משטרת ישראל בסימן שאלה.... גם אני אשתף בסיפור
אתמול נסעתי עם חברים מהמעונות לפאב ברמת ישי, בדרך כשכבר כמעט הגענו נזכר הנהג שהוא שכח את הארנק בבית (עם הרשיון והכסף) כמובן כסף זו לא בעיה נוכל לשלם עליו אבל רשיון.. השאלה היא האם לחזור להביא את הארנק או כבר להגיע לפאב שאנחנו במרחק של פחות מדקה ממנו כבר.. החלטנו להגיע לפאב שהרי יש לו רשיון, וכולנו בני אדם, קורה ששוכחים אם יעצרו אותו משטרה יוכלו לבדוק במסוף. נהננו לנו בפאב, הנהג כמובן לא שתה כי אם שותים לא נוהגים (ואין חברים כי כל החברים שתו) ביציאה מהפאב עמדה ניידת משטרה, כאילו חוק מרפי, ומכאן החלה קומדיית טעויות. הנהג סובל מסוג של פיגור קל + נכות, כשהשוטר עצר אותו ובקשר רשיונות ענה לו הנהג שאין לו בקול שנשמע כשיכור ששתה המון המון, דבר שנבע מהפיגור הקל. וכמובן מעבר לכך שלא היה לו רשיון, לא היה לו שום תעודה מזהה. הנהג הסביר וגם אנחנו ניסינו (אך לא נראה לי שעזרנו כ"כ עקב כך שהיינו קצת שתויים) שהוא באמת שכח את הרשיון, השוטר לקח את הפרטים (מספר רכב, ת"ז של הנהג, טלפון של הנהג וכו'..) והחליט להתפתעתי הרבה מאוד לשחרר אותנו לנסוע, שמחתי בהתחלה כי אני יודע שהוא לא שתה ובאמת הוא שכח את הרשיון, אך אני אם הייתי שוטר הייתי בודק את זה יותר לעומק, כי הוא יכל גם סתם לזרוק שם, ת"ז וטלפון לא אמיתיים ועוד הדיבור שבצדק נראה חשוד. כשהנהג מתחיל לנסוע, קומדיית הטעויות ממשיכה, מגיע השוטר השני ואומר "רגע רגע רגע, שלא יסע" מביא לנהג את המבחנה הזאת שבודקת האם הוא שתה, הנהג נושף לתוכה בבטחה כי כולנו יודעים כי הוא לא שתה אך השוטר השני (זה שהביא את המבחנה) אמר כי בבדיקה נתגלה שהנהג שתה. ברגע זה כולנו נהיינו לבנים, מצד אחד ידענו שהוא לא שתה כי אנחנו לא נוסעים עם נהגים ששותים, מצד שני.. וואלה, הוא בלי רשיון, הוא לפי הבדיקה שתה... השוטר הראשון שמע את זה, ביקש מהנהג לצאת החוצה, הנהג יוצא החוצה והולך עקום מאוד - בעקבות הנכות שלו מה שמעלה את החשד עוד יותר ואז נזכר השוטר השני להגיד שהוא החליט שזה יהיה מצחיק למתוח אותנו והבדיקה נקייה.. ונסענו לנו לשלום.
השאלות שעולות לי מהמקרה - מהקומדיית טעויות הזו הן: 1. למה שיחרר אותנו מהתחלה אותו שוטר ראשון, במקרה אלה היינו אנחנו ואנחנו לא שותים תחת השפעת אלכוהול, אך זה יכל להיות כל אחד אחר שיכל להגיד שהוא שכח את הרשיון כדי שלא ישללו לו 2. האם מכובד לשוטר "לעבוד על אנשים"? 3. וכמו שהתחלתי את ההודעה - משטרת ישראל בסימן שאלה.
_________________ ביחד נוכיח שצדק זה לא רק כוכב! "עוד לא אבדה תקוותנו, התקווה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו, ארץ, ציון וירושלים!!" אני לא נאבק באנשים אלא ברעיונות. "טעות אינה הופכת לאמת רק כי כל העולם מאמין בה" (מהטמה גנדי)
|