כשאומרים בת ים ליכאורה בדימיון עיר מתורבתת נקיה ומסודרת .אז לא, בסוף שבוע האחרון אמרתי לעצמי שאני רוצה לצאת ככה מהבית (ביתה בשכירות של ביתי ענבל) ולהיסתובב רגלי בעיר סתם ללכת ללא כיוון ומטרה למען הכרת השטח . ואני רוצה להעיד ממה שראו עיני .(חבל שלא לי מצלמה) כל אחד יכול להשליך אשפה איפה שבא לו .הכוונה לא לאשפה ביתית כמובן אלה פסולת בניה בשקיות ליד גדרות הבתים פה שקית שם כמה שקיות . חלקי רהיטים ערמות של נעליים ובגדים ממש בכמויות כאילו מפרקים את הבתים .אני רואה ולא מאמין על ניקוי מדרכות כנראה לא שמעו שם יש לציין שהמדרכות מרוצפות במרצפות בגודל של 30*30 ס"מ ישנות כאלה שבין החריצים צריך לראות חול או סיגריות או כל סוג אחר של ליכלוך שיכול להכנס בינות לחריצים.על עיתונים ואריזות של חטיפים חבל על הזמן. ליד שרשרת חנויות מכולת ,מעדניה , פיצריה, בית קפה,מיני מרקט צריך לראות שיש מיכל אשפה קטן ומסביבו אריזות בכמות .ואני בסקרנות שאלתי את בעל בית הקפה לפשר הזוהמה שמסתובבת באיזור והרושם הרע שזה עושה .עונה לי . דחיל ראבק את ראש העיר מעניין רק האיזורים החדשים ואיזור הטיילת . עלי לציין שאני מדבר על רחובות במרחק לא רחוק מהטיילת המלוקקת להפליא .
ואז ניזכרתי כמה עכו היתה מזוהמת שעברה רביזיה עצומה לניקיון .אומנם יש עוד הרבה מה לשפר בעכו בנושא זה אבל לעומת בת ים אנו גרים בבית מרקחת.
עזרא .שחזר מבת ים הרוקדת והמלאה במקומות בילוי אבל מלוכלכת . וחבל.
עזרא
_________________ החיים היפים לעתיד ילדינו ונכדינו
מקווה לעכו טובה יותר .
|