|
לקרוא לי קפיטליסט כדברי "המסתתר", זה סתם שנאה ופרץ של אמוציות שלא באות ממקום בריא. הותיקים יודעים שאת הכסף לקניית "המרפסת" הבאתי מארה"ב (בזמן עבודתי שם) ולא הוצאתי ממנו שקל. הכל הושקע לטובת פעילות ברחוב. אין ספור תצוגות אופנה, זמרים ומופעים – כשבן-עמי ממש גסס. כמובן שאת הכסף יכולתי להשאיר בארה"ב ולהשקיעו במקום הרבה יותר טוב – כיאה לקפיטליסט.
כן, למרבה הצער, פרץ אמוציות מעוור עיניים והשנאה, מטריפה את הדעת. על כן, גם אדם חכם, כותב בליל של סילופים, חצאי אמיתות ואף בניגוד להיגיון ולאמת.
לו הייתי "קפיטליסט חזירי", כדברי "המסתתר" שטוף התסכולים והפחדים, לא הייתי נוסע לכנסת, מעל שנה, מפקיר את העבודה בחברתי הפרטית ואף מממן במאות אלפי שקלים, את המאבק להנחה במס, לתושבי עכו – כשאני אישית, אפילו לא נהנה מהנחה זו! לו הייתי קפיטליסט, לא הייתי נרתם בעירייה לעבודה בכל ימי השבוע והחגים, קרוב ל-2 משמרות ביום, ללא חופשות, כשאשתי מצטרפת אלי (ואף ממנת את רכבה מכספינו הפרטי , מבלי לקבל שקל להוצאות) וכך הלאה עוד הוכחות שמוכיחות עד כמה אכן מדובר בציונות צרופה. אלא מה לעשות? קל להסתתר כפחדן, להשמיץ ולהעליל עלילות שווא, באופן אישי ולסתות בכוונה מהנושא.
אפשר לנסות לרמות כאן את כל העולם, אך כל המומחים, מתוך ניסיון מצטבר - גם במשרד הפנים והאוצר – טוענים שיש חשיבות לשדרוג מרכזים עירוניים, במתכון שהובא שוב ושוב: הפיכת המרכז העיסקי הראשי – המע"ר למרכז חברתי, תרבותי, אטרקטיבי וכו'. ובאשר להעלאת המחירים. עכו התמוטטה בגלל מספר סיבות: 1. ניהול כושל. 2. הנחה במס שניתנה לישובים שצפונית לעכו ואז כל העכואים קיבלו הנחה – בתנאי שעזבו לנהרייה. ואכן, עזבו את עכו כ-22 אלף וכולם מבוססים ובמקומם הגיעו אוכלוסיות חלשות, גם מהכפרים. התהליך הזין את עצמו. מחירי הנדל"ן ירדו ואז, באו אוכלוסיות חלשות עוד יותר. 3. עכו, הינה עיר מעורבת ולכך יש משקל כבד ביותר שמשפיע על התהליכים, בשונה מישובים אחרים בארץ. יוצא איפה שמחירי נדל"ן נמוכים, הם בעוכרי העיר, בגלל היותה מעורבת ובגליל.
עם זאת, מחירי הדירות אינם בשמיים, בהשוואה למקומות אחרים בארץ. צעירים הולכים גם למקומות יקרים מאד במרכז, אלא ששם יש מקומות עבודה ריווחים יותר. כך שהגורם המשפיע ביותר, הוא מקומות עבודה. בנושא זה טורחים קשות, עם הצלחות, אך זה תהליך ממושך. בעובדה, יש קרוב ל-40 מפעלים חדשים, בתי מלון ופרוייקטים אחרים. הצלחנו לעשות במשך שנים מעטות, מה שלא קרה מאז הקמת המדינה.
העובדות הם שצעירים וותיקים חוזרים לעיר וכן, דווקא יש רצון למגורים ראויים שימשכו אוכלוסיות מבוססות מרחבי הארץ – כפי שזה אכן קורה ב"ה. מאות דירות נמכרו. בשכונה אחת, אפילו תוך יומיים.
לא אמת שאי אפשר לשכור דירה בפחות מ-3000 ₪. נושא דיור לזוגות צעירים או דיור ציבורי, זו בעייה ברמה לאומית. בכל מקרה, יש עדיין דירות במחירים נוחים – ב-300-400 אלף שקל. צריך שהשאיפות תהיינה קצת יותר צנועות.
איני מצפה שהיום יתחילו כפי שאני התחלתי. בשנות ה-50 חיינו באוהל, כאן בשלג וכזוג צעיר, עבדנו קשה כדי לשלם משכנתא לדירה קטנה בשכ' וולפסון. דבר לא קיבלתי מהמדינה, אך מאידך, נתתי הרבה מאד מאד. הכל נעשה בחפץ לב וללא תנאי.
ובאשר לבן-עמי. זהו המע"ר – מרכז עסקים ראשי וכדי שיוקם אחר, אם בכלל, זה אורך מההחלטה ועד לביצוע כ-15 שנה – ומה בינתיים?!......
ליבב, לבטל, לפסול ולהשמיץ, בעיקר כשמסתתרים כפחדנים, זה קל, אך לבצע – זה סיפור אחר. יש לזה מחיר קשה, אך גם סיפוק.
הארץ הזאת לא נבנתה ע"י מסתתרים ומשמיצים, אלא ע"י אלה שמאמינים, נרתמים ועובדים, כנגד כל הסיכויים, בנחישות והתמדה – עד השגת המטרה!!!
|
|