כבאים חילצו את זידאן , שנפגע באורח קשה בתאונה. לאחר שהחלים הוא החליט להתנדב בשירותי הכיבוי בעכו במסגרת השירות האזרחי.
בשנת 2011 נפגע זידאן בהא (21) מעכו באורח קשה בתאונת דרכים. חייו ניצלו בזכות כבאים מתחנת הגליל המערבי, שהצליחו לחלצו מהרכב ההרוס. בעקבות התאונה החליט בהא, כי ברגע שישתקם הוא יתנדב לשירותי הכיבוי וינסה להציל חיים.
לפני כשנתיים הוא התגייס לשירות אזרחי במכבי האש באמצעות עמותת שלומית, ומאז, מספר פעמים בשבוע, הוא משרת לצד הכבאים שהצילו את חייו. לאחרונה הוא אף זכה בתעודת "מצטיין השירות הלאומי-אזרחי".
השבוע סיפר בהא על התאונה ששינתה את חייו: "הנהג ברכב שבו הייתי, נסע מהר. בירידות של צומת מעלות נכנסנו לסיבוב מסוכן, והרכב התהפך והתגלגל.
לאחר שנעצרנו פקחתי את עיני וראיתי שאני וחברי לכודים ברכב ולא יכולים לצאת. מסביב לרכב היו המולה ועשרות אנשים שחששו להתקרב. לא נותרה לנו ברירה, אלא לחכות לכוחות ההצלה".
בהא, שנולד בגרמניה, מספר כי תמיד חלם לחזור לגרמניה ולחיות שם, אולם מאז התאונה השתנה החלום: "מהרגע שבו כוחות הכיבוי וההצלה חילצו אותנו מהרכב, ידעתי שזה יהיה הייעוד שלי - גם אני רוצה להיות כבאי".
אלא שבדרך להגשמת החלום היו קשיים רבים. "תהליך השיקום שלי היה ארוך וקשה", הוא מספר. "במשך תקופה ארוכה פחדתי להיכנס למכוניות. אחרי שהצלחתי להתגבר על כך, לא שכחתי שבסופו של דבר ניצלתי הודות למהירות ולטיב החילוץ של יחידת הכבאות. מבחינתי, השירות האזרחי הוא סגירת מעגל. אני גם יודע שזה מה שארצה לעשות בהמשך חיי. החלום שלי היום הוא להיות כבאי. לכן, החלטתי להתנדב לשנתיים. בימים אלה אני מגיש מועמדות למכרז בניסיון להתקבל לשירות ככבאי מן המניין, ועד אז אמשיך להתנדב כפעמיים בשבוע בתחנה. זו המשפחה שלי".
במסגרת השירות הלאומי הופתע בהא לפגוש את הכבאים שהצילו אותו: "בשבוע הראשון בשירות שלחו אותי לקורס, וגיליתי שמי שמעבירים את הקורס הם הכבאים שהצילו את חיי בתאונה. עד היום אנחנו בקשר טוב מאוד. כולם בתחנה ובאזור מכירים את הסיפור שלי".
כאמור, בהא קיבל תעודת הצטיינות על שירותו בתחנת כיבוי האש בעכו. רכזת השירות הלאומי של עמותת שלומית בעכו, אורטל בר און: "זידאן סיפר לי שכשהיה לכוד בתוך הרכב, נדר שאם ייצא משם על שתי רגליו, הוא יתנדב לכיבוי האש וינסה להציל חיים, בדיוק כמו שהצילו את חייו. ואכן, הוא הקדיש את התנדבותו לעבודה מסביב לשעון במסירות אין קץ".
גורם במינהלת השירות הלאומי-אזרחי מציין, כי מאז 2010 מצטרפים צעירות וצעירים ערבים למסגרת ההתנדבות, המעניקה להם זכויות של יוצאי צבא בדומה לנשים דתיות המשרתות בשירות לאומי וצעירים חרדים המשרתים בשירות אזרחי. עוד ציין הגורם, כי צעירים ערבים המתנדבים לשירות אזרחי ראויים להערכה מיוחדת, מכיוון שהתקשורת הערבית וועדת המעקב העליונה של המגזר הערבי תוקפות בחריפות את המתנדבים לשירות.
יצוין, כי עמותת שלומית עוסקת זה 20 שנה בהפעלת מתנדבים בשירות הלאומי-אזרחי, וקלטה לשירות בנות יהודיות חילוניות, בנים ובני מיעוטים. השנה מפעילה העמותה כ-3,000 מתנדבים, בעלי פטור מצה"ל, בני 24-18 מכל המגזרים בארץ.
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4574151,00.html