איציק ברבי כתב:
חברים יקרים ... להרגע ...
בנות עכו היהודיות לא השתנו מאז שאני מכיר את עכו ...
מה שהשתנה בעכו זה הבנות הערביות ... אומנם חלקן " כאילו " לובש רעלות וכאלה ...
אך חלקן הגדול הפתיע אותי במודרניזציה ... הסתובבתי בעכו ועיניי נפלו על בחורות נאות בלבוש מנימלי ..
הייתי בטוח שהן יהודיות ... הופתעתי ששמעתי את שפתן ...
הבעיה היא לא בלבוש ... בנעורותי הכרתי בחורות שהתלבשו בצניעות .. אך התפקרו ללא חשבון .. ולהיפך ...
מספרים ... " למה נערות ... נכנסות למיטה ב - 8 בערב .... ? , התשובה : כדי להספיק לחזור ב - 10 הביתה "
הלבוש לא מעיד על כלום ...
החינוך וההכוונה מהבית הם החשובים ...
בימים אלה שכל האוכלוסיה בעכו מאבדת האותנטיות המגזרית שלהם ... הן בליבוש .. והן בפתיחות ...
הסכנה לכל המגזרים היא העירוב ... וההתבוללות .... ( אני בטוח שגם במגזר הערבי הנורות נדלקו .. ומכאן הרעלות ... )
כי בגיל הנעורים הראש נמצא בין הרגלים ... התשוקה מפורשת לאהבה ... והעתיד מעורפל ולא מובן ..
אהבות תערובת הן הבעיה העתידית בעכו ... דווקה בגלל שהפערים נסגרים ... החומות והמחסומים נופלים ..
שיוויון הזדמנויות ... עבודה משותפת ... וחיכוכים רבים יותר ...
ואם פעם חששנו שבנותינו ... אז היום זה גם בנינו ...
לילדי ציוותי ... " תגדלו ושמחו את בנות ישראל בלבד !!! " שימרו על המסגרת היהודית ...
איני נותן חשיבות ללבוש ... כל אדם מאמין מבין שהנשמה קובעת ...
לסיכום : לא הייתי מעלה הודעה זאת ... ולא מעלה מחלוקת בתוך עם ישראל ..
איש איש ע"פ תחושתו ... אך מחוייבים כולנו לאחדותנו כעם ...
על כן כיבוד הזולת באשר יעשה הוא צו עליון ...
כמה שאתה צודק איציק ...
אני לא מאמין בדבר הזה שכל מי ששמה רעלה היא דתייה , אדוקה , לא עושה שום מעשה רע ... וההפך .. מי שלובשת חשוף אז היא.... מי שיוצאת בערב היא....
אני אגיד לך מניסיון אישי מה שראיתי - שההפך הוא נכון ... יש המון אבל המון כאלה שעושות את עצמן דתיות[ הכוונה לבנות המגזר הערבי] עושות דברים שבחורה הכי מופקרת והכי לא מחונכת לא עושות... ומי שלובשות "מודרני" כביכול יש הרבה כאלה שיש להן כבוד לעצמן ולמשפחתן ולאנשים מסביבן .. ולא עושות כל מיני שטויות...
היום לצערי במגזר הערבי עדיין האנשים שופטים לפי המראה החיצוני ..
עכשיו לגבי הנושא שהחברים בפורום דנים בו ..
לפי דעתי...
כל אחד נולד להיות חופשי --- מה הוא חושב -- ואיך הוא הולך --- זה עניינו ולא עניינם של אחרים.. כל אחד והדרך שלו באמונה - בחיים....
ושבת שלום לכולם ....