|
ערן, אני מסכימה איתך, ובאמת מצרה על העניין הכל כך מעצבן הזה שהעיר באמת לא הצליחה ולא מצליחה עד עצם היום הזה לשרת גם את האוכלוסייה הצעירה והחזקה של העיר. כמו שהזכרת עכו היא פוטנציאל לא ממומש ואני מגדירה אותה כפנינת הגליל מכל המשתמע מכך, ואני לא מגזימה, כי לאלו ערים השכנות לנו, יש משאבי טבע כל כך יפים, מיוחדים וייחודים? חבל שהיא באמת לא הצליחה עד היום לקבל את השם הזה. אני חושבת שהיו צריכים לפנות ליזמים ואנשי עסקים, ולנסות לקדם את הנושא הזה מולם, להציע להם הטבות במס, ואולי לנסות לשכנעם לפתוח את עסקיהם כאן בעירנו, ואולי לנסות לשנות את תרבות הבילוי בעיר, וכך למשוך קהל צעיר ואיכותי גם מהסביבה הקרובה לנו ולא רק התושבים. רח' אח"י אילת היה רחוב שומם, והמסעדה שבעצם הייתה הסנונית הראשונה, ומודל לחיקוי למסעדות ובארים רבים אחרים שיפתחו בהמשך הייתה "מסעדת הדיזל" המיתולוגית שזכורה לכולם. לכאורה אח"י אילת היה רחוב רגיל, אך התגלם בו הפוטנציאל להפוך לרחוב השוקק חיים ומשופע באטרקציות לחיי לילה סוערים. אך אל נשכח שרחוב זה שוכן בלב הקריות, בקריית חיים המזרחית, שמאכלס בו תושבים אמידים, בעלי בתים פרטיים מנקרי עיניים, וזה מה שהיקנה לו את הפוטנציאל להפוך לרחוב עם מגוון רחב של מסעדות, בתי קפה ובארים. אל נשכח גם את התדמית השלילית שהייתה לעירנו עד כה, והנזקים הרבים שראשי הערים הקודמים השאירו, ורק היום אנחנו רואים אור בקצה המנהרה. כל אלו ועוד, הבריחו את קהל הצעירים של עירנו ושל ערינו השכנות לנהור לקריות על מנת לתפוס קצת זמן איכות ותרבות, על כוס קפה, ארוחה טובה, או סתם בירה על הבר.
נקווה שנגיע לנחלה וגם אצלנו נראה עוד סניף של בית הקפה "גרג" המהולל.
_________________ __________ מזי וורצל רוצה ומייחלת לשינוי
|