תגובה ל-יוסי גרינברג
הדבר האחרון הטרי שקרה ברמה של התפתחות מחוללת שינוי, זה קניית מבנה האכסניה המפואר, לטובת - מרכז אקדמי לשימור מבנים ואתרים בע"ע!
מרכז זה יהיה מרכז ארצי ובינלאומי. יגרום לפיתוחה והעצמת תדמיתה של העיר.
במקביל, נמצא בבניה – מלון עם מסעדה מפוארת ותצפית אל המפרץ – בבנין בית המשפט הישן.
כ"כ, נמצא בתהליך נושא איכלוס אומנים בע"ע.
הנ"ל ונושאים רבים נוספים שבטיפול, יביאו למפנה מוחלט רב עוצמה ובינלאומי.
זאת אני אומר מידע אישי – לא כדובר העירייה – אך נחזור רגע להתחלה.
כשנמצאים במינוס אדיר בבנק, קשה לחלום על מימוש של פנטזיות גדולות, כי קודם אתה צריך לאזן את הקופה. כשברצונך להגיע ליעדים רחוקים וגבוהים, עליך לדאוג קודם כל לדלק, לתיאום מנוע, הוצאת המסמרים מהגלגלים וסילוק כל המתנכלים לרכב.
במיקרו בעכו כמו במקרו בארץ – בעיני נראה שבעוד מעטים מאד דוחפים הרכב במעלה ההר כדי להגיע לפסגות, הרוב יושבים ברכב בפסיביות נצלנית ויש גם מעטים שגונבים חלקים מהרכב ומחבלים בו.
במקרה שלנו, כשמקבלים עירייה עם גירעון נורא (צא וחשב רק כמה ריבית משלמים לחודש), כח אדם שכידוע לך, ברובו, לא נבחר בגלל כישורים אלא בגלל קשרים. אוכלוסייה חלשה, שלא רק שאינה משלמת מיסים אלא נתמכת וחלקה אף עוסקת בואנדליזם.
תמוה שראשי ערים שיש להם את כל הסמכות, בעת כשלונות – אפילו דרסטיים ברמה לאומית – אינם משלמים את המחיר!
הפוטנציאלים של עכו אכן עצומים ואם נאמר על דרך המשל שהפוטנציאל שווה למיליון נקודות זכות, הרי כדי שעכו תישקע למצולות - כפי ששקעה לאורך שנים – ברור שהיו מיליון ואחת נקודות שלילה לפחות – ורובם בגלל ניהול כושל ואף ( לא ישר ). לו היה בסמכותי, הייתי מעמיד את הנוגעים בדבר בפני ועדת חקירה!....
לא הכל מושלם. טרם גובשו הכוחות לעבודה בצוותא באופן נמרץ ואפקטיבי.
למרות כל הקשיים, אחד ההישגים החשובים של רה"ע הוא: התייצבות המצב הפיננסי - תוך פחות משנתיים וזה בהחלט משמעותי.
זאת ועוד, יש התחלות רבות של מחוללי שינוי שיוצאים מהתכנית אל הפועל – וכמו כל הדברים הגדולים, הם מחייבים תהליך וזמן עד שרואים פירות.
אחד מהפרוייקטים העצומים בגודלם וחשיבותם - זה הרצף הירוק והמיוחד של פארקים, מפארק "לילי שרון" בחורשת נפוליאון, פיתוח ותצפית בגבעת נפוליאון, הגן הבאהיי הגדול והמדהים שעומדים להקים בדרומה של גבעת נפוליאון ובהמשך – פארק נעמן – עד לים, לספורט ותיירות. כל הנ"ל נמצא בשלבים שונים ויהפוך את עכו למקום מיוחד ויוצא דופן בכל רמה.
עובדה היא שראש העיר הזה ועוד בודדים, באו כדי לתת הכל כדי לממש את החזון של עכו משגשגת ובינלאומית!!!
אעצור כאן ובקרוב אגיש עוד נתונים שירוממו את רוחך ושל האחרים. מאחר ואני משוכנע שאתה לא רוצה להימנות על אלה שיושבים "ברכב" באופן פסיבי כשכל כך צריך להתאמץ ולדחוף –
נא הצטרפו, אתה ויתר החברים ותנו יד והיו שותפים להצלחות!...........
..... מספרי 052-3863888
והצעה לסיום – למי שיש אפשרות אני מציע לרכוש בתים ומגרשים. המחירים מגוחכים והם יעלו מאוד – ודאי!!! זיכרו שהצעתי
ישראל בן-עזרא
|
|