שבוע טוב,
הייתי בערב יום העצמאות ברחבת העירייה בעכו ובהופעות והיה יפה מאוד.
לדעתי, ערב העצמאות עלה 500,000 ש"ח לעיריית עכו ולנקרי ניצל את ערב זה לצורך קידום מסע בחירות. בנאומו דיבר הרבה על "קנאים" למיניהם. עד כמה שאני יודע, כמעט אף אחד בעכו לא ביקר את לנקרי על התנהלותו בערב יום העצמאות, לא ידוע לי על שום דיון או התייעצות עם חברי מועצה מסויימים, דבר שאופייני ללנקרי שהחלטותיו הם החלטות של איש אחד. למעשה, ה"קנאים" הם ערוץ 1, ערוץ 2 וערוץ 10 מתוכניות הבוקר ועד תוכניות הערב והעיתונות הכתובה. ה"קנאים" שביקרו אותו הם גאולה אבן, אברי גלעד והילה גורש, דליה מזור, גיא מרוז ואורלי וילנאי וגם בתוכנית ה"מקור" של דרוקר ורוזנטל ביקרו את התנהלות עיריית עכו שבהיותה בגירעון מוציאה סכומים כאלה. ואני שואל מה הסיבה שאנשי תקשורת ארצית מכובדת "יקנאו" בראש עיריית עכו, שמעון לנקרי?
אביא ציטוט מטורו של העיתונאי יהודה נוריאל אשר פורסם היום ב"המוסף לשבת" של העיתון "ידיעות אחרונות":
"תבונה נסתלקה גם מקודקודו של ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי, שהוציא 160 אלף שקל מקופתה המדולדלת של העירייה עבור הופעה של גולן בערב יום העצמאות. ראשי העיריות, בפוזת שופוני יא-נאס ומנטליות חתונת עניים, מעמיקים את העששת המוסרית הציבורית, ומנציחים ביום העצמאות מורשת של קפיטליזם חזירי, במלוא מובן החזיר: אחד או כמה יחידי סגולה עשירים מאוד מאוד, והרבה משלמי מיסים שפרנסתם דחוקה, עם רגע אחד של כפיים, בתור סם הרגעה לשנה ארוכה של חור בכיס".
אוסיף כי לנקרי דיבר בנאומו ביום העצמאות על ש"הגענו לפני 9 שנים עם צוות מצומצם". אני מציע לכם לספור כמה יועצים יש לו כיום והאם הנזק לא עולה על התועלת מעבודתם בעירייה על חשבון משלמי המיסים? הוא דיבר גם על מהפיכה בחינוך - באורט דרסקי המנכ"ל הוא גיסו של לנקרי ובאורט חילמי, גיסו של בכיר אחר מהמגזר הערבי משמש כמנכ"ל ביה"ס וכך זה גם נראה בנתונים הרשמיים של משרד החינוך על עכו. בקרוב תקבלו נתונים חדשים על כך ממשרד החינוך.
אם הייתה לי האפשרות לייעץ ואם היה מתקיים דיון בנושא יום העצמאות במועצת העיר, הייתי מציע לקיים באותה עלות של ערב אחד ביום העצמאות, עשרה ערבי קיץ ברחוב בן עמי ובכך להחיות את הרחוב הראשי בעכו כך שצעירי עכו ידעו שרחוב ראשי לא מחליף קניון ועל הדרך גם לחזק את הסוחרים קשיי היום בעירנו.
בברכה, שלמה פדידה, חבר מועצת העיר עכו.
|
|