|
האמת היא שאת זוהיר בהלול אני רואה לפעמים בקאנטרי..תמיד שראיתי אותו חשתי בלב קצת גאווה על כך שאני רואה פנים מול פנים אדם מפורסם כמו זוהיר בהלול,אמרתי לו גם שלום לפעמים ורציתי אפילו ללחוץ את ידו,אולם לא ידעתי על התבטאויותיו הקיצוניות והחמורות שהיו בתקופה הקשה ביותר הן למדינה בכלל והן לצפון הארץ ולעכו בפרט-מלחמת לבנון השניה.איך הוא לא התבייש להגיד את מה שהוא אמר ועוד בראיון בטלויזיה ישראלית יום לאחר שבעיר מגוריו עכו נהרגו 5 אנשים מפגיעת קטיושה???מי היה אשם במותם???בטח שהחיזבאללה ששיגר את טילי המוות האכזריים הכאן,ואותם הטילים לא הבדילו בין יהודי לערבי-הם פגעו בכולם,אז מה פתאום במותם של האזרחים במגזר הערבי אשמה ישראל???מה,הוא רצה להגיד שישראל כיוונה את הטיל בכוונה לעבר הכפרים הערבים???הרי זה שטויות!!!פשוט בושה וחרפה!!!איך הוא לא מתבייש!!!נכון שאחרי המלחמה התוודענו שממשלת ישראל שגתה בניהול המלחמה ובמיוחד בטיפול בעורף,וגם קראתי כתבות בואלה על כך שתושבי המגזר הערבי בכפרים התלוננו על כך שלא עזרו להם מספיק במהלך המלחמה ועוד,אך מכאן ועד להכריז שיראל אשמה במותם של האזרחים הערבים בכפרים זה בעיני מוגזם.זוהיר כאזרח במדינה ועוד תושב עיר שנמצאת במלחמה ומופגזת בלי סוף חייב קודם כל להראות סולידריות כלפי המדינה והעיר שבה הוא חי,ולא לצאת בהתבטאויות כאלו חמורות!!! בכל מיקרה אסור לו לא רק להיות ראש עיר בעכו אלא אסור לא לרוץ בכלל לראשות העיר-אם הוא קודם רואה עצמו כערבי,אח"כ כפלשתיני ורק בסוף כאזרח ישראלי,אז מה לו ולראשות העיר עכו???נכון שהדו קיום חשוב לי מאוד וצריך להיות חשוב כאן לכולם,וטוב שבעכו עיר מעורבת יהיה דו קיום בין יהודים וערבים וגם כמובן בכל המדינה כולה,אך מי שאומר התבטאויות בגנות המדינה בתקופת מלחמה-לי נראה שאין לו מקום במדינה שלנו ולא משנה כאן הדעות הפוליטיות ואפילו אם הוא ערבי או יהודי-במלחמה כל האזרחים-ערבים ויהודים הפכו למטרה אחת ועל כולם צריך היה להתאגד ביחד. דרך אגב,זוהיר בהלול חזר אח"כ בו/התנצל על דבריו??? אני מציע לו דרך אגב,להשאר כמובן בתחום הספורט שבו הוא בלי צל של ספק אלוף או אם הוא כל-כך רוצה להכנס לפוליטיקה שיהיה ראש מועצה במג'ד אל כרום או באחד הכפרים הערביים,ויגן על האינטרסים שלהם-אך בעכו שישאר ראש עיר רק מר שמעון לנקרי!!! דרך אגב,אם זיכרוני איני מטעה אותי-הוא לא הראשון שטען שישראל אשמה במות האזרחים במגזר הערבי-יום לאחר שנהרגו 2 ילדים בנצרת מפגיעת קטיושה בשבוע הראשון למלחמה,אמר אביו של אחד מהן בריון לרשת אל מנאר שהוא מעריך את נסראללה והחיבאללה ומי שאשם במות הילדים היא ישראל.בעיני זו פשוט בושה וחרפה!!!היתה שם גם בעיה שלא נשמעה אזעקה,אך אח"כ התברר שבנצרת לא אהבו את הצפירות שמושמעות ביום השואה והזיכרון ולכן החליטו לנתק את הצופר(כך ע"פ מה שאני זוכר וע"פ מה ששמעתי אז...) אך כמו שכתבתי לעיל אני חוזר ואומר שאני בעד הדו הקיום,וכולנו צריכים לחיות בשלום ובאחווה אחד עם השני,אך מנגד אסור לאף אחד מהצדדים לפגוע בצד השני,ובין השאר להזהר מהתבטאויות פוגעות בדומה לזו של זוהיר בהלול.נכון שאנו חיים במדינה דמוקרטית ולכל אחד יש זכות לחופש הביטוי,אך זה צריך להיות עד גבול מסויים... בנסוף,בתקופת עבודתי כנציג שירות של סלקום,קיבלתי שיחות הן מדוברי ערבית והן מדוברי עברית,ולי אישית היה כיף ונחמד יותר לדבר עם דוברי ערבית שהם מתורבתים לפעמים הרבה יותר מהלקוחות דוברי עברית.אני גם פגשתי שם הרבה חברים ואנשים מהמגזר הערבי שהם אחלה של בני אדם,וכמובן שחשוב מאוד לחיות בדו קיום ובשלום אחד עם השני,ואני כאן מדגיש זאת בכוונה זאת עוד הפעם. שבת שלום וחג שמח לכולם!!!
|
|