|
למאיר שלום,
על אף שאתה כותב בציניות, אתייחס ברצינות ובכבוד לדבריך.
אכן, על אף שהארנונה לתעשייה כפולה בעכו לעומת הסביבה (הקרובה והרחוקה) עשרות מפעלים הגיעו לכאן לאחרונה ואת רשימתם אני מבטיח להביא כאן בימים אלה. כמו כן, "ההון האנושי", אכן אירגן עבודה למאות אנשים.
הנתונים בנושא הנטישה, התייחסו ל-25 אלף תושבים מבוססים, המהווים כמחצית מכלל התושבים ולא 25% - כמו שכתבת בטעות. נתונים אלה נלקחו מ-הלמ"ס (הלשכה הממשלתית לסטיסטיקה).
כבר בתחילת תקופת המאבק שניהלתי כיו"ר ה"פורום למען עכו" יחד עם ידידי בפורום, הנתונים הראו על 22 אלף עוזבים וגם התשובה לממלאים את מקומם – נמצאת שם: "אוכלוסיות חלשות של עולים ותושבים מהכפרים...." והיום, יש בעובדה, הגירה חיובית. נא ראה את "שכונת אנשי הקבע", ה"קיבוץ העירוני", כרם ב' – שהם רק ה"דובדבנים".
לגבי המשקיעים – זה כבר הופיע בעיתונים הכלכליים ואחרים – ואני, עובד איתם בשוטף ביום יום. עזריאלי, שיכון עובדים (של שרי אריסון), תשובה – שכבר רכשו נכסים ופעילים במקום ועוד רבים אחרים שבתהליכים שונים. למכרז על "חאן אל עומדאן" ו"חאן אל שוני" הגיעו 16 משקיעים וכעת המיליארדר המקסיקני ומרילין קרסון נלסון – שהיא מעשירי העולם – שמצטרפים למתעניינים הרבים. בשל הביקוש הרב ובשל הצורך לתרגם את כל החומר לאנגלית, עוכב המכרז.
בנושא התחזקותה של העירייה – אפשר להתווכח על המספרים אבל עובדה היא שמצבה השתפר והיא מצליחה להפריש מצ'ינג לתקציבים שמקבלת. איני בקיא במספרים, אך המגמה החיובית ברורה לחלוטין.
באשר לשכר הבכירים – אין נושא זה בתחום תפקידי, אך אשיב לך - גובה משכורות הבכירים לא נקבעו בקדנציה זו ועל עצמי אני יכול להעיד שאני עושה כ-2 משמרות ביום, כמעט ללא יום חופשה, יחד עם אשתי שעובדת בהתנדבות (ומעולם לא קיבלה אגורה) ומשכורתי, בעובדה, נמוכה משל העובדים שעבדו אצלי.
לעניין השלטים – אין ספק שלאורך השנים הייתה מפולת קשה במחירים, בגלל העזיבה, בין היתר בשל מתן הנחה במס לנהרייה ואחרים – בטרם עכו קיבלה – וכן בשל הכנסת כל "הזכאים" והאוכלוסיות החלשות ע"י עמידר וכו'. אך, בשנים האחרונות, בעובדה, המגמה השתנתה. בין היתר, הפסקנו כניסת "זכאים" ואנו בתהליך מתן הדירות לסטודנטים. הורדת השלטים "למכירה" איננה משום שהמחירים נמוכים, כי הרי, גם לפני5-7 שנים המחירים היו בשפל ועכו הייתה מוצפת בשלטים "למכירה".
מאחר ואינך סומא חלילה, אתה בטח מזהה שאכן יש עשייה חיובית בעכו ולא יזיק לפעמים גם לפרגן מעט.
אחרי הכל, לעכו יש ערך לאומי וקידומה משמח אותך לא פחות מאשר אותי.
_________________ ישראל בן-עזרא
|