חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 23:10

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אולפן הקלטות מקצועי / בית ספר לסאונד שמיועד למגזר הערבי בעכו
הודעהפורסם: 06 מאי 2006, 10:59 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

אולפן הקלטות מקצועי / בית ספר לסאונד שמיועד למגזר הערבי בעכו

ג'וזף אטרש ונעים עביד משיקים בעכו אולפן הקלטות מקצועי, שהוא גם בית ספר לסאונד שמיועד למגזר הערבי

לפני כחצי שנה החליטו ג'וזף אטרש ונעים עביד, שני צעירים ערבים מעכו, לקום ולעשות מעשה. הם נכנסו למרתף ריק ובעמל רב שיפצו אותו והפכו אותו לאולפן הקלטות מושקע ומפואר.

היום (יום שבת 6/5/06) , תינתן להם האפשרות לנוח על זרי הדפנה ולחנוך את 'sound of art', אולפן ההקלטות הראשון במגזר הערבי, שבו יפעל במקביל בית ספר למקצועות הסאונד.

החיבור בין אטרש בן ה-26 ובין עביד בן ה-34 נוצר לפני כמה שנים בתל-אביב. זאת, למרות העובדה ששניהם תושבי עכו. אטרש, מפיק מוזיקלי וטכנאי סאונד שעבד עם להקות ואמנים כמו מוניקה סקס, היהודים וברי סחרוף, לימד בבית הספר לסאונד של יואב גרא בת"א. עביד, בעל חנות אלקטרוניקה משגשגת בעכו ויבואן
של רכיבי אלקטרוניקה, היה תלמיד מן המניין באותו בית הספר. הם נפגשו, גלגלו שיחה, ובמוחם החל להבשיל הרעיון להקים אולפן הקלטות מקצועי בעיר הולדתם.

במבט ראשון נראה הרעיון כהרפתקה, שלא לומר כהתאבדות כלכלית. עביד, שהחזיק כאמור בעסק משגשג, ואטרש, שעבד עם אמנים חזקים ואף הפך למפיק המוזיקלי של להקת הרוק חלאס, יכלו להמשיך בעיסוקיהם ולהתפרנס בכבוד, במקום ללכת אל הלא נודע. "ההשקעה היא לא רווחית, ואני כאיש עסקים לא הייתי עושה צעד כזה", מסביר נעים.

אלא שהשיקול הכלכלי היה זניח עבור שני הצעירים החולמים. "עבורנו מדובר באידיאולוגיה ובפטריוטיות, לא דווקא ערבית, אלא יותר חברתית", מסביר אטרש.

אטרש ועביד מסבירים כי החליטו להקים את האולפן ואת בית הספר למקצועות הסאונד לאחר שזיהו חולשה בתחום הסאונד במגזר הערבי. "הרעיון של בית הספר הוא להכשיר אנשי מקצוע כדי לחפות על החולשה של האנשים העוסקים בתחום במגזר הערבי", אומר עביד. "אנשים שמגדירים את עצמם כסאונדמנים לא בהכרח מבינים בסאונד, ובחתונות ובאירועים אחרים אנשים חוזרים הביתה עם כאב אוזניים". לדעתו, כל אדם שעוסק במוזיקה חייב להבין, ולו באופן הבסיסי ביותר, בסאונד.

במהלך הזמן הבינו שני היזמים הצעירים שבמגזר הערבי קיים רצון להתמקצע וללמוד את מקצועות הסאונד. "עשינו מהלך ממוקד", אומר אטרש. "התקשרנו לאנשים וגילינו שהשוק צמא מאוד. בנוסף, גם המוניטין שצברנו, כל אחד בתחומו, עזר לנו מאוד".

לבית הספר נרשמו כבר 25 תלמידים ובעתיד קיימת כוונה להרחיב אותו, כך שיכלול 20 עמדות תרגול. הלימודים יתקיימו במתכונת של לימודי ערב, מדי שבועיים.

מחר בערב ייחנך רשמית 'sound of art' ולאירוע הפתיחה הוזמנו כל המי ומי בתעשיית הבידור והמוזיקה במגזר הערבי. שני המקימים מקווים שהפתיחה תאפשר להם להגיע למובילי דעת הקהל כמו שדרני רדיו ואמנים.

עביד ואטרש חשים בחלוף חצי שנה של עבודות ורגע לפני אירוע הפתיחה גאווה, בצד חשש מסוים. "אני מקווה שאנשים לא יהיו אטומים ויגלו פתיחות. אני מקווה שיתנו לנו צ'אנס", מסכם עביד.

http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/171/536.html

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: אני מכיר את נעים עביד מעכו , יש לו עסק לשמע ברח גיבורי סיני
הודעהפורסם: 06 מאי 2006, 11:12 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

אני מכיר את נעים עביד מעכו , יש לו עסק לשמע (sound )ברח גיבורי סיני בעכו

לפני מספר חודשים , הייתי אצלו בחנות וקניתי ממנו ציוד שמע שמשמש לי לשידורים של עכונט .
נעים הוא איש נעים ובעל ידע בנושא השמע , סיפר לי על הפרויקט שהוא מבצע והנה היום הוא פותח את האולפן יחד עם אטרש .
צעירים עכואים בעלי יוזמה ואני מאחל להם הצלחה ובתקווה שיהיה להם שיתוף פעולה גם עם היהודים בעכו

תמונה
נעים עביד , באולפן בעכו
תמונה מ nrg

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: ממתי "סאונד" משתייך למגזר מסויים??????????????
הודעהפורסם: 08 מאי 2006, 10:52 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

חשוב מאוד להבהיר ובתור מייסד של בית הספר ואולפן ההקלטות "SOUND OF ART" שהבית ספר מיעוד לכל המגזרים . ויש לציין ש 80% מקהל הלקוחות הוא מהמגזר היהודי .ושפת הלימוד בו היא עברית.

יש לציין שהמושג "טכנאות קול" אינו מיוחס לשום מגזר. וההצלחה בו מותנית ביכולת האישית של האדם ולא על פי גזעו, דתו, מגזרו או צבעו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לנעים
הודעהפורסם: 08 מאי 2006, 11:07 
משתמש התקדם מעל 350 הודעות
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

לנעים
נעים לי לברך אותך על פועלך מה גם שאתה יוצק בסיס לגשר השלום שהרי במוזיקה אין גבולות ויש רק אחווה רעות ואהבה כי המוזיקה היא לנפש.

נעים ,בזמן שאתה מלמד את הלומדים להפעלת מערכות השמע תידאג גם לומר ולעמוד על נזקים שיש לשמיעה ממוזיקה רועשת וצורמת. וכך תיצור אנשי קול שמבינים את משמעות השמיעה הטובה והנכונה ואיך אפשר להנות .

ושוב מברוק

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: נעים....קולך נעים...מברוק !
הודעהפורסם: 08 מאי 2006, 13:48 
עכונט כדרך חיים

נעים....קולך נעים...מברוק !
ברכותיי,
נשמח לפגוש אותך ...הגעת למקום המתאים
ונשמח לראותך גם מגיב על הודעותינו כאן
שוב מברוק אחי וברוך הבא מכל הלב....
אילן. :wink:

נערך לאחרונה על ידי greenilan בתאריך 08 מאי 2006, 15:35, נערך פעם אחת בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: נעים ברוך הבה לעכונט , לאור מה שכתבת עודכנה הכותרת וזה חשוב
הודעהפורסם: 08 מאי 2006, 14:34 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

נעים ברוך הבא לעכונט ,
לאור מה שכתבת כאן בפורום , עודכנה הכותרת שהייתה בהתאם לכתבה של אתר nrg .
וזה חשוב לעיר שלנו שכל המגזרים עובדים ביחד בשיתוף פעולה למען התושבים ולמען העיר ומקדמים את השמע בצורה מקצועית .
אני מאחל לכם הצלחה רבה

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד