שבת שלום
כך בהתלהבות , מתאר יאיר בן עמי , הכתב לענייני הרכיבה על האופניים את האירוע :למעלה מעשור וחצי אני מסקר את ענף האופניים. לו היה אומר לי מישהו, אך לפני שבועות בודדים, כי יבוא יום ואראה במו עיניי את מנצח הטור דה פראנס וגדול רוכבי הדור, בראש קבוצתו בונה בית ספר לאופניים בעיר עכו הייתי ממליץ לו על טיפול פסיכיאטרי
ערב שבת, 2 בחודש דצמבר 2011/ו' בכסלו תשע"ב, יירשם כיום היסטורי בתרבות הספורט של ישראל. בדיוק באירועים מסוג זה אני מוצא עצמי נזכר בשיר "ואולי" אותו סיימה רחל בשאלה "ההיית או חלמתי חלום?". אז לא היינו על שפת ים כנרת אלא בחוף הדקלים בעכו. לא אני "השכמתי עם שחר" אלא רוכבי קבוצת סאקסו בנק רק פרשו לשנתם בשעה 03:00 לפנות בוקר ורק לאחר שסיימו להכין את בית הספר לאופניים עבור ילדי העיר.

אלברטו קונטאדור בונה בית ספר לאופניים (צילום: יוסי שרם)
צריך היה להיות שם, לראות, כדי להבין את גודל האירוע, את ההתרגשות ותעצומות האנשים המעורבים, כדי להתרגש על הדבר שנוצר ממש כאן בארץ זבת, לצד בית הספר לקציני ים ובעיר בה אנשים חיים יחדיו למרות הבדלי דת והשקפות עולם. כאן נכנס לתמונה מרכז פרס לשלום שנתן חסותו לעיר ויהיה זה חטא לא להזכיר את פועלה של רעיה שטראוס. אבל אחרי כל הכבוד המגיע להם כדאי גם לזכור כי למעשה הכל החל בחלום של אותו ילד מהישוב מודיעין ואיש עסקים בשם אלון ניסן שהתגייס להפוך את החלום לפועלו של רן מרגליות, כן זה הילד ממודיעין. בצד השני זה לא יכול היה לקרות בלי האני מאמין של ביארן ריס. לפני 15 שנים מנצח הטור דה פראנס וכיום בעלים ומנהל של קבוצת אופניים מקצוענית המאמין באופן טוטאלי במושג ביחד, בנתינה כדי לקבל ביחד.
לתמונות ולכתבה המלאה :
http://www.shvoong.co.il/he-IL/197/10225/