חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 27 אפריל 2026, 13:33

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תמונת היום מטקס קיבוץ המחנכים העירוני- עכו
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2005, 19:59 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תמונה

טקס הרמת כוסית ויציאה לדרך של קיבוץ המחנכים העירוני- עכו

"הקיבוץ העירוני" הוא קבוצת צעירים המונה כ-30 איש בגילאי 23-24, חיילים משוחררים, בוגרי תנועת הנוער העובד והלומד, שבחרו להקדיש את חייהם למעורבות ותרומה לחברה בישראלית.
לפני כ-6 שנים, בהיותם חניכים בתנועת הנוער, התחברו לגרעין, ויצאו לשנת שירות בתנועת הנוער העובד והלומד. משם המשיכו יחד למסגרת הצבאית – הנח"ל. עם שחרורם מהצבא, בחרו להמשיך במשותף ולחיות בעכו, תוך כוונה לפעול בקרב הילדים ובני הנוער בעיר ובאזור. הם רואים את הקיבוץ העירוני- עכו כמקום בו ניתן להגשים ערכים. הם מקיימים חיי חברה עשירים, תרבותיים ועצמאיים, על פי העיקרון- מכל אחד כפי יכולתו ולכל אחד על פי צרכיו.
חייהם מבוססים על ערכים כמו: שיווין ערך האדם, ערבות הדדית, שותפות ועוד. הם מאמינים כי בכוחה של הקבוצה להשפיע, לעצב ולשנות את הפרט והחברה.
כחלק מאורח החיים החברתי, הם רואים כמטרה- שותפות עם הקהילה, דרך פרוייקטים חינוכיים, אותם הם עומדים ליזום ולפתח. להערכתם יפעלו במהלך השנתיים הקרובות בקרב 1500 ילדים ובני נוער.
להבנתם, החברה הישראלית נמצאת במשבר גדול: במציאות של שבר ויאוש, מלחמה ואבטלה, רמיסת זכויות אדם, חלוקה בלתי שוויונית של משאבי המדינה ועוד רעות חולות. הם רואים בעשייה החינוכית בלב החברה הישראלית את אותם עקרונות חלוציים, שהנחו את דור המתיישבים בקצוות המדינה ודור הלוחמים שהקימו את המדינה.
תשובתם היא במעשה החינוכי. הם מאמינים שאפשר, דרך הדרכה, צעידה איטית יד ביד עם הנוער הישראלי המגוון, הצמא ליידע, לאהבה ואמונה וכן עם קהילת ההורים המודאגת והחוששת- לבנות כאן יחד מחדש, חברה המבוססת על אמונה באדם, על קהילה, על ערבות הדדית וסולידאריות.

ישראל בן עזרא , הפרויקטור של עיריית עכו , אשר שמע שקיים גרעין שמחפש מקום מתאים , יצר קשר עם הגורמים המתאימים , ניהל דיונים במשך זמן רב , עד שעכו נבחרה כמקום מתאים להקים בו את הקיבוץ העירוני בגליל .
כמו כן , עכו נבחרה בגלל היותה עיר מרכזית וחשובה בגליל. הם רואים בהתיישבות בנקודה זו משימה לאומית, אשר יש בכוחה העתידי לשנות את המצב של העיר בפרט והגליל בכלל. להערכתם יגיעו בעקבותיהם צעירים וצעירות נוספים, בוגרי הנוער העובד והלומד ויצטרפו אליהם.
הם מאמינים כי בשותפות עם עיריית עכו באמצעות ישראל בן עזרא אשר יזם את המהלך, ניתן יהיה להוביל פרויקט ייחודי ויוצא דופן שיהיה מודל לחיקוי בישובים רבים.
כל חברי הקיבוץ עוסקים בחינוך ורואים בו ייעוד ואורח חיים.
הפעילות החינוכית מגוונת ובעלת אופנים שונים, תוך שאיפה למתן מענה לכלל המגזרים בחברה ה הישראלית. חברי התנועה עוסקים בפעילות חינוכית בבתי הספר ובחינוך הבלתי פורמאלי, בקרב האוכלוסיות החלשות והמבוססות כאחד. תוך שימת דגש על הפן הערכי והחברתי.
בכוונתם לקחת חלק אישי בפעילות החינוכית בעיר, בעכו בפרט ובגליל בכלל.זאת במסגרת הפרויקטים המתוכננים.
על מנת להקים פרויקט כזה נדרש שיתוף פעולה ומחויבות עמוקה של הרשות המקומית ושל העומד בראשה, שמעון לנקרי. הם נוכחו לדעת כי בעכו יש את ישראל בן עזרא שיש לו רצון ומחויבות לרעיון , אשר גייס את עיריית עכו שתחייבה להעמיד מבנה לפרויקט ותנועת הנוער העובד והלומד אחראית להבאת האנשים ולליווי החינוכי של הפרויקט.

בן עזרא , נציג העירייה יצר את החיבור עם אגודה למען החייל שהעמידה, תוך אמונה ברעיון, מבנה זמני לשנתיים, על מנת שהפרויקט יצא לדרך ובמקביל העירייה מאתרת מבנה קבע לקיבוץ המחנכים.
לאירוע הפתיחה שנערך היום , בהנחיית ישראל בן עזרא , הגיעו נכבדי העיר ואחרים : ראש העיר, שמעון לנקרי, רב העיר והמחוז, הרב יוסף ישר שליטא, מנכ"ל העירייה, אוהד שגב, יועץ ראש העיר, חברי מועצת העיר, אביבה גלעד, מולי כהן ורפי לוזון, מנהלת מינהל החת"ר, נורית בן שושן ומנהלי בתי ספר בעיר.
את השותפים הרבים להצלחת הבאת הקיבוץ לעיר ייצגו: יוסף (ג'וחא) אנגל, נציג המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, בנושא הנגב והגליל. יואל מרשק, מנהל ההתיישבות הקיבוצית, תת אלוף אריה פישביין, מנכ"ל האגודה למען החייל ויעקב נוי, סמנכ"ל האגודה למען החייל. ישראל שחר, ייצג את מיכאל שטראוס, אלוף במילואים, יצחק בריק, מקרן סקטא רש"י ונציגי תושבי העיר.
כמובן שבטקס נכחו חברי הקיבוץ העירוני ולצידם חברי התנועה וחברי גרעין נחל, שהגיע והצטרף אף הוא לעכו למשך השנה הקרובה.
הנציגים הרבים ברכו את חברי קיבוץ המחנכים העירוני ואיחלו להם הצלחה רבה.
ראש העיר, שמעון לנקרי: "אנו מקבלים בברכה את חברי הקיבוץ ומחבקים אותם לליבנו. אני בטוח כי יש בכוחם להשפיע באופן חיובי על בני הנוער ועל החברה כולה ולעצב ולשנות את המציאות. חברי הקיבוץ מייחסים חשיבות רבה לערכים של אלטרואיזם ומתן תרומה לקהילה, ערכים שלצערי לוקים בחסר במציאות של היום. אני מאחל לכולנו שיתוף פעולה מוצלח".
יועץ בכיר לפיתוח הנגב והגליל ממשרד המשנה לרה"מ, יוסף (ג'וחא) אנגל, בירך בטקס בשמו של פרס ואמר, כי "כחלק מסדר היום הלאומי לפיתוח הנגב והגליל אותו הציג המשנה לרה"מ, שמעון פרס, לקחתם על עצמכם תפקיד חשוב בשיקומה ופיתוחה של העיר עכו כחלק מפרויקט רחב יותר. ראוי כי בעכו יתפתח קיבוץ שחבריו חרטו על דגלם את קידום החינוך לילדי עכו והסביבה".

ישראל בו עזרא : " הקיבוץ העירוני בעכו ,הוא דוגמא לאחד מהפרויקטים לרענון הקהילה והכנסת אוכלוסיות איכותיות לעיר .
הפרויקטים מתנהלים בראשות שמעון לנקרי ראש העיר עכו , המגיע כידוע מעולם ניהול המתנסים ".

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 14 נובמבר 2005, 00:06, נערך 4 פעמים בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2005, 20:26 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אולי זו סנונית שתביא לנו אביב?!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: והשאלה
הודעהפורסם: 14 נובמבר 2005, 00:22 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כל כך יפה ונעים לעין.... התמונה מוצלחת ולי יש מספר שאלות ???

שאלותי הם ממש לא מהשמיים וכל רצוני לדעת מספר פרמטרים על מנת שאוכל להשכיל כי בעיר כשלנו חבל על הזמן כל הזמן פטנטים.
ובכן.
האנשים (הקיבוצניקים העירוניים) הרי צריכים לחיות
מאיפה יקבלו שכר?
מי יבשל?
מי יכבס?
קרוב לוודאי שצריך גם רכב לקיבוץ.
האם הם אזרחים מהשורה של עכו ?
האם בתעודת הזהות שלכם שונה מקום המגורים לעכו?
מי יהיה סדרן העבודה שלהם ומה סדר העדיפות?
אינני שולל חלילה להיפך אני מברך אך אם יהיו " נטל" על העיריה שנמצאת גם ככה בצרות מה עתידה של קבוצה מבורכת זו?
עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: חברי הטוב עזרא
הודעהפורסם: 14 נובמבר 2005, 08:10 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עזרא יקירי

אני מבין את תפקיד "המצליף" שלקחת על עצמך..
אבל ,באמת זה מטריד אותך? האם נראה היה לך כי קבוצה שכזו תבוא סתם כך בלי תוכנית ובלי לוגיסטיקה מסודרת?

עלינו לקדם בברכה כל דבר טוב שנעשה למען עתידה של העיר-אפילו......! אם זה עולה לנו במשהו. חוץ ממילוי אוויר בתחנת הדלק שום דבר לא נעשה ללא תמורה...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לצביקה
הודעהפורסם: 14 נובמבר 2005, 19:56 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

צביקה מכובדי
אולי היצטירה לה דמות המצליף שכביכול לקחתי על עצמי אבל ממש לא .
פשוט יש לי ראיה ארוכת טווח .(מפחד מחיבוקי דב למינהם).
לשאלתך האם באמת חשוב לי כל נושא הלוגיסטי של הקבוצה והתשובה כן.
כי ללא "מערך תומך לחימה אי אפשר לנצח במלחמה " וזה מוכח ולא יעזור שום כלום
כאילו שזה נושא משני. כי ברגע שיהיה לא נוח לחברים החדשים והרצויים הם פשוט לא יהיו פה. לכן אם וכאשר טוב ונוח להם בוודאי תיהיה עבודתם מבורכת .
רק אותי ממש מעניין מי המממן את סיפור הקיבוץ שהרי הם לא סקטור יצרני שמכניס כסף מעבודתו או אולי לסירוגין הם יעבדו כמורים פרטיים ואז הצמונה משתנה.

ראיה קצרת טווח כמוה כמו בת יענה

עזרא שמברך כל מה שטוב לנו העכואים

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: כל מילה מעבר לכל הכבוד !!! ..
הודעהפורסם: 14 נובמבר 2005, 21:52 
עכונט כדרך חיים

כל מילה מעבר לכל הכבוד !!! ...

מיותרת ...

הערך המוסף של חונכות ל .. 1500 ילדים / נערים ע"י צעירים איכותיים ...
והתקווה כי יתאהבו בעיר ( כמו שקורה לכל מי שמנסה ... ) יצטרפו ..
וישארו בעכו וישמשו כמנוף אינושי ל"מתישבים " חדשים ...

ישר כח !!! .

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: הקיבוץ נעירוני בעכו - המהדורה המודפסת של הארץ -מאת אלי אשכנז
הודעהפורסם: 15 נובמבר 2005, 11:36 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

חברי הנוער העובד והלומד הקימו בעכו קיבוץ עירוני המתמחה בחינוך

15/11/2005: - המהדורה המודפסת של הארץ -מאת אלי אשכנזי

חברי הקיבוץ העירוני, שלשום בעכו. "היום ההגשמה היא בתוך החברה הישראלית, בתחום החינוך"

"זה הודו שלי", ניסה להסביר איתי אורן, בן 24, את החלטתו לעבור ולגור בעכו עם חבריו לקיבוץ העירוני החדש. מסלול החיים שהוא בחר לעצמו בהחלט שונה בהשוואה לבני גילו הישראלים. אורן, כמו 30 צעירים נוספים בגילאים 24-23, הם בוגרי תנועת הנוער העובד והלומד שלדבריהם החליטו להקדיש את חייהם לתרומה לחברה. שלשום הכריזו הצעירים על הקמת "קיבוץ המחנכים העירוני עכו".

"נקיים חיי חברה עשירים, תרבותיים ועצמאיים, על פי העקרון - כל אחד כפי יכולתו ולכל אחד, על פי צרכיו. החיים יתבססו על שוויון ערך האדם, ערבות הדדית ושותפות. גם השותפות עם הקהילה תהווה את אחד מיסודות חיינו, דרך פרויקטים חינוכיים שניזום ונבצע", אמרו.

היום פועלות כבר כמה קומונות חינוכיות, חלקן עירוניות וחלקן במקום מושבם של קיבוצים שהוקמו בשנות ה-80 ולא הצליחו להתרחב. לדברי אורי מתוקי, מרכז קיבוץ בעכו, "יש היום כבר מאות חברים שנמצאים במסלול החיים הזה. אני, לדוגמה, חי באשבל, סמוך לסכנין, כבר עשר שנים וזה לכל החיים. שהייתי בן 22 אמרו לי שאני תמים ונאיבי, אחר כך אמרו לי זאת כשהייתי בן 25 ועכשיו אני בן 30 ועדיין מאמין ברעיון. באשבל יש לי כבר משפחה עם ילדים".

באשבל יש היום 60 מחנכים. בנוסף, חיות באשבל גם קבוצות מתחנכות בבית הנוער - פנימייה לנוער בסיכון. חברי אשבל מפעילים מגוון פרויקטים חינוכיים ברחבי הארץ והם עומדים בקשר חינוכי יומיומי עם כ-3,000 בני נוער. מלבד הפנימייה, הם מפעילים מרכז לקיום משותף יהודי-ערבי ומרכז סמינרים.

חברי הקבוצה בעכו יפעלו, לדבריהם, בקרב כל המגזרים שנמצאים בגליל המערבי - יהודים, ערבים, חברי קיבוצים ודרוזים. הקיבוץ החינוכי, על שתי צורות ההתיישבות שלו, בעיר או מחוצה לה, הוא ניסיון נוסף ליצור דגם חדש לרעיון הקיבוצי. קדמו לכך הקיבוצים העירוניים שקמו לפני קרוב ל-20 שנה: "ראשית" (הוקם בשנות ה-70) ו"בית ישראל" בירושלים, "מגוון" בשדרות ו"תמוז" בבית שמש.

הרעיון המרכזי של הקיבוץ העירוני הוא קיום מסגרת קהילתית שיתופית בעיר. כתוצאה מכך, המשותף לדגמי הקיבוצים האלה הוא הרצון להיות מעורבים במקום שבו הם גרים, לקיים קומונה שיתופית ללא אמצעי ייצור ועם יחסי גומלין הדוקים בין החברים. בשנת 2000 קמו במגדל העמק שתי קבוצות שיתופיות חדשות - "בוסתן" ותשרי" - הפועלות, כהגדרתן, כ"משק עבודה חינוכי".

"כל הרעיון הוא לא להיות בועה מנותקת. אנחנו חלק מהעיר", אומר מתוקי. לדבריו, אם בעבר הגשמה בשביל בוגר תנועת נוער היתה חיים בקיבוץ, היום ההגשמה היא בתוך החברה הישראלית, בתחום החינוך, כשהשאיפה היא להיות כוח חלוץ".

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, ועובדיו, שחיבקו שלשום את הצעירים, לא חסכו בשבחים לקבוצה שהגיעה לעיר. אריה פישביין, מנכ"ל האגודה למען החייל, שתרמה את מבניה למען הפרויקט, אף הצביע על טבלת הליגה הלאומית בכדורגל כסימן לדברים הטובים שעוברים על העיר. עכו מובילה את הטבלה.

"החברה הישראלית היא חברה במשבר שמחפשת דרך, המחנכים הצעירים האלה הם מתווי הדרך", סבור לנקרי. יואל מרשק, ראש האגף למשימות לאומיות בתנועה הקיבוצית, מגדיר את המכנה המשותף של קומונות שנות ה-2000 ב"משימתיות ושותפות". "מי שלא מאמין בשותפות שיגיד תודה ולהתראות". לדבריו, לא צריך להיות ספקנים לגבי דגמי הקיבוצים החדשים. "כל פעם אומרים שלא מדובר עדיין במחזור חיים. אבל 'תמוז' בבית שמש ו'מגוון' בשדרות קיימים כבר כמעט 20 שנה".

ישראל בן-עזרא, עוזר ראש העיר עכו, משווה את הצעירים לחלוצים. "הם עובדים ושרים. הם באו אלינו מתוך רצון להיות תושבים לצמיתות. הם ישפיעו על הנוער, שלא יעזוב את העיר".

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: גונבה שמועה לאוזני
הודעהפורסם: 15 נובמבר 2005, 11:44 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

גונבה שמועה לאוזני שאותם קיבוצניקים עכואיים חדשים, מחפשים קצת ג'וינט.
רמז: חפשו ברחוב הנדיב (בשיכון). יש שם מישהו שמוכר חומר מעולה.

נ"ב:
אני לא מעשן או משתמש, אבל אני מכור לסוכריות טופי.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: תרומות כגון ציוד וריהוט במצב טוב עבור פרוייקט הקיבוץ העירוני
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2005, 13:49 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

נשמח לקבל תרומות כגון ציוד וריהוט במצב טוב עבור פרוייקט הקיבוץ העירוני שהחל את פעילותו השבוע במחנה הנופש העכו.
לפרטים: ישראל בן-עזרא 3863888-052

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: קיבוץ המחנכים העירוני
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2005, 19:52 
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

לשמעון כהן,

אני מקווה שיבוא יום ותלמד שהגזמה מרובה, אינה אפקטיבית !
אלא גורמת לחוסר אמון ופגיעה במגזים !

השמועה ש "גונבה לאוזניך" – אומללה.
אין ספק שכשתכיר את החברים יוצאי הדופן באיכותם
ב"קיבוץ המחנכים העירוני" – גם אתה תעריך ותכבד אותם –
ולבטח תחזור בך מהערתך.

---------------------------

עזרא ידידי,

לא, ה"קיבוץ" לא יהיה למעמסה על העיר. האנשים הם חרוצים ועובדים לפרנסתם.

מדובר בצעירים מגובשים ומנוסים. לתנועה יש כבר ניסיון מוצלח במקומות אחרים.

הם חיים באופן מסודר ומאורגן. כאן בעכו, הם שיפצו בעצמם את מבנה המגורים, בנו מטבחים, התקינו מערכות מים,
דודי שמש – הכל במו ידיהם ומכספם!
חלק מהזמן הם עובדים, במימון של קרנות וגורמים שונים וחלק מהזמן הם מתנדבים בקהילה.

הם בחרו, מתוך הרגשת שליחות, להיות תושבי עכו לצמיתות. הם לבטח ישפרו
פה את הנוער ויקנו לו ערכים – ויגדילו מדריכים שיטפחו את הצעירים מהם
וכך תיווצר השרשרת!

אפשר שידידי אלברט, יזמין את החברים פה באתר, לביקור במקום בערב,
להצטרף לנגינה ושירה ולהרגיש שוב, טעם של חלוציות של פעם.

ישראל בן-עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: ישראל בן עזרא היקר
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2005, 20:25 
עכונט כדרך חיים

ישראל בן עזרא היקר ...

עזוב את " שמעון כהן " ואל תקח אותו ....
אנחנו התרגלנו ...

ישר כח על פועלך המבורך והבאת צעירים איכותיים לעכו ....
ע"פ תפיסתי זו הדרך ...
אנשים עושים את העיר ... ולא להפך ...

הרעיון להפגיש אותנו איתם קוסם לי מאד ...

אולי אף יש מקום לתת מקום הולם בפורומים של עכונט ...
כך קרוביהם יכנסו ... יקראו ... יתרשמו ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: הקיבוצניקים
הודעהפורסם: 16 נובמבר 2005, 23:36 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ישראל ידידי היקר
לאחר שהסברת אין צורך יותר במילים
למדתי והבנתי מה גם כשהחלים אשמח לבוא בגפי לבקר את החלוצים
שאולי גם יזכירו לי את ימי נעורי בתנועת הנוער העובד בחיפה וההליכה לנח"ל
שזהו אולי הפרק הכי יפה בחיי בהיתבגרותי.
איני מבטיח כלום אבל אם וכאשר אוכל לעזור במשהו אעזור.
אוהב אותך עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 נובמבר 2005, 09:41 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ישראל

אני חושב אולי לארגן פגישה בין החברה שלי לחברה צעירים אלו למרות שאנו לא בגילם. יש לנו מה ללמוד מאנשים כאלה ואולי החברה ירתמו לסייע בכל שנדרש.

רעיון.... נחשוב יחד...... ואולי נממש.

צביקה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: במענה להצעתו של צביקה
הודעהפורסם: 17 נובמבר 2005, 23:46 

צביקה ידידי,

רעיון חכם, מרגש ומועיל לכל הצדדים.

נארגן קומזיץ ובנפרד גם סיור מיוחד בעיר.