|
דורי.. ניכר שאתה מדבר ממקום כואב, עכשיו השאלה, האם זה במקום? לכל דבר יש מקום ויש זמן, ואני לא מוצא לנכון לבוא, לבקר, ואף להכפיש את המוסד והאדם שעומד מאחריו לאחר בשורה שכזאת, בזמן שכולם מברכים על המאורע החגיגי והמיוחל כל כך.. אני מדבר בתור נגן ותלמיד בקונסבטוריון העירוני בעשור האחרון (כן, אני לדבריך "שרדתי") ואני ממש לא מסכים עם הטענות שלך. אני תיכוניסט שעושה בגרות מלאה במוסיקה, עושה את זה מתוך אהבה שלמה למוסיקה, לכלי שאני מנגן עליו ולמוסד עצמו! רמת המשמעת הניתנת בקונסבטוריון העירוני היא רמה גבוהה מאוד, מקצועית מאוד ומחייבת.
ציינת שנמנעות מתלמידי הקונסבטוריון לפעול במסגרות אחרות.. עכשיו תגיד לי אתה.. תחשוב על מועדון כדורגל מקצועי, האם שחקן הקבוצה יכול ללכת ובמקביל לפעול ולשחק במועדון כדורגל אחר, ולצפות שהמאמן יראה תמיכה?? זה נראה לי הזוי.. המוסד שנקרא הקונסבטוריון העירוני מקנה משמעת, התמדה ואחריות בצורה מקצועית. אני רושם על כל הדברים האלה כי אני זועם על אי הערכה למפעל חיים של אדם, במשך 50 שנה ניהל שמואל את המוסד הזה שנקרא "קונסבטוריון העירוני עכו" בצורה הכי מקצועית ואכפתית כלפיי התלמידים, המורים והנגנים. התזמורת טסה פעמים רבות לסיבובי הופעות בחו"ל וייצגו את ישראל, ובפרט את עכו! העיר שלך!
תזמורת עכו הולידה כשרונות ומוסיקאים אדירים, והסתכל על העובדות: - רס"ר תזמורת צה"ל - בוגר קונסבטוריון עכו. - תזמורת צה"ל כוללת בתוכה 9 נגנים שמנגנים בה היום, בוגרי קונסבטוריון עכו (מתוכם שניים התקבלו לאקדמיה למוסיקה בפריז ובניו יורק ובעת שיחרורם יטוסו וילמדו שם) - כבוד לעכו. - מתופף להקת OverTone, הלהקה המדהימה שמופיעה בכל רחבי הארץ, ורק היום הופיע בעכו באירוע גדול הינו בוגר הקונסבטוריון העירוני, משם היה מתופף מחונן בתזמורת צה"ל, וכעת הוא מלמד בכל רחבי הארץ מוסיקה, ופעיל בקונסבטוריון. - יוחאי בלמס, אותו חצוצרן שנעל את טקסי יום הזיכרון בעצרת המרכזית, במעמד הנשיא ובשידור חי בכל רשויות הטלווזיה הינו בוגר קונסבטוריון עכו.
לסיום, אני רק רוצה להגיד שאני רואה את הדברים מנקודת מבט של תלמיד בקונסבטוריון, מישהו שבדיעבד אתה קורא להגן עליו. אבל אני רואה את הדברים להיפך, התזמורת היא אהבה בשבילי כבר עשור, אני רואה בה כבית חם והכי חשוב, אני שם מבחירה ואהבה שלמה למוסיקה, למוסד ולדרך ניהולה. מקווה שהבהרתי את הטענות שלי..
קובי.
_________________ קובי מזרחי, גיטריסט להקת "סינטקס ארור" תלמיד ונגן קונסבטוריון עכו גאה! "כי המוסיקה מצילה אותנו מהאמת.."
|