|
מרגש ומעודד לקרוא הפירגונים. פרט לכך, הדבר היחיד שאני מקבל – זה הנאה בקידומה של העיר – במישור הלאומי והמקומי. לעומת זאת, אני חדור אשמה כלפי משפחתי ובדאגה לעתידנו במישור הפרטי שהרי, את כל המיליונים שחסכתי לעת זיקנה, לאט לאט, לאורך שנים, הוצאתי במימון פעילותי למען העיר. למען הסר ספק – לא קיבלתי שום מתנה! הרכב, הוא של העירייה. לא מדובר בלימוזינה אלא בטנדר דאבל-קבינה. זהו כלי עבודה הכרחי, לצורך אין-ספור פעילויותי למען העיר. לא במקרה השתמשתי ב-2 רכבי. את הג'יפ הפרטי לצורך הסעת אין-ספור מבקרים, תורמים, משקיעים, גורמים בכירים – לסיורים בעיר וכן לנסיעות מהעיר לת"א,ירושלים, וכו' למוסדות ומשרדי ממשלה ואילו בטנדר השתמשתי, להובלת ציוד וחומרים (ותמיד מדובר בציוד אישי שלי לעבודות העירייה). לאורך שנים לא השתמשתי ברכבים וציוד העירייה, פרט לפעמיים שלוש. כך, שD.N.A. , לא רק שאני לא, כדבריך "שואב את צלחתה של העיר", אלא שהעיר שואבת ממני ומשפחתי, את זמננו, כספנו ובריאותנו, אלא שאני עושה את זה בחפץ לב ובהרגשת שליחות. לדוגמא, בנוסף לכספנו, הבאתי ציוד רב. בין היתר 4 סולמות כפולים גבוהים, בעלות שמעל 10,000 ₪ שנגנבו. הבאתי 2 מכשירי פקס למשרד (כמו גם את כל הרהוט) וכן מחשב ומדפסת שכולם "נשרפו" בשל תקלות חשמל בבניין – וכך הלאה ולא קיבלתי פיצוי על דבר. אפילו לא ליטר דלק, עבור הטנדר ששירת את העירייה 3 שנים. בנוסף, מאז שהחלטתי להצטרף לרה"ע כדי להביא לשינוי המיוחל, חיבלו ברכבי ובביתי, עד כי נזקקתי לפחחות וצבע והחלפת צמיגים שנחתכו – מספר פעמים. כל זאת, מתוך רצון לייצור עלי לחץ כדי שאברח. מאותה סיבה דאגו גורמים שליליים שאקבל שכר שבהתחשב בכמות השעות שאני עובד בפועל – איני מגיע גם לא לשכר המינימום ובכל זאת לא ברחתי (יש כאלה שבגלל תאוות הכוח והבצע מעוניינים שהעירייה והעומד בראשה, ייחלשו). החמור מכל שאשתי עברה אירוע לב. אם לא די בכך, אשתי שהגיע כדי לעזור לי – רק לשבועיים שלוש, עד שאוכל לקבל מזכירה (הדבר לא אושר בגלל החשב המלווה) אך נשארה, לעבוד בהתנדבות, כבר שנתיים – 2 משמרות ביממה ואפילו שי סמלי לא קיבלה – אזD.N.A. מי שואב את מי?! איני יודע מה מניעיך ואיני כועס, אך בהחלט אבקשך, להיות מעט אופטימי ומעט פוזיטיבי. על רקע זה, מגוחך לקרוא על "החיים הטובים" שכאילו אני עושה – לדעת העיתון. אני לא מאוכזב מהם, כי מהעיתונות, אין לי שום ציפיות. ואתה D.N.A. , מה אתה מציע בעצם, שאחזיר את הרכב לעירייה? ששוב אשקיע אלפי שקלים בטנדר שהשארתי במוסך או ששוב אקנה, מכספי הפרטי טנדר אחר שימשיך לשרת העירייה, או שאולי אתה תנדב את רכבך? אכן, טנדר הדאבל-קבינה, הוא הפתרון היחידי שיכול להחליף את 2 רכבי.על-אף שבנמצא, היה רק 4/4 שהוא יותר יקר, התעקשתי ובסוף מצאו 2/4 שהוא יותר זול. כך שאני שלם עם עצמי (פרט להרגשת האשמה למשפחתי). העירייה חסרה רכבים ובכל מקרה אם היא חפצה לשרת את הציבור, היא חייבת לקנות רכבים. בזמן המלחמה למשל, כיוון שלא היו די רכבים, נאלצנו לבקש רכבים, בהשאלה, מעיריית הרצלייה – כדי לתת שירותים אלמנטריים לאזרח.
וכדי שנסיים באופן אופטימי, אני כן מאמין שעכו תגיע לפסגות עולם וכבר עכשיו נמצאת בפיתוח עצום, בנושאים שונים ויש רשימה ארוכה של עשייה בקנה.
בהזדמנות זו, נאחל לרה"ע – לרגל העברת מגוריו לבית שרכש בעיר - שיהיה במזל טוב. צריך לפרגן לו כי אכן הוא עובד קשה.
לעזרא היקר, הצליחו להוציא אותך משלוותך. אני יודע שאתה מעריך מאד את עשייתי, כגודל הערכתך כך גודל כעסך. בכל אופן, מפני כבודנו, נא עדן לשונך.
תודה לכולם ישראל בן-עזרא
_________________ ישראל בן-עזרא
|