בוקר טוב לכולם...
עוד שבת של כדורגל 29.8.2009 השעה 15.30 אני אישתי הבת שלי בת 15 והחברה שלה והבן הקטן שלי בן 4 ( הבנים הגדולים לא הגיעו 1 באילת והשני קוסם שהופיע באותו זמן )עולים לרכב בדרך לנצרת עלית . נכון נוסעים מוקדם אבל בתקופה של אברהם מנצל,ואריה קוך ושמעון שנהר הייו כבר במגרש 6000 צופים שעתיים לפני המשחק. מגיעים לנצרת עלית מחפשים בית קפה קרוב למגרש שממה ושממון . נכנסנו לתחנת דלק שצמודה למגרש בצד המזרחי קנינו שתייה ומשהו לאכול ונסענו למגרש החנייה . השעה 17.25 ..בחוץ אני פוגש את רועי דיין שמסביר לי על הפציעה שלו ועל חזרתו למגרש בעוד שבועיים ,כמו כן פגשתי את אחמד סבע שהגיע למגרש עם הרכב שלו . ניגשתי לקופה
שאלתי כמה עולה כרטיס ואז ראיתי את מוטי טובול ליד מוכרי הכרטיסים ..שאלתי את טובול אם נערות בנות 15 משלמות כניסה במיוחד שאני קונה 2 כרטיסים לי ולאישתי ,,אמר יחזור אלי עם תשובה (לא חזר ) בכניסה למגרש פגשתי את יגאל חן והסברתי לו שהגעתי עם אישתי הבת וחברה וקניתי 2 כרטיסים לי ולאישתי והאם הנערות צריכות לשלם? אמר יבדוק ויחזור אלי (לא חזר ) ראה את זה האוהד חנניה ונתן לי הזמנה 1 ..הלכתי לקופה וקניתי עוד כרטיס לבת שלי. ואת ההזמנה נתתי לחברה של הבת. ציפיתי לקנות 2 כרטיסים כמו תמיד ולפחות הנערות יכנסו חינם , אבל לא בעכו ,כי בעכו יש אלפי אוהדים ואחד כמוני שבדרך כלל מגיע עם כל המשפחה וקונה 4 כרטיסים לי לאישתי ולשני הבנים הגדולים לא יכול להכניס את הבנות חינם . אם כל אוהד היה מביא למשחקים 7 אנשים כמוני לפחות היינו 3000 אוהדים .
התיישבנו ביציע הוצאתי מהתיק של אישתי את הבלונים שקניתי מכספי וחילקתי אותם לילדים . עוד כמה דקות המשחק עומד להתחיל והמתח בשמים .. השופט שורק לפתיחת המשחק שביציע של הפועל עכו 250 אוהדים וביציע של נתניה בערך 100 אוהדים אבל ססגונים עם דגלים תופים ועוד שמעודדים לא הפסקה .
המשחק מתחיל ועכו עם התלהבות של משחק ביתי ראשון לוחצת על הדוושה אבל לא מגיעה למצבים עד הגול הראשון של גבע ברקאי בראש עם טעות איומה של שוער נתניה .בהמשך יכול היה אדק עם 2 נגיחות מכמה מטרים להבקיע אבל החמיץ בשלומיאליות .
אם היה משהו בולט במחצית הראשונה של הפועל עכו זו הנחישות מעבר לזה כלום שלא נדבר על המחצית השנייה . לא הבנתי את המערך ומה תפקידם של השחקנים על המגרש ,ואייך עובר עליהם השבוע. הסגל של עכו קצר כמו השמיכה של של אולסי פרי . הביאו את שרון גרמזנו , מי שלא מכיר משחק בתור חלוץ ., אם הוא לא שותף כאשר רועי דיין לא משחק ,הזרים החלוצים שצריכים להצטרף ,אושרי גיטא הפצוע ,אז מתי הוא ישחק? הוא יהיה בן 18 שחקנים שיתלבשו למשחק הבא? טעות, גורמנזו עכו הביאו אותך בטעות ,כמו שהביאו את זביטי ועוד כמה .. (אני מתנצל גורמנזו אבל ככה זה נראה מבחוץ )
אייך אפשר לשחק כדורגל כאשר 2 המגינים לא עוברים את החצי? שהמגינים לא יגיעו פעת אחת לרחבת השש עשרה לדאבל פס או כניסה לרחבה? מה עשה ליאור לוי בקישור ? אם הוא משחק הוא חייב לשחק בתור מגן על מנת לנצל את המהירות שלו ואני בטוח שבוא יסייע יותר באגף מאשר במרכז המגרש. ראינו כמה חסר לעכו שחקן אמצע שדה אופנסיבי טכני שיעמיד שחקן מול שוער,, הכל מקרי בעכו ,אפילו 2 הגולים שהובקעו שלעכו אם בחיפה ואם נגד נתניה לא נבעו מהתקפה מסודרת אלא מטעויות.
בואו נגיע לשער השיוויון של נתניה ,עבדולעזיז מקבל את הכדור קרוב לאמצע עם הפנים לרחבה שלו והגב ליריבה , כל אחד שמבין כדורגל יודע
שחלוץ מקבל כדור שהוא לבד עם הגב באמצע המגרש ולא ברחבת השש עשרה זה לשמור על הכדור כאשר הגוף נוטה שמאלה או ימינה ועין צדדית על השומר או על מי שמגיע לבצע לחץ ,או שנשרקת עבירה לטובתו ,או שהוא פותח לצדדים ,אבל עבדולעזזיז לא, הוא קיבל את הכדור עם הגב ,עייף ,תשוש .לא הרגיש שבשניה אחת הכדור נעלם מרגליו פס לרחבה וכבר 1-1 . כאן כבר משהו לא מובן לי השחקנים נפלו מהרגליים ,רואים כושר גופני לקוי , כאן עכו היו חייבים לבצע 2 חילופים לפחות בדקה השבעים . נתניה הפקירו את ההגנה ועכו עם עוד חלוץ רענן בדקה השיבעים היה עוזר מאוד לפי דעתי .. אבל חלוץ נכנס בדקה 89 (אפילו לדופק הרצוי לא הגיע ) לפני זה נכנס שחר סימנטוב בדקה 74 אבל עדיין חלוד (אני מבין אותו ) ונמנע להיכנס לתאקלים בעקבות הפציעה שעבר .
בקיצור אוהדים וגולשים יקרים כרגע הפועל עכו לא נראית טוב וכמו שציינתי חוץ מנחישות והקרבה אין כדורגל ,אין משחק אגפים ,אין קישור אופנסיבי, ואין קשר דפנסיבי שיעביר את כובד המשחק מהחלק האחורי לחלק הקידמי ,חוסר דיוק שדורש הסבר בכתב .
6 נקודות היו בקופה עכו נשארה עם 1 . בואו נקווה לימים טובים יותר ובהצלחה במשחקים הבאים .
נ.ב המזנון במגרש נקי , מטופח, והנקניקיות טעימות