חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 27 אפריל 2026, 20:14

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: במענה ל:-"עולים לחזק את עכו" ( מזי וורצל)
הודעהפורסם: 17 פברואר 2008, 00:03 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט

במענה ל:-"עולים לחזק את עכו" ( מזי וורצל)

* נכתב כאן, בתגובה לדברי מזי, בנושא ייהוד עכו: "מבחינתי, יש לזה קונוטציה מבהילה" – מי שמבוהל זה אני. לאיפה הגענו? אכן, הבאנו את הגלותיות איתנו ואנו מתנהגים כגלותיים בארצנו, מתנצלים ומתגוננים ובכל פעם שאיזה פוליטיקאי מתחכם מצביע עלינו וצועק "גזענות" אנו תיכף יורדים על 4, מכים על חטא, מנסים לפייס, עושים סולחות ונותנים אתנן – בנכסים וביתר הטבות.
אז למה אנחנו כועסים כשהם משתמשים כנגדנו, בכביכול "גזענות" – כקרדום לחפור בו.
כשמציינים תכונות של סקנדינבי, שוויצרי וכו' – אין זה "גזענות" אך כשמצביעים על תכונה כלשהי של המגזר הערבי – מיד קופצים וזועקים "גזענות"!...
יש בכך צביעות ואינטרס להסית את הדיון מן העיקר, במגמה לנצל רגישותנו וגלותיותינו, כדי להשיג יתרונות – על אף היותנו אומה הומאנית - זוהי עיוולת, אך זה מחוכם.

אם המונח "לייהד" מבהיל פה, אז עפ"י אותו עיקרון, לא צריך לדבר על מדינה יהודית, אלא אפשר לפתוח השערים ולהתחבק עם כולם ותוך זמן קצר, ישמור אלוקים, למה שיקרה למדינה הזאת ותושביה .
יש "מלומדים" שעפ"י שיטתם, אם יהיו נישואי תערובת, בכלל ייפתר הסכסוך. אלא אז, לא יבוא שלום על ישראל – אלא, כליה על ישראל!....

* זה באינטרס של הערבים שהעיר תהיה עם רוב יהודי מבוסס. ראו מה היה המצב של רח' בן-עמי, כשזה היה רוב יהודי מבוסס ואיך זה נראה בשנים האחרונות, עם האוכלוסייה הערבית החלשה?

* אחמד, חבר המועצה, הגיע אלי וסיפר בגאווה: "הגענו ל-72% ערבים בעיר המנדטורית" ואני עניתי לו: "הגישה הזאת היא לא גזענית לשיטתך ?
ומה מועילים 72% אלה לעיר או לערביי העיר?" אחמד לא חשש לומר זאת. להיפך, הוא אמר זאת בגאווה, כהצלחה במשימה חשובה ביותר – ואני, מעריץ אותם על כך. הלוואי ואנחנו נהייה כך!....
לצערינו, עמידר בגלל מעשיה ומחדליה, הציפה אותנו באוכלוסיות חלשות והדבר, מזיק, גם לותיקי עכו הערבים שאיתם חיינו בשלום ודו-קיום למופת.
הצפה זו, פגעה בכלכלה, בתדמית העיר – המוכרת כלפי חוץ שלא בצדק, כעיר ערבית, לא מפותחת. משום כך, היהודים הצרפתים העדיפו להיקלט בנתניה, אשדוד וכו' - הדימוי השגוי, אך גם בגלל חוסר התנאים הנאותים. חוסר בטחון אישי ואווירה ראויים היו בין יתר הסיבות להיעדר תיירות נשארת. מסיבה זו גם לא באו לכאן משקיעים להקמת בתי מלון או עסקים אחרים.

כיום, מצב זה התהפך. מקימים בתי מלון, יש משקיעים לרוב, מגיעה אוכלוסייה חזקה ויש הגירה חיובית. ראה שכ. אנשי הקבע והביקוש הרב בשכ. הכרם וכו', יש בטחון אישי , פיתוח עצום , הגיעו עשרות מפעלים חדשים ועוד ועוד - ומצב זה – טוב לכולם!.....
כמובן שהערבים המשכילים והמתונים שמחים על כך, כי הם פועלים מטעמים של הגיון ומבחינים בין טוב לרע. לעומתם, יש פוליטיקאים מהמגזר הערבי שצומחים על סכסכנות ולא על פיוס, מתוך אינטרס אישי והגרועים ביותר הם אלה, היהודים מתוכנו שיש להם דחפים ופחדים שאינם רציונאליים אלא אמוציונאליים. הם לא מבחינים בין טוב לרע, מתרפסים ומקטרגים על היהודים – הם המזיקים הכי גדולים לערבים, משום שהם לא מקרבים לבבות אלא מרחיקים, כי הם לא מאזנים ומצפים מהמגזר הערבי שיתנהג באותם אמות מידה שנדרשים מהיהודים אותם מקטרגים, יוצרים במגזר הערבי, ציפיות מוגזמות ובעקבותיהם כעס, אכזבה וסיכסוך – יהודים אלה אינם פועלים מתוך כוונת זדון, אלא מתוך טעות ואשליה.

* בסיפור שהובא כאן, בהיפוך עם החלפת שמות, לסיפורה של מזי, פשוט אינו משל אלא מציאות – בעוד אנו מדברים, הם עושים – עובדה שהמצב הדמוגראפי השתנה! באופן שלא הועיל לעיר עצמה, לערבים וליהודים.

* העיקרון של "אקציה וריאקציה" שהובא כאן, ממש מגוחך. הדחפים של חלק מהערבים הם לא רק בישראל. ראו איך הם חיסלו את לבנון. מה עשו לאחיהם בכווית ואילמלא אנחנו כאן, איש את אחיו יאכלו בתיאבון. סוריה את לבנון וירדן וכך הלאה.

ראו מה הם עושים בצרפת. האם גם שם יש להם תביעות טריטוריאליות? כך גם בגרמניה, הולנד, אנגליה. ראו מה עשו לפסלי בודהה העצומים שהיו מפוסלים בהרי אפגניסטן?! (מזה אלפיים שנה!)
הדת היהודית, היא ההומנית, החכמה והצודקת ביותר עלי-אדמות וממנה נגזרו דתות אחרות. לקחו חלק מדתנו, נביאנו וכעת רוצים גם את אדמתנו!.....
* אני מעריץ את הערבים, בארץ ובעולם, על נחישותם ומלחמתם "על כל שעל" – לא רק כאן, אלא בעולם כולו.אני מעריץ את נחישותם ודבקותם במטרה.
על הכבוד הבלתי מתפשר שבו הם שומרים על נשותיהם ובנותיהם – בו בזמן שאנחנו, בויתורינו וחולשתנו, מאפשרים שיטרידו את בנותינו ואף יצבטו בישבניהן – כעניין נורמטיבי.
אני מעריך את חוזקם והדרך שבה הם שומרים על בלעדיות בכל כפריהם – לבל יכנס בו יהודי, אך בו בעת, הם ישתמשו בחוקי הדמוקרטיה (שמחייבים רק אותנו) לאפשר להם לגור בכל ישוב קהילתי ומצפה. וכך הלאה וכך הלאה.... הכל נובע מתוך חולשתנו!.......
אנו, יוצרים אצלם ציפיות בלתי נדלות שסופן שמביאות לאכזבות ועימותים. צריך שיוויוניות. חשוב שכולם יהיו מאושרים. זה באינטרס שלנו, אלא שחשוב והכרחי שהשיוויוניות תהייה לכל הרוחב – קריא, גם בחובות ושיתנהגו בישראל,כפי שמתנהג יהודי/אמריקאי בארה"ב.
* חלק מהבעיה, היא אי-ידיעת העובדות. אנו לא יודעים ו/או לא זוכרים – ארץ ישראל, הייתה יהודית אלפי שנים לפני הולדת האיסלם, כמו גם אלפי שנים לפני שדיברו על פלסטין. מי שתבע את המונח "פלסטין" וקבע גבולות, זה היה צ'רצ'יל, במפגש באלכסנדריה, בחלוקה של אזורנו, בין המנדט האנגלי והצרפתי. ואז, אכן, נקבע שפלסטין כוללת את ירדן וישראל גם יחד.

* רוב רובם של ערביי ישראל, הגיעו מארצות שונות, ב-180 השנים האחרונות. (בדיוק כפי שגם היום, הם מגיעים אפילו מסודן). יש אצלנו ערבים ששם משפחתם: חלבי, כורדי, מסרי וכו' – כמו שמות המקומות מהם באו. רבים מהם, נעו בעקבות הצבאות השונים בחיפוש פרנסה. גם בית המלוכה הירדני הם בידואים שהגיעו מהערב הסעודית. מעולם, לא הייתה מדינת פלסטין או מדינה ערבית אחרת בשטח מדינת ישראל.כך שלומר ששדדנו את ארצם – זה לא נכון!...

חוסר הידיעה או חוסר הרצון לזכור העובדות, גורם לנו להרגיש "שודדים" ומתנצלים ואותם כמאשימים. הגיע הזמן, לשים דברים על השולחן שגם היהודים וגם הערבים יפנימו אותם. מצער שהמצב לא מאוזן. לנו, יש קטגורים – גם ערבים וגם יהודים – בדרך כלל ללא הצדקה.

* ח"כ מחול, אמר לי בפגישה בעכו שלפלסטינאים יש "מפתחות חמים" והתכוון לכך שיש פליטים שעזבו את בתיהם לא מזמן – יחסית. מבלי להתפלמס איתו, התחכמתי ושאלתי "אז כמה זמן תיאבקו על בתיכם ועל הארץ הזאת?" תשובתו הייתה "אלף ואפילו שלושת אלפים שנה!" על כך עניתי "זה בדיוק מה שהעם היהודי עושה מזה אלפיים שנה!"

* סוף דבר, צריך שתהייה מדינה יהודית עם רוב יהודי מוצק. כבר ניסינו 2000 שנה אחרת וכמעט ונעלמנו מהמפה – תוך סבל ופרעות, אינקביזיציה, פוגרומים ושואה!
צריך שנהייה גאים בארצנו שהיא לא נשדדה מאיש והיא שלנו – מראשית ההיסטוריה!.... וכן גאים בהומאניות של העם היהודי.צריך שנכבד כולנו זה את זה. צריך שיוויון זכויות וגם חובות ! כמקובל בכל מדינה מתוקנת.
הדבר תלוי קודם כל בנו, כריבונים במדינה הזאת. אם נהייה חזקים, חכמים והומאניים, הלכה למעשה – תוך שנדרוש שיוויוניות גם בחובות!
שאנחנו, אך גם הם, ניישם את כל עקרונות הדמוקרטיה והפטריוטיות, הצדק והחובה - אז יהיה טוב לכולנו!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: במענה ל:-"עולים לחזק את עכו" ( מזי וורצל)
הודעהפורסם: 17 פברואר 2008, 00:30 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ישראל ,אתה יודע במחשבה שניה מגיע לנו , מגיע לנו שנקבל על הראש
משום שאנו עם קשה ולא סתם נכתב "עם קשה עורף"
הרוב עומד מהצד ואומר מה לי ולמה שקורה מסביבי, לי טוב ? "אני ואפסי עוד".
ראה את היתנהגות העם כשמעלים מחירים איזו אדישות נכנסה בנו .
לכן עד שנקבל זץ שירעיד את עמות הסיפין נמשיך להיות עם אדיש .
על ציונות אפשר לדבר היום? על חוזק וחוסן הכל בתיאוריה בממשיות כן אפשר לדבר אבל לצערי הן נופלות על אוזניים ערלות .
איני בטוח כלל שמדינת ישראל תחגוג את שנת המאה שלה לפי קצב הגידול הטבעי
מה גם יותר קצב השחיתויות שיש פה שהורס כל חלקה טובה.
תיזכור דבר אחד שאני אמרתי את אשר כתבתי פה לראשונה.
על עכו בכלל עוד עשרים שנה אין עכו אלה עאכה .
רוצה תיקרא לזה נביא זעם .

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 פברואר 2008, 01:43 
סמל אישי של המשתמש

ישראל כל מילה חקוקה בסלע, ואני איתך. לצערי הרב מישהו כאן(ריקרדו) בפורום לקח את דבריי והקצין אותם, ופשוט מיאן להאמין שעכו היא קודם כל עיר יהודית שצריכה להיות עם רוב יהודי. אני בעד שיוויון זכויות, ואוהבת את הדו קיום בעירנו, אבל צריך להעמיד את הדברים על דיוקם, כוונתי הייתה ברורה, להביא סיפור אותנטי, על משפחה יהודית דתית שהגיעה להתגורר בעירנו, ובטח ובטח שאוכלוסייה איכותית וצעירה רק תתרום לעירנו, זה לא סוד שעכו משופעת באוכלוסייה ערבית ושוב אין לי בעייה, אבל הגיע זמן לנופף, ולהשוויץ באוכלוסייה היהודית שמגיעה לכאן, ואם המילה לייהד עושה רע לאנשים מסויימים כאן, זה ממש מצער, אולי אנשים התרגלו לעובדה שבעכו לא מגיעים יהודים אלא יהודים בורחים ממנה, אז הגיע זמן להאמין ששחר חדש אולי עולה בעיר והיא בדרך הנכונה לקלוט אוכלוסייה יהודית איכותית.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 פברואר 2008, 07:45 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

[b]והנה משהו שעובר במייל -אין לי בעלות על הנכתב ומביא דברים בשם אומרם ובכ"ז-יש דברים בגו[/b

ערביי ישראל, כל כך " מסכנים" ....................

למרות שהם מהווים כ:20% מאוכלוסיית המדינה, הם זוכים ב- 50% מתגמולי הביטוח הלאומי .

הם כל כך "אומללים", שגביית המיסים במגזר הערבי היא מגוחכת , והנתונים על כך ידועים לכל מי שמעוניין

לדעת אותם.

מילא כשמדובר במיסי המדינה כמו מס הכנסה ומע''מ, אבל הם גם לא ממש טורחים לשלם את המיסים העירוניים שלהם , ובנוסף מצפים מהממשלה לכסות את הגירעונות שהם יוצרים .

כל כך "מקופחים", עד שברשויות המקומיות שלהם הם מעסיקים את כל החמולה , וכל שתי דקות דורשים ומקבלים מענקים מהממשלה כדי שהרשויות לא יקרסו.
ואם מענק כזה מתעכב אפילו ביום, זאת כמובן "ההוכחה" לכך שישראל היא גזענית.

כל כך "מופלים", עד שכל המגזר הזה חי בבתים צמודי קרקע, כלומר וילות, ובפועל - טירות ענק.

מאות אלפי בתים במגזר הערבי נבנו שלא כחוק, ואל תספרו לי ש''אין להם תוכניות מתאר''.

כי הסיבה לכך היא שהם לא עושים שום צעד בכיוון של תכנון המרחב העירוני.

שהרי למי שלא יודע, ועדת התכנון המקומית היא זו המאשרת תוכניות מתאר מקומיות,
וזו האחריות של הרשויות המקומיות הערביות לדאוג לאנשיהם.

אבל הרבה יותר קל לבנות בניגוד לחוק בישראל . אף אחד לא מעז להרוס בית של ערבי !

בעוד שאם אני רק אתקין פרגולה או אסגור מרפסת שלא כחוק, יעמידו אותי מיד לדין ויחייבו אותי בהוצאות

ההריסה ובהוצאות משפט, בנוסף על הקנס.

כל אחד מהם חי על ג'בל משלו כאילו האדמה היא משאב לא מוגבל בארץ הזו.

תושבי סכנין מתלוננים על ''הפקעת אדמות'' . הם רק שוכחים לציין שבסכנין חיים 20 אלף איש על שטח של 8,000 דונם , בעוד שברמת גן לדוגמא חיים למעלה מ-150 אלף איש על שטח של 12,000 דונם כשרבע ממנו הוא פארקים וגנים.

חיים טוב, הערבים תושבי ארצנו.

מספיק לנסוע בוואדי עארה ולראות על איזה שטח יושבים יישובים כמו אום אל פאחם ומוסמוס.

הם כל כך "מסכנים", עד שישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון שבה ערבי יכול לבחור ולהיבחר בבחירות דמוקרטיות חופשיות.

ארץ שבה ערבי נהנה מכל החירויות האזרחיות שבמדינות ערב אנשים אפילו לא חולמים עליהן .

ארץ שבה ערבים יכולים להפגין בלי לחטוף כדור בראש.

ולמי שעוד לא הבין - מה שקרה כאן באוקטובר 2000 לא היה ''הפגנות'' , אלא סיוע פעיל לאויב שפתח באותם ימים ממש במלחמה נגד ישראל.

בכל מדינה אחרת, אוכלוסיה שהייתה מנסה לחסל את אזרחי מדינתה שלה בכבישים באמצעות אבנים, בקבוקי תבערה, מוטות ברזל ונשק חם הייתה סופגת 13,000 הרוגים, ולא 13.

הם כל כך "אומללים ", עד שמותר להם להזדהות בגלוי עם הגרועים שב אויבינו - איראן, חיזבאללה, החמאס, סוריה, הג'יהאד האיסלמי וכל שאר החולרות - ואיש אינו מעלה על הדעת ברצינות לדרוש מהם נאמנות מינימלית למדינתם.

הם כל כך "מקופחים", עד שלעולם לא תראו שבמסגרת ''איחוד משפחות'' איזשהו ערבי יבקש ''להתאחד'' ב''פלסטין'', ''ירדן'' , ''מצרים'' או ''סוריה'' .

הפלא ופלא - הם תמיד תמיד מעוניינים להתאחד דווקא במדינה ה''גזענית'' הזו!

באמת מעניין. אולי כדאי שמישהו ייתן פעם את דעתו על התופעה המרתקת הזאת.

הם כל כך "מופלים", עד שבכל מדינת ישראל לא תמצאו ערבי אחד שמוכן לעבור ל''פלסטין'' - מדינה שבה כל האזרחים הם בני עמו , דוברים את שפתו, מאמינים בדתו ומנופפים בדגל האהוב עליו .

הם אפילו לא מוכנים להישאר במקומם ושגדר הגבול תעבור ממערב להם ותשאיר אותם בשטח ''פלסטין'' וזאת מבלי שייאלצו לעזוב את הבית..

תראו את תושבי אום אל פאחם - רובם תומכי התנועה האיסלאמית וההסתה אנטישמית של ראאד סלאח - אבל אינם מוכנים לשמוע אפילו על האפשרות שהגדר תעבור ממערב להם והם יסופחו ל''פלסטין'' על בתיהם ורכושם.

אבל הרי הם ''פלסטינים'' - לא?

הרי לא טוב להם במדינה יהודית ''גזענית'' - לא?

אז מה לעזאזל קורה כאן ?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 פברואר 2008, 08:42 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

[b]על זה נאמר : " כל מילה בסלע "

אחי היהודים !
הגיע הזמן להתעורר לפני שיהיה מאוחר .
הגיע העת להפסיק להיות מזוכיסטיים , צריך לשמור על האינטרסים של המדינה היהודית .
זה שחלק יהיו יפי נפש ויחשבו שאנו כמו במערב אירופה , אז לא !
אנחנו כאן במזרח התיכון והאויבים שלנו זה לא "אירופאים נאורים ".
אני איש שלום שדוגל בדמוקרטיה , אולם ההישרדות של היהודים במדינתם חשובה לי יותר מכל דמוקרטיה
לא מאמינים ?
תשאלו את ניצולי השואה, הורינו ודודינו שמעטים ביניהם עדיין איתנו ,
הם משביעים אותנו שנשמור על מדינת ישראל כמו על "בבת העין " שמה תבוא שואה נוספת על העם היהודי .

עם ישראל חי !!! [/b]

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 פברואר 2008, 08:57 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מעניין צביקה מי כתב את זה ?

שבוע טוב
עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 פברואר 2008, 08:40 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עזרא
לא משנה מי כתב זאת , מה שמשנה שזה כל כך נכון .
אנו עם מטומטם ומזוכיסטי , הגיע הזמן להוציא את "התחמושת הכבדה "
בנושא הסברה ולעשות שטיפת מח לתושבים במדינה על מנת שיבינו באיזה מציאות עגומה אנו חיים.
זו הזדמנות נדירה לראות את אלה שהמציאו את סיפורי "אלף לילה ולילה " עושים זאת שוב
כאשר הם עובדים על כולנו בעיניים.
צריך להעתיק את הכתבה של צביקה ולהפיצה במייל לכל מדינת ישראל ומחוצה לה כפי שאני עשיתי.
גם לארה"ב זה כבר הגיע בדקתי זאת אישית.

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 פברואר 2008, 15:24 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ישראל
אתה מנסה להסיט את הויכוח מההקשר הצר של עכו
ואוכלוסייתה המעורבת, להקשר הרחב ישראל והעמים.

בעניין ההקשר הלאומי הכולל ישנה הסכמה ברורה שישראל
הוקמה כמדינה יהודית ודמוקרטית ועל כן תשמור על צביונה זה.

לעומת זאת בעניינים פנימיים על משמעות "מדינה יהודית ודמוקרטית"
כתב השופט אהרן ברק שיש להעניק לה פירוש מצמצם,
מאחר שהיא מגבילה זכות יסוד.
זאת בניגוד לפירוש המרחיב שיש לתת לחוקים העוסקים בזכויות האדם.
בהקשר לכך
בולטת במיוחד קבלת העתירה של עאדל קעדאן נגד מקרקעי
ישראל כאשר ביקש להצטרף לישוב קציר בגליל.

בנושא זה טענה מקרקעי ישראל שהקצאת קרקעות
ליהודים בלבד מגשימה את תכליתה של מדינת ישראל כמדינה יהודית.

משיב על כך השופט ברק:

"היות המדינה יהודית מתבטאת בחגי ישראל,
במועדיה, בלשון העברית, בימי המנוחה השבועיים:
אין הם מחייבים אפליה : נהפוך הוא: מגילת העצמאות
קוראת לשוויון כל אזרחי ישראל: "משפט אחד יהיה לכם
כגר כאזרח יהיה" ( ויקרא כ"ד כ"ב ). היות המדינה
יהודית מחייבת גישה לפיה כל אדם, לרבות הערבים
אזרחי ישראל, נבראו בצלם אלוקים: הכניסה לבית היא
ליהודים בלבד, אולם בתוך הבית, השוויון מנוי וחתום
בין כל דייריו. לכן גם על טענה זו של העותרים להידחות."

http://elyon1.court.gov.il/files/95/980 ... 80.a14.HTM

כפי הנראה מהפסיקה הזו ובנושאים דומים אחרים,
כמו הפסיקה בעניין רוב יהודי על הר כמון,
נראה שבית המשפט העליון אינו רואה הקבלה
בין ישראל כמדינה יהודית והמגמה האי שוויונית ליהוד הגליל.

ההיפך הוא הנכון. דווקא בגלל שישראל היא מדינה יהודית
עליה לשמור על שיווין זכויות בין התושבים ללא הבדל
דת גזע ומין כפי הנאמר במגילת העצמאות:

"...מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות;
תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה;
תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל;
תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין... "

כך שההקבלה שלך (" אם המונח "לייהד" מבהיל פה,
אז עפ"י אותו עיקרון, לא צריך לדבר על מדינה יהודית...")
אינה עומדת במבחן בג"ץ ואינה עומדת במבחן מגילת העצמאות,
המבחינים באופן ברור בין ההתנהלות של ישראל כלפי תושביה
להתנהלות של ישראל כלפי אומות העולם.

בכל זאת מבין הדברים המתלהמים (ואולי אפילו המבוהלים)
יכולתי להבחין בהכרה שהבעיה היא לא דמוגרפיה אתנית אלה
הזנחה של שנים. ואם הצלחתי להביא אותך להכרה הזו דייני.

בהקשר ל"עיקרון של אקציה וריאקציה", משום מה לא נראה
לי שהעיקרון נבהל מהדברים ונעלם.
די אם תתבונן בהכרזת העצמאות של קוסובו מהימים
האחרונים כדי שתבין איך העיקרון חי ובועט.

אני יודע שאתה מאוד עסוק ובאמת אני מעריך את
העשייה שלך למען העיר עכו אבל בקשר ל"עובדות"
שציינת, אם אתה לא מעוניין להיות מופתע, אני מציע לך
לקחת מדי פעם פסק זמן ולהתעדכן בספרי
ההיסטוריה הנלמדים בתיכון...
בכבוד רב
רקרדו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 פברואר 2008, 18:33 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ואענה גם פה

הקצאת קרקע ליהודים עומדת בסתירה להכרזות מגילת העצמאות?

הרי אין יהודי שיעז לקחת מילימטר אחד של אדמה ללא רשות
מאידך ההפליה היא הפוכה- צא ולמד על כמה קרקעות השתלטו ערביי הגליל שלא ברשות ואין מי שיעצרם.

שוויון זכויות הוא לכל התושבים בלי משוא פנים בין גזע דת ולאום..........

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 פברואר 2008, 18:42 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ריקרדו הנכבד
אתה מצליח להפליא אותי כל פעם מחדש , באיזה עולם אתה חי בדיוק ?
בעולם תעתועים ?
אני שמח לקרוא את דבריך ה"חכמים " בהם אתה מצטט את נשיא בית משפט הקודם
שאתה מפרש אותו בדרכך.
ואכן שפתך המתיפיפת מנוסחת בבהירות שוטפת וקולחת ואפילו מאד אינטליגנטית ,
ברם אולם בשורה התחתונה , נראה לי שאינך מבין את המטריה.
אם לאחר שקראת את מה שכתב ידידנו צביקה בנושא ערבי ישראל אתה עדיין ממשיך להתפלסף ולהתפלמס
נראה לי "שכרתת ברית עם השטן " (במרכאות כפולות ומכופלות) .
בגללך ובגלל "שוחרי דמוקרטיה " הזויים כמוך אנו נמצאים במצב העגום והקודר .
לא כתוב בשום מקום בעולם שדמוקרטיה = הרס עצמי
דמוקרטיה יפה למי שיודע להשתמש בה בתבונה ולא לאלה העושים בה שימוש ציני (אחינו מהמגזר ) .
הגיע העת להתפקח ידיד נכבד , אל תיתן לנו לחשוב שאתה בסופו של דבר למרות שפתך היפה איזה אנרכיסט
שונא יהודים .
כמו שהיו (להבדיל אלף אלפי הבדלות ) אנשי מצפן בזמנו.
מי שעושה שימוש ציני בדמוקרטיה צריך לשלול אותה ממנו , אם אנו עם חפץ חיים.
ההתיפיפות שלך תוביל אותנו " ביגון שאולה "
אז אנא תתפקח כבר בבקשה.

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 19 פברואר 2008, 09:27 

במענה לדבריו האחרונים של ריקרדו

לא התייחסתי לריקרדו עצמו וגם לא אתייחס בעתיד – מעבר להפעם.

לא הוא בפחדיו ואף לא אני במעשי – איננו רלוונטיים לעצם הנושא.
הבעיה איננה אי היותנו (כביכול) דמוקרטיים - אלא להיפך! מה שיגרום לנו להתחסל כאן, זה התאבדותנו הדמוקרטית הלא מאוזנת.

שהרי, אנו מגבילים את עצמנו לכללי הדמוקרטיה והם לא. במאבק הזה, אנו קושרים ידנו והם לא. הם משתלטים על מסות עצומות של קרקעות מדינה,
פולשים למאות בתים – כאן בעכו, גולשים לישובים חדשים – ראה נצרת עלית, כרמיאל וכו' וכו'.

הדמוקרטיה מנוצלת באופן חד-צדדי, מקומם ומדאיג. אנו משרתים בצבא – והם לא, אפילו לא שרות לאומי, הם שואבים מאתנו תקציבים והפרופורציה
מקוממת בין מה שהם נותנים לבין שמקבלים מהמדינה וכו'. זה לא מתייחס לכולם אלא לרובם.

כך מצטייר שהחובות הם שלנו והזכויות הם שלהם. וכבר אמרתי שזכותם לגור בישוב יהודי, גם חדש – אף קהילתי – אך אנחנו אפילו לא יכולים לחשוב
לרכוש בית בכפר ערבי.

נראה כי שהקיטרוג של ריקרדו נגדנו, נובע מפחדים ובהלה. לא צריך להיות פסיכולוג כדי להבין זאת. יתכן שריקרדו אב טוב ושכן טוב, אך בעניין
הציבורי/לאומי, הוא נותן פתחון פה למקטרגים עלינו.

צריך שהמוסלמי ישמור ויכבד את צביונו, אך גם את זולתו וכך גם היהודי.

אם היינו מדינה מתוקנת ואם הם היו מתנהגים כתושבים נורמטיביים, אז זה וגם זה היו גאים בארצם, היו דואגים לזכויותיהם וגם מכבדים חובותיהם.
נכון הוא שיש כאלה במגזר הערבי, אך הם במיעוט. בכל מקרה מה שקורה הוא גם באחריותנו.

ריקרדו מביא את קוסובו כדוגמא וברוב פחדיו שכח שגם שם, כמו גם בצרפת, מדובר במוסלמים מאלבניה שהשתלטו על חבל-ארץ מחוץ לאלבניה ולא להיפך.

גם בארצנו, כמו בארצות רבות בעולם, הריבוי והפלישה בולטים ומדאיגים, בעיקר בהיותנו מדינה "ננסית", מוקפת ב"אוקיינוס" ערבי. אז לחזק הארץ
וכן ישובים בדרכים דמוקרטיות, בעיקר בכאלה שהתערער בהם האיזון הדמוגראפי, הוא צורך השעה והכרח בל-יגונה.

ריקרדו מתעלם מכל העובדות שהבאתי כאן בפעם הקודמת ומטיף לנו מוסר ואף מתנהג בחוצפה וביהירות ומציע להתעדכן בספרים בבי"ס תיכון.

ציטוטי השופט ברק, שהוא מביא, משקפים בדיוק את הבעיה שבעוד אנו מנסים להיות צדיקים שבצדיקים, אנו לא מתמודדים עם גזל הקרקעות של
המגזר השני, אי תשלום חובות למדינה (מכל הסוגים) וכו' – כך שיש פה, בעובדה, 2 סטים של חוקים ונורמות וזה בדיוק מה שעלול לחסל אותנו.

זה לא מקרי שריקרדו לא מטיף להם. עצם זה שיהודים מטיפים ליהודים וערבי לא יעז להטיף לערבי - מצביע על הבעיה.

אגב, רצוי להזכיר שב"ספטמבר השחור" ברחו המחבלים מירדן והסגירו את עצמם לישראל ולהבדיל הסודאנים והאחרים, מציפים אותנו. גם וייטנאמים
שברחו לאחר המלחמה ואיש לא רצה לקבלם, קיבלנו.
חולים מהשטחים מאושפזים בבתי-חולים אצלנו וכל פעם שיש אסון בעולם, אנו נזעקים לעזור, למרות מגבלות תקציבנו וכך הלאה וכך הלאה. כל זאת,
משום שאנו ההומאניים שבעמים ועל כך גאוותנו וכדאי ששכנינו ילמדו מאתנו – במקום שילינו.

אני לא מתכוון יותר להתייחס לריקרדו, אני מקווה שיתפקח ועם זאת, אני כן מצפה, מכולנו, להתעוררות והתייחסות לבעיות שנוגעות לעצם קיומנו – עם ראש מורם,
בחוכמה, ביושר ובצדק – כיאה לעמנו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 19 פברואר 2008, 11:29 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ישראל אחי,
צר לי אבל אני אמשיך בנימה האישית
ולא אפגע אם לא תתיחס אלי באופן אישי.
רק רציתי שתדע שכלל לא התכוונתי להמעיט בערכך,

בעניין קוסובו אתה צודק שאלו המוסלמים
שהרוויחו חבל ארץ שהיה למעשה מולדתם של הסרבים.
אך בודאי אתה זוכר את האקציות של
הסרבים בהנהגת סלובודן מילושוביץ .
הכרזת העצמאות היום היא הראקציה
להדחקה של הסרבים.

גם אנחנו סובלים מהדחקה דומה והם באים
לידי ביטוי בחלק מהדברים שנאמרים גם כאן.
השלב הבא אחרי הדחקה הוא יאוש.
אני מקוה שלכמה מאיתנו יהיה מספיק יושר אישי
לא לקפוץ מהדחקה ליאוש אלא לבוא תחילה לידי הכרה.
הכרה שיש מצב בלתי סמטרי בין ערבים ויהודים בארצנו.

הגדרת המדינה כיהודית פוגמת בסימטריה הזו.
ועל כן אין שירות צבאי לכולם אין שרות לאומי לכולם וכו'
אם תרצה לגור בכפר ערבי הבג"ץ יגן עליך באותה מידה.

כשאתה אומר:
"לא מתמודדים עם גזל הקרקעות של
המגזר השני, אי תשלום חובות למדינה"
למה אתה מתכוון?
האם יש לך ידעות מבוססות?
אתה כנבחר ציבור יכול וחייב לדוח ולפעול.
מדוע אינך פועל לאכיפת החוק באופן מידי?
או שאלו סתם אמירות לא מבוססות
אולי הד מרוחק של דעות קדומות.
אני רק מקווה שאלו לא השמצות מכוונות
כי אז מה ההבדל ביננו לאל-מנר.

לסיום,
אני לא מטיף אני פשוט מגיב לנאמר כאן
ואני מודה לך ולאחרים שמאתגרים אותי לכך.
אני כותב כאן ליהודים ולערבים כאחד.
החלפת השמות בכתבה של מזי היא ההוכחה לכך
גם אם כתב ערבי היה כותב כתבה בנוסח
איסלום עכו היתי מזדעזע.
אנחנו זקוקים לאכלוס עכו ולא יהוד איסלום או ניצור עכו.
אנחנו זקוקים לאוכלוסיה אנחנו זקוקים לביטחון אישי ברחובותינו.

כולנו מיום ליום יותר ויותר ישראלים.
גם אם אנחנו חיים במורכבות אתנית.
ישראל היא ארצנו
ישראל היא ביתנו
ישראל הוא שימך
וישראל היא עתידנו.
ר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ]