חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 16:51

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שידור TV : ישיבת מועצת העיר - תקציב 2013
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2012, 22:52 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

שידור TV : ישיבת מועצת העיר - תקציב 2013

לפני הדיון בנושא בתקציב , ראש העיר גינה בשם כל חברי מועצת העיר את תקיפת הרב דנינו . אחרי הדיון הסוער , מועצת העיר אישרה תקציב של 306 מיליון שקלים , 6 מיליון שקלים יותר מהשנה הקודמת , שהסתיימה בגרעון של פחות מאחז אחד .

לשידור

http://www.akkonet.co.il/news_files/moa ... 012-tv.htm

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: שידור TV : ישיבת מועצת העיר - תקציב 2013
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2012, 07:16 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ואיך מגדילים את קופת העיריה ?מישהו יודע? אני יודע.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2012, 10:01 
עכונט כדרך חיים

כל הכבוד לראש העיר מר שמעון לנקרי שהחליט לפתוח את דיון התקציב לשנת 2013 בגינוי תקיפת הרב יחיא ישר כוח תושבי העיר תומכים בך בכל החלטה והחלטה...אותי אף פעם לא איכזבת...ואני מאמין שגם לא תאכזב..במקום שכולם יחברו אליך תמיד יש את אלו צרי העין שרואים רק את הטפל ולא את העיקר והעיקר זה לשמור על העיר עכו שתהיה שלנו לנצח נצחים...שבת שלום לכולם..
ועזרא גנני היקר מה ההצעה שלך להגדיל את קופת העיריה ?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2012, 15:27 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

סמי יקירי פנית אלי אז קבל תשובה
הכנסת כסף לקופה תיהיה ראשית מארנונה אמיתית .
"לתפוס" את כל המשתמתים שבנו ללא רשיונות וללא היתר דהיינו בניה בלתי חוקית .
ולא מאלה שיש להם בניה חוקית וברישיון ומחיר מ"ר סככה שווה שווה למ"ר מגורים.אבסורד מתמשך.
אך מה לעשות כמה עוד אפשר לקטר בדומה לכלבים הנובחים והשיירה עוברת.
אני את שלי שילמתי כפול פעם עלות החומר ופעם שניה שינוי החומר שגם עולה המון כסף .
וכידוע מי שניפגע בכיסו לא תמיד סלחן. ואני נפגעתי גם בנזקים בגלל פירוק .
שבת שלום סמי

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2012, 20:33 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

שבוע טוב,

בגלל מחטפים שראש העיר מבצע בישיבות מועצה ובהצבעות, מאחר וקשה לו לשמוע ביקורת לגיטימית, אני נוהג לנצל את זכותי בחוק ולהשמיע הצהרה שהיא למעשה הבעת דעתי כי רק כך אני יכול להשמיע את דעתי ללא הפרעות.

להלן ההצהרה שהקראתי בישיבת המועצה האחרונה:

הצהרה

התקציב לשנת 2013, הוא אקורד הסיום של הקדנציה. ראש העיר בוודאי יספר לנו: "מעולם מצבינו לא היה כה טוב, העיר בתנופה אדירה, הפיתוח ניכר בכל פינה, יש הגירה חיובית לעיר, מערכת החינוך והתרבות משגשגת
ואם יש דברים לקויים, זה באשמת הקודמים שלנו, שגרמו להידרדרות. לפני 10 שנים, קיבלנו עיר "על סף תהום", עיר לפני התרסקות...והיום גן עדן, שוויץ של המזרח התיכון...".

ולכם רבותיי אני אומר: כמו שאמר, חבר הסנט של האימפריה הרומאית, ששלטה על חצי עולם דאז ו"לבסוף האימפריה הרומאית תיפול". וכולם תקפו אותו, איך אתה מעז לדבר, מעולם מצבינו לא היה כה טוב, ממלכת רומי היא גן עדן... אבל בכל דיון בסנט (ולא משנה מה היה הנושא) הוא חזר ואמר: האימפריה הרומאית תיפול... וכך אכן קרה.

ואני חבר מועצת העיר, חוזר ואומר: "אתם חיים בנדמה לי", "אתם אכן חיים בגן עדן, אבל זהו גן עדן של שוטים". הסתכלו סביבכם וצאו מן הקונכייה - תושבים איכותיים, עדיין עוזבים יום יום בהמוניהם כשלפי שמועות, אומרים להם בכירים לא פעם ולא פעמיים כי מי שרוצה לעזוב, יממנו לו את ההסעה.

רחובה המרכזי של העיר, נראה בלילה כמו עיר רפאים, בנינו ובנותינו פוחדים להסתובב בלילות במרכז העיר, חובשי כיפות ורבנים מותקפים פיזית, העיר מלוכלכת ומוזנחת, כשלפי שמועות המאכרים ממשיכים להתערב בבחירת קבלנים מקורבים ואני אומר:תם ונגמר הזמן שלכם בשלטון.

וכעת לעניין התקציב, איך ניתן לנהל עיר, המסתמכת על מענקי איזון של משרד הפנים ובגובה של 36.5 מליון ₪? (שמעון, נגמר עידן קדימה והקשרים בצמרת הפוליטית) מי ייתן היום מענק כזה?

חינוך - כתמיד אתם מתגאים, בגובה השקעתכם בחינוך... ומקופת העירייה אתם נותנים, בקושי 14.8 מליון ₪
שהם שווה ערך ל4.5% מכל התקציב וזוהי גאוותכם! (על מי אתם עובדים?) כל שאר התקציב, הוא תקציב מדינה. עיריות אחרות מעניקות 50-60 אחוז מהתקציב לחינוך.
שכר פנסיונרים - יגיד לי כל בעל מפעל או עסק קטן, איך הוא יכול להסתדר אם מהיום ועוד 20 שנה קדימה (עוד לפני שפתח את העסק) הוא צריך להקצות כל שנה כ- 10% מתקציבו, רק לתשלום לפנסיונרים? הבאתה את מקורביך ואנשי המתנ"ס ולהם אתה משלם שכר יפה ולוותיקים פנסיה יפה... וואלה ניהול אחלה מקצועי וממש לא פוליטי. תגיד לנו בכנות שמעון, כשאתה תלך הביתה בעזרת השם, מה תשאיר לבאים אחריך, איפה המצפון שלך?
הרי כשאתה ואנשיך תלכו הביתה, את הגמלאות שלכם תקבלו, מקרנות פנסיה שאינן שייכות לעירייה. ואת העתיד של מי אתה מסכן? של הגמלאים ובני משפחותיהם, והם יהיו סמוכים על שולחן הרשות יחד עם משפחותיהם, לכל חייהם.
הוצאות מימון - אתה שמעון הצהרתה בגאווה ולא פעם, כי הוצאות מימון זה ממש פשע. ובאופן ציורי אמרת: זה לקחת כסף משל הרשות ולעמוד ולגזור אותו לגזרים. ואתה עושה זאת בשנים האחרונות-עם כ 2 מליון ₪ הוצאות מימון כל שנה.
פרעון מלוות - בגובה של מעל ל 11 מליון ש"ח, אז איפה האיזון התקציבי אם בכל שנה אתם מחזירים הלוואה בגודל זה? אז ספרו את האמת לציבור ולחברי המועצה, זוהי ככל הנראה רק הריבית, על הלוואות שעוברות את המאה מליון ש"ח, זה תקציב מאוזן שמעון? הצחקת אותי.
ארנונה- גביה של 107 מליון ₪. גביה שהופכת את תושבי העיר לכמעט מסכנים. אתם באופן קבוע, נוגשים בתושבים, חודרים לבתיהם, בודקים להם פרגולות שנבנו (בתקופת אברהם אבינו) כל זה כדי לעשוק, ללחוץ ולכווץ כל תושב ומדוע?! כדי לפתור את בעיית הפרנסה של מקורבים ונסיעותיהם לחו"ל.

וכמו שחבר הסנאט שהזכרתי אמר - כי האימפריה הרומית תיפול, אני חבר מועצת העיר אומר: אם ירצה ה' מפלגתך שמעון, מפלגת קדימה, ואתה שמעון - לא תגיעו רחוק.

לסיום, אם רק 5% מהעדכונים שאני מקבל נכונים, כנראה שלא מדובר בעיריית עכו אלא בעיריית סדום ועמורה.

בכבוד רב,
חבר המועצה שלמה פדידה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012, 15:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני הייתי בודק את דבריו של חבר המועצה שלמה פדידה ברצינות ,
האמנם רק 4.5 אחוז מכלל התקציב הולך לחינוך ?
הייתי מבקש לשמוע תגובה הולמת של הרשות
כי אם נכון הדבר אזיי זה עצוב מאד .

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 12:48 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יוסי ידיד שלום רב ,
רצית בדיקה אז הנה התמונה כפי שאני רואה אותה בשלמותה :
יוסי ידידי , אתה הייתה במשך שנים קשור בנושא החינוך מצד נציגות ההורים , אנחנו יודעים ביחד שהנושא מורכב והוא גם קשור למצב הסוציואקונומי של עכו .

לגבי העובדות , על פי מסמך של גזבר העירייה ראובן ויצמן , המספרים הם שקופים : תקציב החינוך לשנת 2013 מסתכם לסך של כ 91.5 מיליון שקלים המהווה שיעור של כ 30% מסה"כ הוצאות התקציב וזאת לעומת הכנסות ממשרד החינוך ויתר עצמאיות חינוך המסתכמות לסך של כ 76.7 מיליון שקלים , כך שההשתתפות העיריה נטו לנושא החינוך בתקציב 2013 מסתכמת לסך של כ – 14.8 מיליון שקלים .

כידי להבין לעומק , מדוע משקיעים רק כ 15 מיליון שקלים מתקציב העירייה יש להיכנס לניתוח הכולל של העיר שצריך לנהל במצבה הסוציואקונומי , עיר שנותנים בה כ 20 מיליון שקלים הנחה בארנונה על פי החוק .

אפשר לצפות בשידור עכונט , בהסבר של רואה החשבון החיצוני של העיריה שהוא רואה חשבון של ערים רבות והוא מסביר :
ההכנסות מהארנונה הם 107 מיליון שקלים ורק 35% מהארנונה זה מהמגורים וזה אומר הכנסה של כ 38 מיליון שקלים , אם מורידים את ההנחה לתושבים בסכם של כ 20 מיליון שקלים , נשאר 18 מיליון שקלים הכנסות נטו מארנונה מהתושבים ומצד השני יש השקעה של 25 מיליון שקלים בחינוך ותרבות ( תרבות זה גם חינוך לדעתי ) , בנוסף לעוד 14 מיליון שקלים מושקעים ברווחה וזה אומר שאנחנו כתושבים מקבלים יותר ממה שאנו נותנים , עד כאן ההסבר בשידור של רואה החשבון .

כל אחד יכול לראות את החלק שמתאים לו ומה שחשוב לנו זה שהחינוך בלבד מקבל כ 100 מיליון שקלים מכל התקציבים ביחד , כשליש מהתקציב וזה תקציב מכובד שגדל במשך השנים והוא נתן פירות בשנה האחרונה :
על פי נתוני הזכאות לבגרות לשנת תשע"א, 56.7% זכאים לבגרות. מדובר בעלייה משמעותית של 10 אחוז בשיעור הזכאים לעומת אשתקד ועל כך צריך לומר תודה לאקרובטיקה שעושים בעכו , כידי להצליח בחינוך ולא לשכוח את פיתוח העיר בתחומים רבים .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 17:20 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלברט ידידי הטוב !
כמוני כמוך שבאנו ממערכת של ועדי הורים הן בית ספריים והן עירוניים הנושא מאד קרוב לליבנו .

לפי הנתונים של שלמה פדידה ממש דאגתי .

תודה על בדיקתך ותשובתך המנומקת , אני חייב להגיד שזה הרגיע אותי

מאחר וכולנו יודעים שעתיד העיר תלוי בחינוך בכל המיגזרים בעיר יהודי וערבי

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 11 דצמבר 2012, 09:11 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אתמול בערב הייתי בחתונה ופגשתי דמות חינוכית (לשעבר ) מוכרת וידוע מאד בעיר , ברת סמכא שאני מאד מחזיק ממנה.
והיא אמרה לי לקחת את דבריו של שלמה פדידה ברצינות .
אז זהו .............כעת אני מבולבל
למי להאמין ????????

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה