אלברט לוי כתב:
חזי היקר שלום רב ,
אלה לא עובדות שיותר יהודים עוזבים את עכו , הפוך מזה , יש הגירה חיובית בעכו בשנתיים האחרונות ויש יותר יהודים שנכנסים לעומת אלה שעוזבים ואלה העובדות .
בכלל מה קשור הנושא הפושעים הבודדים לנושא הדמוגראפי בכלל . הקהילות הערביות בעכו שומרות חוק וחיים בשלום ולא קשורים לפושעים הבודדים .
מה זאת אומרת שהערבים שולטים בעיר הזאת ?
אם יש למגזר הערבי 4 חברי מועצת העיר נבחרים מתוך 17 בהתאם ליחס שלהם באוכלוסיה , זאת שליטה ? וזה רק נתון אחד בלבד מתוך פרמטרים רבים הקיימים בעיר עכו שיכולים להוכיח שזה לא נכון .
זה מזכיר לי את הדוגמא ששואלים אנשים מחוץ לעכו , כמה מסגדים יש בעכו וכמה בתי כנסת ומתברר שהם לוקחים את הסטיגמה / את הסטריאוטיפ ומשיבים שיש פי כמה מסגדים מבתי כנסת , כאשר בפועל יש רק 6% מסגדים לעומת כמות בתי כנסת בעכו .
אני מציע לך להיות זהיר בכתיבתך , כי חלילה אלה שמחפשים בגוגל יכולים לחשוב שהנתונים שכתבת הם נתונים בדוקים.
לא כל מה שאומרים במכולת השכונתית כפולקלור עכואי , הוא דבר נכון .
אני חושב שמר אלברט כבר נתן את התשובה לעניין הזה ...
ולצערי חזי אתה עושה הכללה ... והעניין זה לא נכון!!!
תאמין שבעכו יש צעירים עבריינים מחוסרי מעש מכל האוכלוסיות ערבים ,יהודים, וכו'...
בכל העיר עכו ובכל אזור תמצא אנשים שאין להם מה לעשות מלבד להציק לעובר לידם ...
ואני כבחור שנולדתי וגדלתי בעכו אני יודע מה אני מדבר...
כשיש לי המון ועוד פעם המון ידידים וידידות מהמגזר היהודי ואני אוהב אותם בדיוק כמו אחים ואחיות שלי !!
ונכון הנכנסים לעיר הרבה יותר מאלה היוצאים ממנה ... וכיום המצב משתפר בעיר יש ניידות שעושות סיור כל הזמן
ואני שם לב לזה ... והאלימות בשנתיים האחרונות לעומת שנים קודמות ירדה בהרבה!! בעיר עכו ...
ואני אגיד לכם שהרבה פעמים עברתי בצפון העיר ובמזרחה וכמה מבני הנוער הנמצאים באזור הציקו לי , קיללו אותי, אני לא שוכח את הדבר הזה .. והם דווקא לא מהמגזר הערבי ... ואני לא אומר שכל היהודים או הקווקזים הם אנשים ששונאים אותי ומציקים לי בגלל מוצאי .. אלא פשוט שאלה כמה נערים שאין להם מה לעשות בחיים , לא לומדים, לא עובדים , משועממים .. ובא להם להציק לי ראו שאני לבד ורצו להציק לי ... אני לא עושה הכללות ... ואסור לעשות הכללות כי זה פוגע באחר ... אם 10 מתוך 20000 עשו שטות זה לא אומר שכל ה20000 טעו בנושא וצריך להתייחס אליהם כמו ה10 !!!