דרך אגב חדווה ממליץ לך לקרוא מתוך..
הבלוג של MiraD1
פורסם ב-24 באוגוסט 2009, 18:25
26/08/2009האמת, בכלל לא חשבתי לכתוב כזו רשומה...
לא חשבתי להוציא את מה שיושב לי בלב כבר המון שנים... לא חשבתי,
אבל אז קראתי את הרשומה של מאסטר סתיו והכל צף... אז, הנה, אני רושמת.
ורדה הייתה המורה שלנו לאנגלית בכיתה ו`. אני זוכרת אותה כאישה מטופחת ורעה. רעה. רעה. רעה.
עד כיתה ו` הייתי תלמידה טובה. אהבתי ללמוד ואהבתי את בית הספר. הייתי זו שהמחברות שלה היו מסודרות והתעודה שלה הייתה משעממת. הייתי זו שהמורה מהכיתה המקבילה תמיד באה לבדוק את המחברות לראות איפה אנחנו וכמה התקדמנו בכיתה(בשיעורים שלה היא הייתה פותחת לי את התיק, כן, בלי רשות, כאילו זה מובן מאליו. זה נפסק כשסיפרתי לאימא שלי...). כבר הבנתם שכאן אין סיפור של ADD או AHDD או דיסלקציה או משהו כזה. סתם, מקרה שהשפיע לאחר מכן על כל חיי כתלמידה בבית הספר...
עד היום אני זוכרת את היום הזה,
היום ששינה את יחסיי ללימודים,
את יחסיי עם השפה האנגלית...
ישבתי ליד יעל, הילדה היפה של הכיתה. היא שאלה אותי מה המשמעות של מילה מסויימת, ואני היססתי, לא ידעתי את התשובה ואמרתי לה שאני לא בטוחה אבל אני חושבת שזו המילה הזו... (אין לי מושג היום מה הייתה המילה ומה עניתי). יעל שאלה את המורה אם זה נכון... וורדה עם חיוך זדוני בפנים הורתה לי לעמוד מול כל הכיתה... המשפט הבא ליווה אותי המון שנים...
"הנה ילדה מפגרת! היא לעולם לא תדע אנגלית!!!".
אז ורדה, למרות שהורדת אותי לתהום עמוקה שלקח לי שנים (ואני עדיין נלחמת בה לפעמים) לטפס ממנה, למרות שבאמת, אנגלית לא למדתי בבית הספר בכלל, היום האנגלית היא השפה הדומיננטית ביומיום שלי. היום אני קוראת, כותבת ובלית ברירה גם מדברת שוטף את השפה. מה לעשות, ורדה, את מבינה, בעלי דובר אנגלית, מילה בעברית הוא לא יודע (טוב, הוא יודע כמה, בעיקר יאללה יאללה, שזה בכלל לא עברית חחחח ). למדתי בארצות הברית, נבחנתי באנגלית, כתבתי עבודות, עבדתי בתרגום מאנגלית לעברית בארץ, בקיצור, מה שרציתי להגיד כאן ורדה, ניצחתי. הצלחתי. היום אני יודעת אנגלית, אוהבת את השפה הזו מאוד ומסתכלת על השנים שבהם יכולתי ללמוד יותר ממנה ונעצבת,
אה, עוד משהו ורדה. היום אני מלמדת אנגלית! כן. מלמדת.
נכון, לא בבית ספר, ולא בכיתה. ואין לי תעודת הוראה. אבל אני מלמדת את אימא שלי (שדווקא עליה אני יכולה להגיד שיש לה ADD ודיסלקציה קשה). לאט לאט, בעזרת משחקים וחוברות לילדים קטנים היא לומדת לזהות אותיות וצלילים, לבנות מילים קצרות ולהבין מעט מה שאנשים כאן מדברים...
יש לי עוד מורה לסגור איתה חשבון... אבל זה כבר לרשומה אחרת!
<< ושוב נצאה אל הדרך...
אין הפניות לרשומה הצג קישור
http://www.tapuz.co.il/blog/TrackBack.a ... Id=1536729 [עזרה]