תודה לאלברט על העריכה וכמו כן על ההזמנה לבוא ולהיות נוכח במפגש של תלמידים עם אשר אילן, אומנם במשך השנים יצא לי לשמוע כל מיני עדויות של ניצולים אבל זו פעם ראשונה שבה אני נוכח במפגש כזה. זה היה מרגש עבורי. כמי שסיפוריהם של הניצולים וכן הקורבנות היו קרובים ללבי מאז ומתמיד. אני מבקש להודות לאשר אילן על הנכונות להיפגש עם הדור הצעיר, מעמד שאני מאמין שהוא לא קל עבורו אבל הוא עשה אותו בדרך הכי נכונה שאפשר ומעוררת הערכה רבה. הוא הזכיר בדבריו אוטוביוגרפיה שכתב ולא יצאה לאור, אני מקווה שבכל זאת הם שמורים באיזשהו מקום, ופעם יהיה אפשר להשיג אותם. אגב, לאחרונה יצא מארז DVD של קלוד לנצמן וכולי תקווה שימצאו לנכון לרכוש אותו באחת מהספריות בעיר. אין ספק שמארז כזה צריך להיות לא רק במקומות כמו "יד ושם". אלא בספריות שאנחנו רגילים לבקר בהם ביום ויום, כך שניזכר בשואה לא רק פעם בשנה.
לפני כשעה חזרתי מהאודטוריום הוצגה שם ההצגה "קפה אירופה" של תלמידי מגמת המשחק של "אורט דרסקי", ולפני שנכנסתי לאולם הסתובבתי בתערוכה שנמצאת שם, ונזכרתי בשמה של צביה לובטקין שהיתה אחת מנהיגות הארגון היהודי הלוחם. אחד הספרים שקראתי בילדותי על נושא זה היה "דמעות של אש" שהסופרת, דבורה עומר כתבה עליה. ספר שהשאיר בי חותם גדול עד היום (כעשרים שנה מאז שקראתי בו). התרשמתי מאוד מההצגה. הן מבחינת יכולת המשחק של התלמידים כשחקנים לכל דבר והן מרמת הכתיבה. לצערי אין לי את הפרטים של אלו שלקחו חלק בה, בכדי להודות להם, אבל אני מבקש דרך הודעתי זו לשבח אותם על הנאמנות שבה הם עושים את הדברים. חזקו ואמצו !! אני מקווה שיהיו עוד שיצפו בהצגה החזקה הזאת.
|
|