|
רבותי ! שמואל כהנא ...! איש יוצא דופן , כריזמתי , ציני , כוחני , פרוע , מעונב , תרבותי , משוגע , פרפקציוניסט , ממוקד , עצבני , סלחן , מחדש , מקדם , משפיע , מוכיח אוהב, שונא , מפרגן , גאה , מוסיקאי , מארגן , מנהל , מדריך ,מפקח ומנצח מנצח את כוווווו...לם ...! האיש הקים מפעל חיים ...!
היה לי הכבוד להפיק איתו את האירוע הגדול שלא ישכח במגרש הכדור רגל בעכו 40 שנה לעכו . שמוליק אוהב להתייעץ איתי בכל דבר , אנחנו חברים ...!
בפעם האחרונה שביקרתי אותו בקונסרבטוריון, נכנסתי לאולם באמצע חזרה של התזמורת בהרכב מלא שהיתה ישובה ומרוכזת בניגון על הבמה הוא הליצן ...! קידם את פני ב כידה ארוכה, העמיד את התזמורת על הרגליים כלאחר כבוד וצעק בקולי קולות " אתם יודעים מי פה ...?" " מאסטרו ז ' ו ב י נ ו " ...! וביקש ממני בנימוס לשבת באמצע האולם בכדי שהתזמורת תנגן לכבודי וכך היה ... לאחר שניגנו קטע ארוך במיוחד ...בכישרון רב ... ירד המנצח שמוליק מהבמה וביקש שנעלה למשרדו לשיחה...!
שמואל כהנא ...על אף "היציאות" החריגות שלו שבעצם עושות אותו כל כך מיוחד ...הוא "יציב"...! מצחיק ....! הוא ....זה הוא ...ושכזה, כך הוא צריך להיות ... ותאמינו לי... אני מכיר אותו מקרוב, את הכל ואת כולו הוא מנקז למטרה אחת , חינוך הדורות בעכו למוסיקה ואנחנו מכירים כל כך רבים וטובים שיצאו מבית היוצר של שמואל כהנא , לעולם הרחב ועושים חייל בו, צריך רק לפרגן לו לאיש הזה ונאחל לו שימשיך כך ...! בדרכו שלו ...! שמוליק ...! כל הכבוד ...!
סוד קטן ...! ביקשתי ממנו שנחבר ונקים במסגרת הקונסרבטוריון להקה - תיזמורת של ערבים ויהודים חצי חצי שיעלו רפרטואר אוריאונטלי אחר וקלאסיקות למינהם ...בעתיד נשמח לדווח כאן על הפרויקט , פרויקט מיוחד במינו בשילוב המרכז לשלום והקונסרבטריון.
_________________ שלום פעיל ומשגשג בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו
|