ריקרדו היקר קודם כל חג שמח ומועדים לשמחה. אילו היינו חיים באחת ממדינות סקנדינביה סביר להניח שהייתי מאמץ את הגיגך בשתי ידיים ואפילו יוצא למאבק עבור זה. אבל לצערנו אנו חיים במזרח התיכון , ושכננו אינם לא "שוודים " וגם לא נורווגים ". ברמת העיקון אתה צודק בעמדותיך , אבל בזה מסתיימת צדקתך ! כי אנו נמצאים במסע הישרדות מתמשך בעיקר בשישים שנה האחרות מאז קום המדינה, והוא נמשך עד עצם היום הזה. נכון לאמר שזה משחית מידות ויש לזה תופעות לואי שמן הצד נראות ממש לא טוב, אבל אם אני שם על המשקל את כל מה שאתה כותב לעומת המשך קיומה של המדינה היהודית , אני אבחר מן הסתם בהמשך קיומה של המדינה היהודית גם אם זה בא על חשבון אוכלוסיית המיעוט בארץ. רק אנשים שנולדו כמוני בגולה יודעים להעריך מה חשיבותה של מדינת ישראל ליהודים. אתם הצברים קיבלתם את המדינה כדבר מובן מאליו , אני כילד בגולה זוכר את ההתנכלות ליהודים ואת הכמיהה להגיע לארץ הקודש. אי לכך ובהתאם לזאת אני מעדיף לשים בראש סדר העדיפות את טובת אחי היהודים , ולאחר מכן את טובת המיעוטים . ועל מנת שלא אובן לא נכון חלילה אני טוען שצריך לכבד את המיעוט ולהעניק לו את כל הזכויות , במידה והוא יקיים את כל החובות כמוני וכמו כל אזרח במדינה. בארה"ב בה אתה חי כיום יש שיוויון ? ראה כיצד מתייחסים שם למהגרים , על מה תלין ידידי היקר ? "אמריקה" זה כאן בישראל . תשאל כל תושב ערבי בישראל האם למרות כל "הקיפוח והאי שיוויון " לדבריך , האם יש אחד שהיה מוכן לעבור לגור בפלסטין, התשובה היא לא!!! ואתה יודע למה? כי כאן יש ביטוח לאומי ! כי כאן יש דמי אבטלה ! כי כאן יש ביטוח בריאות ממלכתי לכל תושב ! מה שאין אפילו במדינה הנהורה בה אתה מתגורר בימים אלה. כי כאן יש אוניברסיטה בה מקבלים מלגות מהמדינה ! כי כאן יש ערבות מדינה לאזרחיה , ראה מה עושים על מנת להציל אזרח ישראלי שנקלע לבעיה בחו"ל. אז אנא שיפסיקו להתבכיין , ואתה ידידי תפסיק להיות יפה נפש ולראות את המציאות כמו שהיא, וכך לנתח את הסוגיה. אינך יכול להיות מהא"ום , כי יהודי וישראלי אתה וצריך לראות את המציאות האמיתית בה אנו חיים במזרח התיכון. ואני באמת מעריך את חוכמתך ותבונתך , אולם בנושא הזה אנו חלוקים ביותר.
_________________ יוסי גרינברג עכואי שאיכפת לו מייחל ומצפה לעכו אחרת " במקום שיש רצון - ישנה גם דרך " נצח ישראל לא ישקר
|