nevo.co.il/Psika_word/shalom ... 47-222.doc

[/b]

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: שמעון אחי הלוי מהלוי הקטן....להלן תגובתי
הודעהפורסם: 25 מאי 2006, 00:58 
עכונט כדרך חיים

שמעון אחי הלוי מהלוי הקטן....להלן תגובתי
ראשית עליי לדרוש לשלומך - עסקי החוק והמשפט מסובכים ביותר במיוחד בשעה הזאת שאנני בדיוק מתכוון על פסקי הדין ....

תיהיה לי בריא ....איך אתה יודע הכל...בטח תמיד חלמת ליהיות עו"ד ... :lol: :lol:
תגיד האם גם ישראל בן עזרא (ידידנו המזוקן) קרא את הפסק הזמני ??
יכול ליהיות שגילת סקופ ! :idea:

ועתה נותר לשמוע ממקור ראשון ...שששששש...שלא יתבעו גם אותנו על דיבה

ישראל אחי היקר ....המיקרופון שלך ... :wink:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: עורך דין אף פעם לא חלמתי להיות
הודעהפורסם: 25 מאי 2006, 01:00 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עורך דין אף פעם לא חלמתי להיות, למרות שבלי להצטנע יותר מדיי, אני יכול להתגבר על כל עורך דין...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: אני ממנה אותך לעורך דין של עכונט -מה דעתך?
הודעהפורסם: 25 מאי 2006, 01:22 
עכונט כדרך חיים

אחי הלוי ?
עו"ד שמעון כהן ....ממממ...נשמע מדוגם ! :wink:
אין לי כל ספק שהתפקיד לא רחוק ממך

השמים הם לא הגבול ....הם רק ההתחלה :idea:

רק תבטיח הנחה לחבר עכונט ...ושתיקח פחות אחוזים :wink:

תודה אחי ...ידעתי שאפשר לעשות איתך עיסקאות...חחחחח... :lol: :lol:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: ביקשנו את תגובתו של ישראל בן עזרה - להלן תוגבתו כלשונה
הודעהפורסם: 30 מאי 2006, 22:22 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ביקשנו את תגובתו של ישראל בן עזרה

[]לאור חוסר תגובה מצד ישראל בן עזרא לכתבה שפורסמה בשבוע שעבר על פסק הדין שניתן בתביעת יאיר בן-ענת נגדו, פנינו אל ישראל בן עזרא, וביקשנו את תגובתו, המובאת כאן כלשונה:[/]

[]"לא התייחסתי כי אני עסוק כרגע בדברים חשובים ביותר שלחלקם יש תוצאות כגון השכונה לאנשי קבע ונושאים אחרים שמיעוטם הובאו כאן בפורום והמוכרים לגולשים ולגופו של עניין
אתחיל בציטוט מתוך פסק הדין של השופט שר, בתביעת לשון הרע של יאיר בן ענת נגדי:

"מתוך העדויות שניתנו במסגרת הליך זה, לרבות עדותו של הנתבע, ולאור טיב היחסים שמאפיין את אנשי המושב, מתרשם בית המשפט כי הנתבע (אני, ישראל בן-עזרא) היה ואודנו (צ"ל – עודנו) שרוי באמונה כי נושא הוא בעול של מחויבות כלפי עצמו, משפחתו וכן חבריו לכפר, וכן כמי שחלה עליו חובה מוסרית וחברתית להביע את טראומתו מהדרך בה מתנהלים הדברים בוועד האמון לכאורה על טובת כלל ציבור יושבי המקום."

אני רואה באמור מחמאה, עידוד ותמיכה בצדקת דרכי.

הנכם מוזמנים לעיין בפסק הדין עצמו, ולגלות כי בית המשפט עוסק ב"טון בו משתמשים שני הצדדים...", ובית המשפט אינו קובע כי הדברים שאמרתי על בן-ענת, חמורים יותר (או נכונים פחות) ממה שנאמר בכיוון ההפוך.

בית המשפט אומר לגבי יאיר בן-ענת מפורשות: "התנהגותו ועדותו נראו לי במידה רבה מתנשאות וראויות לביקורת..." אני לא טרחתי עד היום לתבוע אותו, שכן הייתי עסוק מידי בדברים חשובים יותר מאשר האגו הפרטי שלי. אבל הוא, כדרכו בקודש לאיים על כל מי שמעביר עליו ביקורת, ולהגיש תביעות לשון הרע, הגיש תביעה גם נגדי, על דברים שאמרתי וכתבתי ביחס להתנהגותו הציבורית בוועד בוסתן הגליל, אולי הגיע הזמן שאשיב ליאיר בן-ענת וחבר מרעיו בשפה שהם מבינים, שפת התביעות...

לא פחות חשובה היא התוצאה של תביעתו – תעשו את החשבון בעצמכם – יאיר בן ענת "זכה" בפחות מ-2.6% מתביעתו המקורית!!! כלומר שהפסיד יותר מ-97% מתביעתו!!! אם לזה הוא מבקש לקרוא ניצחון – שיבושם לו, אבל כל מי שעיניו בראשו יכול להבין שבית המשפט קבע מי יותר טועה מצודק.

מעבר לאמור לעיל, ולמרות שהצלחתי הרבה יותר משהפסדתי, אני סבור שהתביעה היתה צריכה להידחות לחלוטין, גם את ה-2.5% המסכנים לא היה צריך לפסוק ליאיר בן ענת, אבל כל שופט ודרכו, כל שופט ושיטותיו, ואני מכבד את שופטי ישראל באשר הם.

אזכירכם כי אינני היחיד שפרסם דברים בגנותו של בן-ענת, וכי דברים בוטים וחמורים בהרבה על אותו יאיר, פורסמו על ידי ד"ר דינה חסידוב, מיריק ישראלי ואחרים מבוסתן הגליל, ובין היתר נאמר עליו שם
שהוא הרס וחיסל את צביון הכפר בבוסתן הגליל, שפגע אנושות במרקם החברתי ובצביון התרבותי של הישוב, כי הוא עוסק בתככנות וסכסכנות, וכי מניעיו ומעשיו אינם בתום לב, ושיקוליו אינם נוגעים לטובת הציבור... תביעתו של יאיר בן-ענת נגדם נדחתה, תוך שבית המשפט קובע שהדברים שנאמרו נגדו הם נכונים, ושהוא פעל "בדרכים כוחניות ומתוך שתלטנות שהיה בה כדי לאיים...",
גם ערעורים שהגיש בן-ענת לבית המשפט מחוזי, ואחר כך לבית המשפט העליון, נדחו לחלוטין.

לסיום, אאחל לתושבי עכו, בוסתן הגליל והסביבה, שאנשי הציבור שישרתו, יהיו ישרי-דרך וחדורי אמונה בחובתם המוסרית לטובת כלל הציבור, ולא כאלה המעורבים מידי בוקר וערב בפרשיות חדשות."

בברכת חג שמח,
ישראל בן עזרא.[/b]

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: עדכון : תגובת ישראל בן עזרא בתביעת דיבה של מנהל חוף התמרים
הודעהפורסם: 19 דצמבר 2007, 22:41 
משתמש בתחילת הדרך בעכונט
משתמש בתחילת הדרך בעכונט

ציפי היקרה

פסק הדין שפרסמת כאן נמחק כי הוא מתייחס למאבקים של אנשים בבוסתן הגליל ולא מאבקים על הנעשה בעכו "השכנה שלכם" , אני מציע לך לפרסם את הסיפור באתר האזורי שלכם .

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: