|
האם לריסה מירו – חלק מהצלת עיריית עכו מגרעון של 170מיל. ש''ח?
גיבורת הסיפור- אני, לריסה מירו. בשעה קשה לעיריית עכו חסכתי לעירייה סכום , שהציל אותה. היחידה, שפוטרה מאגף הקליטה. הסגנית, שביתה התמודדה בבחירות מטעם רשימת נוימן – נשארה בעבודה. הסגנית השנייה יצאה לפנסיה. רכזת בחצי משרה נשארה שלא לקלקל לה יציאה לפנסיה מתקרבת.
אף רגע לא הסתרתי עובדה, שאני עבדתי בעירייה ומנהלת משפט עקב פיטורי.
המשכורת שלי כמנהלת אגף הקליטה הייתה 4200 נטו עם כל הטובות. כפול 4 שנים, שאני לא עובדת – 216000 ש''ח. עוד בתקופת עבודתי התקבלו שני אנשים – האחד כ''פרויקטור'' לקליטה, והשני – כ''מתורגמן''. לא ידעתי מה תפקדם ולא ידעתי מה הם עושים – ישבו בלשכתו של נוימן. בקדנציה קודמת הם גם ישבו בלשכת סגן ראש העיר נוימן ואחר כך נודע לי, עבדו דרך קבלן ניקיון וקיבלו דמי אבטלה.
הפרויקטור – הוא מס' 3 ברשימת '' עכו חדשה'' של נוימן והשני – המתורגמן, שניהל מטה הבחרות של נוימן בכול הבחירות קודמות.
באחד מהדיונים בבית המשפט הוזמן המתורגמן לתת עידות והוא דרש מבית המשפט להקציב לו מתורגמן עקב רמת העברית שלו. משרד הפנים בביקורת הראשונה עוד ב2003 הזהיר על משרה ייפרויקטור'' ומס' 3 ברשימת של נוימן נהפך לעוזר אישי שלו. בפעול הוא מנהל מח' הקליטה. היום במח' הקליטה אפילו ישנה מזכירה.
ברור, שזה- לא מינויים פוליטיים, זה- חלק מהחיסכון של עיריית עכו בתוכנית ההבראה.
המשפט שלי הסתיים לא לטובתי ואני אכול את דרך להתמודד עם זאת. לא היה לי צל של ספק, שזה הסתיים כך. מזאת לריסה מול העירייה?
ב3.03.08עו''ד פיש ( עו''ד ויזל- היא שייכת ללשכתו) שלח בשם לנקרי ונוימן שני מכתבים – האחד למערכת העיתון שלי והשני אלי אישית ושם כתוב :'' ...לריסה מירו עבדה כמנהל מח' הקליטה ופוטרה ע''י ראש העיר עקב תפקוד לקוי. לעובדה זו יש כמובן משמעות רבה ...'' רק אחרי דרישת עו''ד שלי לחזור בו , עו''ד פיש תיקן את עצמו.
לא רוצה להיכנס לסיפור הישן, איך בזמנו נוימן שלח אותי להעביר ביקורת במתנ''ס שנוהל על ידי לנקרי. תוצאות הביקורת אפשרו לנוימן לקבל תיק הקליטה, וגם כסף של משרד הקליטה שקודם עבר דרך המתנ''ס. עקב הביקורת משרד הקליטה כתב, שבמתנ''ס התגלה אי התאמה בין ביצועה פרויקטים לבין דיווח.
נוימן ניצח אז ומיצח עכשיו . באותה דרך הולכים הרבה פוליטיקאים ומנצים, כמובן.
חגיגה בעיר. אחרי כתבה מוזמנת על ידי עיריית עכו נגדי ( איש הקשר הוא אותו מס' 3 ברשימתו של נוימן, שמוביל למס' הפקס של נוימן) אפשר להרים כוסית. עירייה עכו ניצחה את לריסה! איך אחרת? הכוח החזק תמיד יותר חזק מהאיש הקטן.
חג שמח לכולם.
[IMG]http://i38.tinypic.com/9ifjm9.jpg[/IMG
|
|