תשובות: רוני: אצלי במשפחה לקנות טוסטוס ולרכב עליו זה פשע חמור. בגלל זה אין לי עד היום רשיון לוספה. אבא שלי הטיל על זה וטו.
הטענה שלי היא נגד שימוש במצלמות שלא לגילוי עבירות, אלא לגילוי ילדים שמעשנים טבק (לא סמים).
אהוד בן פורת: הכינוי "שמעון כהן" ידוע להרבה אנשים בפורום. אולי רק אתה לא ידעת, טוב שכך.
יש סיפור מצחיק מאחורי השם הזה: בשנת 2004 בשעה 05:00 בבוקר, שאלו אותי שוטרים עם ניידת, שעצרו על הכביש, איך קוראים לי. אני עניתי "שמעון כהן".
הם חזרו לניידת, אבל אז נפל האסימון לאחד השוטרים כי הוא הכיר אותי בפנים ושאל אותי שוב איך קוראים לי ואני עניתי לו הפעם את השם האמיתי שלי: "משה הלוי".
השוטרים לקחו אותי לתחנה וחקרו אותי על חשד לביצוע עבירה של הכשלת שוטר במילוי תפקידו. לא ברור איזה תפקיד הם מילאו כנגדי, אבל בבית משפט הם טענו שחיפשו אותי לחקירה.
בהמשך שנת 2004 זה הפך לכתב אישום שהוגש לבית המשפט השלום בעכו.
בשנת 2006, לאחר שהוכחתי למשטרה שגם השוטרים המשפטנים מלשכת תביעות גליל הם אפסים קטנים ולא מבינים את מילות החוק, כתב האישום נמחק. ראש לשכת תביעות הועף מתפקידו כבר קודם לכן.
לפי חוק השמות, מותר לי לקרוא לעצמי באיזה שם שאני רוצה. רק תעודת הזהות קובעת את הזהות שלי, והשוטר חייב לזהות אזרח רק עם תעודת זהות ולא בשאלה מה שמו.
פעם החוק התיר לשוטרים שאול אזרחים מה שמם, אבל מאז שנת 1982, עם חקיקת חוק חובת החזקת תעודת זהות והצגתה, ההזדהות בפני שוטר היא אך ורק עם תעודת זהות. מותר לאדם להזדהות באיזה שם שהוא חפץ ורוצה, בדיוק כמו שמותר לו לצבוע שיער, לגדל שפם וזקן, לשים עדשות מגע צבעוניות, לגדל שיער ארוך או לגלח לעצמו קרחת.
|
|