|
לגבי מפעל האלומיניום , לא זכור לי שאני פרסמתי את מספר העובדים במפעל בפועל- למרות שאני קיבלתי נתון נמוך הרבה יותר - הלוואי ואכן יש 40 עובדים- כל משרה לטובה.
לגבי ערבוב המספרים - בטבלה הראושנית שפורסמה אכן היו 1737 משרות מאויישות במפעלים לפי הנתון שפורסם. בבדיקה הסתבר שיש אי דיוקים בין המספרים לבין המציאות ואף נאמר כאן לא על ידי שיתכן והיו טעויות (הטעות הבולטת הייתה במפעל חוד).
למדתי בחיי שאפשר להציג נתונים מספריים נכונים אך האותיות הקטנות שמסבירות אותם מלמדות אותנו "לא כצעקתה"
ההנדסאים בישראל נמצאים במצוקה קשה - בתי ספר להנדסאים נסגרים, מספר ההנדסאים שנוספים בכל שנה מצטמצם מאוד. מעניין ללמוד לעומק יותר את הנתון 460 השמות מהם 15% הנדסאים כלומר בחישוב מהיר 69 השמות של הנדסאים - האם מדובר ב 69 אנשים שונים ל 69 משרות שונות?
הבחירות לראשות העיר יתקיימו בנובמבר, אני מתכוון להצביע למועמד שיהיה המתאים ביותר לדעתי לראשות העיר מבין אילו שיתמודדו ללא "קידוש" מפלגתי.
מה שאני מצפה הוא שהמספרים המפורסמים יהיו מדוייקים ובדוקים כמו למשל מה מספר הפונים (אנשים שונים) למחלקת ההון האנושי בשנת 2007- מספר גבוה מראה כי יש אמון במחלקה וזה הישג בפני עצמו. כמה מבין הפונים מצא מקום עבודה והאם נבדק כי קליטתו במקום העבודה הצליחה כך שהוא ממשיך תקופה ממושכת באותה משרה- גם כאן לא צריך להראות מספר גדול מידי כדי שתהיה הצלחה, מספיק המספר המדוייק.
אני מתחיל לעלות מחשבה, ברור לי ששמעון לנקרי הוא אדם טוב, כמו גם רבים מעוזריו ואנשי הצוות בעירייה.
יכול להיות שהמוטיבציה להצלחה היא גבוהה מידי, הרצון להראות הצלחה הוא גבוה מידי כך שמה שקורה הוא שהפרסומים גורמים במקום לתועלת לנזק, במקום להעצים את ההצלחה הם גורמים לשאלות נוקבות המהוות ביקורת. אולי זאת הבעייה הבסיסית.
אני אוהב את העיר עכו ובעד כל דבר טוב שמקדם אותה, אבל צריך לדעת להבין כמה באמת כל דבר הוא טוב, יש יותר טוב ויש טוב ,אבל יותר בקטן.
נדמה שיש שנהנים להתנצח פה, לקרוא מלעיזים, חולים, משמיצים. אך כאשר מנסים לעשות לטובת העיר יחד ומבקשים לתת יד הם מתחילים לבקש מכתבים, פקסים וניסוחים כאלה או אחרים. כאשר עושים למען העיר ומשקיעים כספים - ומכבדים את השותפים מקבלים חוסר פרגון וזלזול.
אני לא מזלזל בפעילות של אף אחד, אני רק מבקש להיות אמיתיים בסדר הגודל, להראות את המציאות כפי שהיא לא לבן ולא שחור. יש כאלו שמנסים להראות שהכל לבן ולטאטא את הלכלוך מתחת לשטיח. הם ישר יגידו על כל אחד שמעיר על לכלוך - שהוא רואה רק שחור.
בסופו של דבר, אני מתחיל לחשוב שאולי שרשור הבחירות הגיע מוקדם מידי. אין לי שום כוונה להתפלסף עם אנשים שמקבלים משכורות מהעירייה או מגורמים הקשורים לעירייה. אני רוצה בזמני החופשי בזמן ההתנדבות שלי לקהילה ולעיר לעסוק בעשייה ולקדם באמת. וברוך השם בחודשים האחרונים הצלחתי לעשות ועדיין לא מיציתי את פעילותי.
מי שבאמת רוצה לדעת מהיכן התחילה הביקורת הרועמת - עליו להסתכל מספר חודשים אחורה לראות איך פעלתי למען פעילויות תרבות בעיר ואיך בן עזרא הגיב על אירוע בתקציב של מאה אלף שקלים לצעירי עכו והאזור בעכו. איך בן עזרא הגיב כאשר פניתי אליו בהצעה לקיים אירוע בהיקף מאות אלפי שקלים בעיר עכו. בסופו של דבר האירוע יתקיים לא בעכו. אני לא חושב שהעניין היה אישי אלה דוגמא, פספוס אדיר שיכל לקרב את הצעירים לפחות יום אחד לעכו. לצערי במקום שצריך היה להוביל מהלך כזה לא מצאתי שותפים שיתמכו בכך. את אירוע פורים בבוקר קיימנו בכל זאת במכללה בעכו - אנחנו רואים בעכו מקום שחשוב לחזק. אין פה עניין של חשבונאות- אך כאשר ההתנהגות וההתייחסות והגישה ליוזמה הייתה כזו התחלתי לבדוק מה קורה בדברים האחרים. כאן מצאתי ואני מוצא עוד ועוד ליקוים וטעויות לתיקון. כן בהחלט יש גם דברים טובים, אבל כאשר מעלים את הדברים הטובים מול הפספוסים על המאזניים - הפספוסים הם שגוברים וחבל. ההודעה הזאת ארוכה מהרגיל, פשוט כי הבנתי שיש כאלו שאין טעם לנסות לשכנעם. את מי שאפשר לשכנע - אני אמשיך לשכנע.
_________________ ערן שכטר מנהל פורום צעירים באתר עכו_נט
 שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר
|