חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 13:06

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 20:08 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ומה ראינו בישיבה ? הנציגים של המגזר הערבי בכלל לא חושבים לוותר ואולי צריך לפעמים ללמוד מהם שלא צריך לוותר.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 22:40 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

לא צריך לוותר,רק חבל שזה צריך להגיע לסחבת של חודשים רבים על גבם של ילדים קטנים :!: אבל ברור שלא צריך לוותר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 דצמבר 2006, 23:41 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

הערב נפגשתי עם שרת החינוך יולי תמיר בתל-אביב ושאלתי אותה איך הנושא של מפעל ההזנה בעכו מתקדם .?
אמרתי לה שהזמן חולף מהר ואין תשובה להורים שמעוניינים במפעל ההזנה וזה דבר חמור !

השרה יולי תמיר אמרה לי שהיום היה דיון בלשכתה והם הגיעו למסקנה שצריך להגיע להבנה עם ראש העיר שמעון לנקרי על כל ההטבות למערכת החינוך בעכו .
ממתינים להתפתחות ונמשיך במעקב כאן .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2006, 12:56 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלברט כל הכבוד !
כאשר מאמינים בצדקת הדרך צריך ללכת עד הסוף.
אני מקווה שגם ברשות העירונית התעשתו ויטפלו בנושא כאוב זה בצורה הנבונה ביותר.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: כמה נאיביות יכולה להישפך מימכם
הודעהפורסם: 01 ינואר 2007, 23:35 
רעיי וחברי התעוררו
הכל כאן הוא הסגנון הברוטאלי של אדם אחד בעירייה שמנווט ומוביל לתהום עמוקה כדי שהוא יקבל את מה שהוא רוצה
אתן לכם דוגמא ... קחו אדם חשוד אשר מכניסים אותו לחקירה ומתחילים להתיש אותו . לא נותנים לו לאכול, לא לשתות לא לישון וכל כמה שעות מתחלף חוקר אך הוא החשוד נשאר אותו חשוד בחקירה עד שבסוף הוא נשבר ומודה באשמה
זה מה שעשו לועד ההורים בעיר התישו אותם שברו אותם ואת ילדיהם .
ואל תשכחו שבתוך ועד ההורים הזה גם יש גיס חמישי שכולנו יודעים מי הוא ומי שלא יודע פשוט יצטרך לחפש אדם שמתסתובב בעיר ומחפש את הלשון שלו )סליחה על הבוטות)
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 ינואר 2007, 16:28 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ח"כ שלי יחימוביץ לעכונט : " בושה וחרפה שגם בעכו לא הופעל מפעל ההזנה "

תמונה
בשיחה עם , שלי יחימוביץ לעכונט , על אי הפעלת מפעל ההזנה גם עכו , יחימוביץ מתרעמת על החקיקה למפעל ההזנה לילדים , "המפעל מבוסס על תרומות של קרנות כמו קרן ידידות , הרשויות , ההורים ואז הילדים הזקוקים לארוחה תלויים בהסכמה של כולם להפעלת מפעל ההזנה , כל המצב הזה שמבוסס על תרומות ושעדיין אין ארוחות החמות לילדים הזכאים , הוא "בושה וחרפה "

הנושא עלה שוב בועדת החינוך של הכנסת ומתברר מהפרוטוקול של הועדת החינוך מהשבוע האחרון שחברי הכנסת כעסו " הרשויות מתנהגות כאילו לא החליטו שום דבר וזו אוזלת יד משוועת - אין דין ואין דיין. ההזנה זה אחד המפעלים הכי חשובים ונחוצים וזוהי הארוחה היחידה החמה שמקבלים ילדים נזקקים ביום. מדובר במינימום של המינימום. המצב לא מתקבל על הדעת, וזו בושה וחרפה לנו כשלטון במדינת ישראל

השותפים למפעל ההזנה מאשימים אחד את השני ובינתיים יש ילדים שעדיין ממתינים לאותה ארוחה חמה , בהתאם לחוק שהתקבל בכנסת הבטן של הילדים ממשיכה לקרקר, החוק הוא חוק, אבל מפעל ההזנה מקרטע גם בעכו וגם לגבי מחצית הילדים הזכאים לכך בארץ ובניהם הילדים העכואים .

החוק התקבל בכנסת "חוק ארוחה יומית לתלמיד", שלפיו פועלת תוכנית ההזנה בבתי-הספר בשנת הלימודים הנוכחית. על-פי החוק, תלמידי בתי-הספר היסודיים הנזקקים לכך יקבלו ארוחה חמה אחת ביום, בהתחשב בצורכיהם ובגילם. החוק קובע כי שר החינוך, בהסכמת שר האוצר, יקבע את אוכלוסיית התלמידים הזכאים לארוחה יומית על-פי תקציב שיוקצה לכך. נוסף על תקציב זה, נקבע כי כל רשות מקומית תשתתף במימון ארוחה יומית במוסדות החינוך שבתחום שיפוטה, ולשם כך תהיה רשאית לגבות מההורים סיוע במימון.

קרן ביטון, יועצת שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, אמרה כי "ניסוח חוק ההזנה הוא רע. צריך ללכת להתחנן בפני שר האוצר ולהתווכח עם עשרות גורמים. הפער בין מה שהכנסת חוקקה לבין מה שאפשר לעשות בפועל הוא עצום, ולפיכך השרה פועלת לשנות את החוק. לכשיתוקן, יוסמך משרד החינוך לפעול בנושא ללא התערבותן של ועדות מייעצות במשרדים אחרים".

חשב משרד החינוך, מוטי מרוז, בחר להאשים את הרשויות המקומיות במחדל: "משרד החינוך לא יכול לשלוח צבא לרשות המקומית ולחייב אותה להפעיל את ההזנה. יש רשויות שעלות ההפעלה אצלן מזערית, ועדיין, הן לא מסכימות ליישם זאת".

ממרכז השלטון המקומי מגלגלים את האחריות : "רשות כלכלית שנמצאת בליווי חשב לא יכולה להיכנס לגרעון תקציבי. ברשויות החלשות, גם כשההורים נדרשים לשלם רק חצי שקל ליום, הם לא משלמים והרשויות צריכות לשלם גם את חלקם - הן פשוט לא עומדות במעמסה".

מנכ"לית משרד החינוך לשעבר, חברת הכנסת רונית תירוש, אמרה כי "יש לבחון את החוק מחדש נוכח החלוקה הפנימית שמכתיבה לרשויות לגבות כספים מההורים - דבר שמעורר קשיים".

לסיכום אמרה , שלי יחימוביץ לעכונט , שבעקבות הפנייה של עכונט , היא תקיים שיחות עם שרת החינוך יולי תמיר ועם יו"ר ועדת החינוך, חבר הכנסת הרב מיכאל מלכיאור , החברים לסיעתה , לבדוק איך ניתן למצוא פתרון לבעיות שנוצרו מהחוק שמבוסס על תרומות , במיוחד אחרי שהתקציב עבר בכנסת ללא תוספות למפעל ההזנה

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 ינואר 2007, 22:00 
רמז עבה מאוד
תפנו את השאלה לקומה השניה בעירייה ותקשו הממומחים הדגולים שילמדו אותנו פרק באיך הפוליטיקה משאירה ילדים רעבים.
אולי הדוברת המהוללת תתפנה להסיר את המצלמה ותתפנה לענות על שאלה כל כך קשה , ואם לא היא אולי מזכירתה שכן שתיהן עסוקות מאוד כמו המנהל שלהם וקשה להם למצוא את הזמן לפנות לרב אקשטיין או לגידמק או לסוכנות או לשותפות 2000 או לפדרציית ניו יורק או לאחד משאר הארגונים שלא הזכרתי כדי לכסות את ההפרש ולדאוג לאוכל .
הנה לכם דוגמא כואבת לחוסר איכפתיות אוזלת יד וכוחניות על גבם של ילדי עכו . ואחר כך שואלים אותי למה אני טוען שעכו זה לא מקום לגדל ילדים
שבוע טוב לכולם
שלכם
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 ינואר 2007, 00:06 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אתה כבר מתחיל להישמע כמו תקליט שחוק. אף אחד לא אמר שאנחנו בחיים באוטופיה ושהכל מושלם, אבל עצם זה שעניין כזה עולה לסדר היום מוכיח שלא מתעלמים מהדברים ומנסים לפתור את הבעיות. כשאדם שוגה מספיק שהוא יכיר בטעות שלו והוא כבר בדרך לתקן אותה, אף אחד לא אומר שזה קל. לא במקרים שבהם יש ידיים נוספות שעוסקות במלאכה ובמיוחד לא עם אנשים כמוך. אין ספק שאם אתה רואה הכל שחור שמשהו מכל העניינים שעולים בחיי היום-יומיים הצבע שלו באמת יהיה כזה. לא חוכמה גדולה. תראה לי עיר אחרת בארץ שאפשר לחיות בה על זרי דפנה. כנראה שעצם זה שאחרי הכל אתה עוד נשאר כאן זה שאין מקום אחר שטוב בו יותר. צר לי אם דבריי לא ינעמו לאוזניך, אבל אני מוכרח לומר לך שעייפתי מלקרוא את ההודעות שלך ואני מאמין שכמוני יש עוד כמה שפשוט רואים את ההודעות שלך ולא טורחים לקרוא אותן. בעיניי הן לא שונות בהרבה משל אלו שבכל הודעה שלהם שמים קישור של וירוס. אז בוא ותפתיע אותנו שאתה רואה גם צבעים אחרים או עושה משהו שהתמונה תהיה פחות קודרת ממה שאתה מציג אותה באין ספור הודעות שלך.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 ינואר 2007, 00:15 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אהוד וואללה אתה משהו מיוחד יושב לך בשקט ככה מבלי להכנס
וכשאתה נכנס זה בום על קולי .אני מאוד מסכים איתך מה גם שלא נחטא ונואמר ש dna גם קצת מעניין וממש לא טיפש .

לעינין קישור לוירוס .כבר שכחתי איזה אבל רציתי לפתוח את אחת הקישוריות והמחשב עמד מלכת .מה ?אין אנטי וירוס בעכונט? צריך הייתי לכבות את המחשב להוציא את התקע מהשקע ורק כעבור דקות חזרתי והכל ברוך השם בסדר .

שיהיה לנו שבוע ירוק וחיובי וטוב כמובן

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 ינואר 2007, 00:26 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עזרא, ידידי אני לא יודע למה אתה אומר שאני יושב בשקט. הגבתי בעבר לדבריו של D.N.A ובחרתי לחזור להגיב לדבריו, כי לדעתי הוא כבר מגדיש את השאה. הבנו את הכוונה שלו לעמוד בצד ולצעוק תמיד שרע לו. אז די כבר. :!:
בעניין הבום העל קולי, אני מקורר אז חכה כשתשמע את השיעול שלי מעניין מה אז יהיה לך לומר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 ינואר 2007, 01:48 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אהוד החמוד
המון בריאות גם אני מבשל איזה שפעת על אף שהיתה לי לפני שבועיים.

ראיתי את תגובותיך בעבר אך מספר ימים נדמת ועכשו בום.

לילה טוב בחור נחמד

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 ינואר 2007, 09:02 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לאהוד !
בחלק לא מבוטל אני מסכים עם דבריו של DNA אבל אני בוחר להציג אותם בדרך
אחרת ,של ביקורת בונה.
DNA בחר בדרכו שלו וגם אם היא אינה ערבה לעיננו אסור לסתום לו את הפה.
לזכותו יאמר שהוא כותב בצורה מאד מנומקת ,עניינית ,ומנומסת .
זה היופי של עכונט שכל אחד יכול להשמיע את קולו בצורה דמוקרטית
וכל עוד זה לגופן של עניין ולא לגופו של איש , אני אמשיך לקרוא את דבריו בעיון רב.
אז קבל זאת בהבנה אנחנו בעכונט פתוחים גם לדעות שונות
וטוב שכך.
שבוע נפלא לכולם.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 ינואר 2007, 11:38 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

נכון, לא כתבתי כמה ימים, אבל עם כל הכבוד אני לא כותב כדי למלא את השורות אלא רק כשיש לי מה לומר, אבל מישהו כאן לא ראה את הסרטים האחרונים שצלמתי וערכתי :?: אני תוהה אולי לא הבנתם אותי נכון. אין לי שום בעיה עם אמירת דעה אחרת, הלוא בזה מתבטאת הדמוקרטיה אבל כמו שאתה בעצמך אומר יש דרך לומר את הדברים. :!:

הדבר הראשון שצורם אצל D.N.A לא רק שהוא עומד כמו עורב שצורח כל הזמן "רק רע" אלא שהוא מסתתר מאחורי כינוי ובכך צר לי לומר הוא מנצל לא רק את הדמוקרטיה אלא את התמימות של כמה מאיתנו, וזה פוגע. גם אם אפשר להזדהות עם כמה מדעותיו איך אפשר לראות ידיד במישהו שעוטה מסכה על פניו והרי אנחנו לא נמצאים כאן בנשף מסכות אלא מבטאים את דעותנו לטוב או לרע בלי שום צורך להסתתר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 ינואר 2007, 12:28 
חברים יקרים מאוד
ראשית שבוע טוב לכולם .
אהוד יקירי , אכן אתה צודק ב 100% , הדברים עולים וצפים ועל כך אני מברך, ומזל שיש את עכו נט ואנשים כמוך שמשננים את הדברים החשובים מחדש ונלחמים עליו בצורה חיובית. אני תקפתי בדעתי את הרשות המקומית שכביכול השלימה עם העובדה שאין אוכל לילדים בבתי הספר ואילו הצעקה והרעש הגיע מאזרחים יקרים כמוך, ומאתר חשוב כמו עכו נט שזועק, מערב חברי כנסת (שלי יחימוביץ- ואולי אף כדאי לערב עוד חברי כנסת כמו הרב מלכיאור שהוא יו"ר ועדת החינוך בכנסת). האזרחים (עכו נט וחבריה) הם אלה שלא נתנו שקט לגזרה הקשה. אבל מה היה קורה אם לא היה עכו נט ולא היו אנשים יקרים כמוך כמו שאר האנשים שלא היו אומרים את הדברים וזועקים אותם לשמיים ? אז העירייה ופרנסיה היו משלימים עם הדברים ומקבלים את רוע הגזירה כי זה נוח , כי לא צריך לעבוד קשה ובעיקר כי יש את מי להאשים כביכול (ועד ההורים לטענתם).
זאת לא מעורבות,זאת לא אכפתיות, זה בגדר של פשע מוסרי.
לגביי אכן אתה צודק אני בחרתי בדרך של להראות את התמונה שחורה כי כך אני רואה באמת את עכו כיום ויתכן שמהשחור שלי אולי זה יגרום לאנשים בעלי השפעה להזיז דברים. נשאלתי בפורומים אלו מה הייתי עושה ואכן פירטתי לעומק איך אני הייתי עושה או רוצה לראות את פני הדברים. האנונימיות שלי מאוד חשובה לי כפי שאמרתי וזאת מפני שאין לי רצון להיות מוחצןן ומדובר לא לטוב ולא לרע. כמו כן כפי שאתה ושאר החברים היקרים מבינים גם אין לי כל שאיפות פוליטיות בעיר(גם מעולם לא היו לי). לכן בחרתי את האנונימיות. אני מצר על כך אם זה פוגע במי מהאנשים היקרים כאן.לגבי ההודעות שלי , ניתן לראות ביחסיות שאכן רבים קוראים את מה שאני כותב וברור לי שישנם רבים שלא מזדהים עם אמירותי ודעותיי, אך עם זאת אלה הם דעותיי יהיו קשים אשר יהיו ואם חלילה מישהו נפגע מיזה אני מתנצל מיזה מראש , אך אלה הדברים וכך הם נראים בעיניי. לגבי עזיבתי את העיר, בחלק מהודעותיי אמרתי שאני לא עוזב את העיר כי אין לי את היכולת הכלכלית פיננסית לעשות מהלך כזה. הדירה שלי עומדת למכירה כבר שנה וחצי אך ללא יכולת להגיע ל 80% מערך הדירה האמיתית. אז אכן כן אני מעודד את תושבי עכו לעזוב את עכו ומפציר במתעניינים חדשים שרוצים לעבור לעכו לא לעשות את המהלך הזה ואכן אני ממשיך לגור בעיר אך זאת בעל כורחי . מה שנותר לי הוא לכתוב , להגיב, להעיר ולהאיר ואולי מהשחור שלי מישהו ימנף את זה לחיוב ועל כך תבוא הברכה
שלכם בדאגה ,הערכה וללא כעס
שבוע טוב
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 ינואר 2007, 14:32 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

מכתב שהתקבל לעכונט :

שלום לך אדוני[

הנני תושבת עכו מזה שמונה שנים
השנה בני עלה לכיתה א'
ולצערי ולצערם של עוד הרבה ילדים אין מפעל הזנה בעיר עכו
מעניין לדעת שיש אישור להפעיל מפעל הזנה בגני הילדים אך בבתי הספר אין
הנני שותפה מלאה למכתבייך ולצערי דיברתי אין ספור פעמים עם משרד החינוך ותשובתם היתה : ראש העיר אינו מאשר,
אך לבצע שינויים ברחבי העיר לזה יש כסף
הנני פונה מכאן לראש העיר ומבקשת לתת לידינו אוכל ואין זה אומר שהילדים ה"עשירים" אינם רעבים"
לכן אלברט אני מחזקת את ידך בכל אשר תלך

יישר כל

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

מי מחובר