|
צביקה בינסקי ידידי הטוב ! ברכות מקרב לב ליום הולדתך !!! (לא שמתי לב לפרט החשוב הזה בתוך כל המילים של עזרא ). ואכן מאד מוזר לי שהפרגון לנושא הזה (יום הולדת למועדון ) היה כה מועט האם הסיבה לכך נעוצה בכך שרוב כותבי עכונט הם צעירים מאיתנו בשנים מה שנקרא "דור שלא ידע את יוסף " (תרתי משמע ). למי שלא יודע מועדון צעירי עכו ושאר מועדוני הצעירים שקמו בזמנו היו גאוות העיר במשך שנים רבות והם משכו אליהם את מיטב התושבים בעיר עכו מה שנקרא "הליבה "של העיר. מתוך מועדונים אלה יצאו נבחרי ציבור ועוסקים בפעילות ציבורית למען הקהילה מן הטובים ביותר שידעה העיר . אלו עכואים שורשיים שטובת העיר עמדה לנגד עיניהם רוב הזמן וזכורות לי פעילויות יפיפיות שהם עשו למען הציבור בעכו ואתן דוגמא קטנה למען אלה שלא זוכרים , הסוכה הענקית שקישטה מדי שנה את עכו ליד מועצת הפועלים שהופעלה ע"י צביקה , עזרא , רוני , אלברט וחבריהם למועדון צעירי עכו , ובה הם אירחו את התושבים עם פעילות מוסיקלית ופולקלור. זו הייתה עכו האמיתית בעיני וכאשר אני מעלה געגועים לימים עברו בעכו , כוונתי בין היתר לאותה פעילות יפה של מועדוני הצעירים. הייתי מציע שצביקה ועזרא חברינו יפרטו יותר על הפעילויות היפות שנעשו אז על מנת להבין עד כמה זה חסר היום.
_________________ יוסי גרינברג עכואי שאיכפת לו מייחל ומצפה לעכו אחרת " במקום שיש רצון - ישנה גם דרך " נצח ישראל לא ישקר
|