חברים יקרים , רק בעקבות "הבדיה " תתקיים הפגנת קציני ים מול עיריית עכו "
לו הייתי חושב שתוכנית המתאר החדשה של עכו סוגרת את בית ספר לקציני ים לסגירה, הייתי מתייצב הראשון בהפגנה המתוכננת ביום רביעי הקרוב מול עיריית עכו, אבל אני לא חושב כך. אני חושב שבית ספר לקציני ים הוא בית ספר מעולה והוא ישרוד כל מצב למרות שיש ירידה במספר הנרשמים .
באופנה החדשה של מאבקים בארץ , לא מספרים את האמת , כך גם הפעילים ואוהדי קציני ים שמבקשים שנאמין , שבעקבות תוכנית המתאר החדשה של עכו והמדידות החוקיות בשטח בית הספר . הם מבקשים שנאמין "לבדיה " , הנה תבנה הטיילת שתעבור גם בחוף קציני ים , לא תהיה להם גישה לים , ייסגר הבית ספר , יפוטרו המורים והעובדים ויעניקו את השטח לערבים ורק הם יכולים להציל את המצב , איך ? שימשיך להיות מוזנח בחוף , שלא תהיה גישה לעבור בחוף הים , שהגדרות ימשיכו לחסום את הנוף היפה של העתיקה , שהממשלה לא תעביר 50 מיליון שקלים לפיתוח ולא תבנה הטיילת וכך הם יצילו את המצב וזאת ממש " בדיה " .
האמת פשוטה , קציני ים מתנגדים לפיתוח הטיילת שתעבור בשטח בית הספר לקציני ים למרות שהפיתוח "לא מפריע להמשך פעילותו ושגשוגו" מה רע ? שהטיילת שתעבור בקציני ים ותחבר בין אזור המלונאות וחופי הרחצה הספורט והנופש שמדרום מערב לבית הספר לבין העיר העתיקה, שער היבשה וחוף הסוסים ממערב. מה רע ? מדוע בית הספר , שנמצא במרכז השיפוט של עכו , מתנגד לפיתוח התיירות בעכו ? כאילו הם אוטונומיה זרה במרכז עיר ואם בישראל ! ניתן להבין לליבו של בית הספר כי הוא מצר על אובדן שטחים שהיו בחזקתו במשך שנים רבות, אולם מצופה ממוסד ציבורי שמנוהל ע"י חברה ממשלתית כי יתעלה על שיקוליו הצרים, וישתף פעולה עם מהלך כה חשוב לעכו לשיקום ופיתוח החוף הדרומי.
ולעזרא גנני היקר לשאלתך , אומר לך את הסוד שעובר מפה לאוזן , כתעמולה זולה , כידי לעצור את פיתוח הטיילת . אומרים בשושו , אם תפותח הטיילת הערבים ישתלטו על השטח - ורק הם קציני הים הציונים האחרונים בעכו ששומרים על עכו , יש אחת הפעילות ממטה המאבק של קציני ים שכתבה את זה בפייסבוק ויש עוד מנהיג מאבק שאמר לי את זה בטלפון , כאילו קציני ים הם המחסום האחרון לשמירה על עכו יהודית .
כל כך רדוד הנימוק כידי לשמור על אוטונומיה ולא להכיר בשלטון עירוני הנבחר שמקדם את עכו להיות יותר יהודית ויותר ציונית , ע"י בניית ישיבת הסדר , שכונות דתיות , גרעינים תורניים , יותר בתי כנסת , יותר מקוואות , הגירה חיובית , חינוך לציונות עם אחוז גבוהה של תלמידי אורט דרסקי לקרבי , פיתוח עכו ללא פחד מתקופת המנדט ,מדיניות של תחיה ותן לחיות ללא פחד וללא הפחדה .
למי זה מפריע שבטיילת החדשה יעברו גם יהודים וגם ערבים נוצרים ובודהיסטים תיירים , מה זה מחנה אטומי סודי , וצריך בכל שנה להוסיף עוד גדרות וצמחים שלא יראו את הסוד , שישכחו מחוף הים בעכו , שיעשו סיבוב מוזר לכל תייר בעכו .
לא מובן לי סוג של מאבק כזה , להפריע , עשיתי הרבה מאבקים בחיים שלי והם היו תמיד בעד פיתוח שהשלטון לא רצה לפתח , עידן חדש הגיע לעכו . ואם המחלוקת בבית משפט וקציני ים בטוחים , אז מדוע צריך את ההפגנה ביום רביעי - כנראה הם מכירים שיש פסק דין של בג"ץ בבג"צ 5824/05 אדם טבע ודין נ' שר הפנים ואח' (בג"צ חופים) - על החופים להיות פתוחים לציבור