|
הייתי מעדיף שלא נתפלמס ונעבור לפסים אישיים, אך כדי ששתיקתי לא תובן, כאילו אני מסכים עם האשמותיך, אשיבך.
אך בסופו של דבר, צריך לחזור לעיקר וזה טובת העיר.
אם בודקים את הכרזתך העקשנית בעניין העזיבה, קשה למצוא בה הגיון. אם לא תשכנע את התושבים לעזוב – אז מה ההיגיון בהכרזה? ואם תשכנע, אזי,
מחירי הדירות ירדו ואז ודאי לא ישתפר מצבך.
אך הנה, למזלך ועל אף מאמציך לעודד עזיבה, לראשונה השנה, התהפכה המגמה ויש יותר נכנסים מאשר יוצאים. המצב משתפר ויש פרי לעבודה המרובה מאד,
כל כך הרבה קורה בתווך כל כך קצר - למרות המצב הקשה מאד שהיה מבחינה כלכלית, תדמיתית, הגרעון העצום של העירייה, העזיבה הגדולה.
אבן הבוחן החשובה ביותר, הינה התעניינות משקיעים. ואכן, יש עליה לרגל של משקיעים. כ"כ, ערים אחרות ופקידים בכירים, באים ללמוד מההצלחות כאן.
באשר לשאלה האם הייתי אומר וכותב כך אם לא הייתי בעירייה ואם רה"ע היה מישהו אחר ולא שמעון לנקרי – אני לא בטוח שאני מבין את הכוונה.
בכל מקרה, כרגיל, הייתי אומר את דעתי, מתוך ראיית טובת העיר, על-פי מבחן התוצאה.אם רה"ע אחר היה עושה עבודה טובה, הייתי מרוצה וזה היה מועיל גם לי
באופן אנוכי, כי אז יכולתי להתפנות למשפחתי, עסקי ותחביבי ולהיות חופשי – ולהפך, אם רה"ע אחר היה נכשל.
תמיד אמרתי את דעתי בגלוי ויותר מכך, תמיד הקפדתי, בעיקר לבצע - עד שהגעתי למסקנה שצריך להפסיק לדחוף את הרכב מבחוץ, להיכנס פנימה
ולהשפיע מבפנים – תוך הפקרת האינטרסים האישיים והמשפחתיים.
להזכירך, אם אתה מדבר על מפלט, אז במקום לשמור על הכסף בחו"ל, הבאתי לכאן והשקעתי ברח' בן-עמי – בשיא הבעיות – כדי לחזק את מרכז העיר.
כיום, מיותר לדבר על מפלט, כי היום המצב משתפר מדי יום והשפל מאחורינו.כנראה אתה שוכח מה היה כאן לפני 4 שנים!....
אני מציע שלא תתייחס אלי באופן אישי. אין לך מושג איזה מחיר כבד, משפחתי ואני משלמים. איזה קשיים והתנכלויות עברנו, בגלל שהחלטתי לעזוב "המפלט"
והנוחות ולהיכנס לעירייה. הגרוע מכל, כמעט איבדתי את אשתי שעברה התקף לב בגלל כל ההתנכלויות שעברנו.
אז בוא, לא נרד לפסים אישיים ונתייחס לנושא העיקרי שזה קידום עכו!!!
לסיום ולעידוד – תבקר ברח' בורלא, ראה שלב א' של שכונת אנשי-הקבע (שעל 100 יח' היו 140 נרשמים) ואנו כבר בתכנון מתקדם של שלב ב'.
תבקר בקיבוץ העירוני ובו 53 תושבים חדשים, רשמיים, בעכו.
וככה אפשר להמשיך ברשימה ארוכה של הצלחות.
תתעודד – המצב אכן משתנה לטובה !
_________________ ישראל בן-עזרא
|