|
שי מנדלר ידידי הצעיר ,
אתה יודע שבעכונט כל אחד כותב כרצונו כפי שאתה כותב על זיהום הים בקביעות , או יוסי על חוסר הסדר החנייה , או ערן על צילומי הזבל תחת כל עץ רענן , או בכל פעם היו לנו אורחים שהציעו לנו שנעזוב את עכו כי הכל רע מאוד .
על כן שום דבר לא התפוצץ לנו , כי בכל עיר אפשר לצלם את החיים של השכבה החלשה במדינה שפגעו בזכויות שלה בזמן ביבי , כאשר פגעו בקשישים ובאמהות החד הוריות ופגיעה בקצבאות הילדים ובזכויות השכירים במדינה , אותם אנשים ישנם בכל מקום במדינה ואפשר לצלם אותם בכל עיר .
הנקודה בסרט של ערוץ 1 , זה המידה , אני לא אומר שלא צריך לצלם אנשים קשי יום בזמן מלחמה אבל כמה אפשר היה להציג אותם , אפשר היה לצלם גם אחרים במשך שעה שלמה של הסרט .
האם לדעתך הסרט משקף את מה שהיה במלחמה בעכו ? לדעתי לא ! הסרט הוא בכלל על הכוכב הסרט ( סרט טורקי ) , אדם צעיר חזק פיזית שגר במחסן עם גג אזבסט והתארח באחד המקלטים הפרטיים בעיר , בטוח שיש לכך סיבות וצריך לעזור לאדם כזה בצורה יסודית כי זה תפקיד המדינה והרווחה בעיר , אך כל הסיפר שלו והסביבה שלו במשך שעה לא משקף את מה שהיה בעיר עכו בזמן המלחמה .
אני צילמתי 16 שעות צילום וידאו בזמן כל המלחמה בעכו ושידרנו מספר שידורים בזמן המלחמה ובתום שנת מלחמה , חזרנו לאותם מקומות שנפגעו , אילן עזרא ואני וראינו את השיקום דיברנו עם האנשים וערכתי אותו ל 12 דקות ולא כמו בסרט שראינו שהוא קיצוני ולא משקף במשך 60 דקות . כי בזמן המלחמה היו הרבה דברים חיוביים , אנשים שהתנדבו באמת בלי לקחת חבילה בסוף היום , עבדו יומם ולילה והגיעו לאנשים החלשים עד למקרר שלהם ועזרו להם .
ברור שהסרט הזיק לעכו אך גם במידה , כי להערכתי חוץ מהעכואים , לא הרבה אנשים במדינה ראו את הסרט הזה ומי שראה את התחלת הסרט הבין את העיקרון של סרט טורקי ועבר לערוצים אחרים .
לגבי מרכז העיר , שי היקר , ביום שישי האחרון ביקרתי במרכז העיר וראיתי שהמרכז ריק מאנשים בשיא בשעה 12:00 , כאב לי וצלצלתי לאחד הבכירים בעירייה ואמרתי את דעתי שצריך לעזור יותר למרכז לעיר ולשקם אותו , לאפשר חנייה עם הסדר אחר שיאפשר לעכואים להגיע בלי לחץ ובלי פחד של קנסות , כי לא תמיד מסתדר לך להסדיר חנייה של 10 דקות ומאחר והפקחים זריזים יותר הם מדביקים לך קנס . יש הסדרים אחרים שקיימים בערים אחרות שצריך לאמץ .
כמו כן צריך לזרז את תחילת בניית הפרויקט של רחוב בן עמי המרשים (בקרוב שידור הפרטים כאשר יתחילו בבנייה בפועל ) ,פרויקט שיזם לנקרי ראש העיר ובן עזרא , פרויקט מרשים בעלות של כ 12 מיליון שקלים , יש את הכסף אך עדיין לא מתחילים לבנות וזה חבל .
שבוע טוב