הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18780 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
עדכון מטקס אות הגלובוס הירוק 2005 לראש העיר עכו לנקרי
 ארגון חיים וסביבה, ארגון גג של שוחרי איכות החיים והסביבה ערך בסוף השבוע שעבר את האירוע המרכזי השנתי של ארגוני הסביבה בישראל הידוע כ"טקס חלוקת אות הגלובוס הירוק 2005", למצטיינים בשמירה על הבריאות שלנו. בטקס השתתפו נכבדים רבים ביניהם השר לאיכות הסביבה , שלום שמחון, שר התחבורה מאיר שיטרית (שאף הוא זכה באות הגלובוס על קידום פרויקט הרכבת), חברי הכנסת יורי שטרן, רומן ברונפמן ואחרים, סגן ראש העיר, אוסאמה גיזאוי וחבר המועצה, סלימאן ושאחי, אילן סויסה יו"ר התא הירוק, נציגי העירייה ומכובדים רבים נוספים. הטקס כלל ברכות וטפיחה על השכם לארגונים ואישים שפעלו לקידום נושאי איכות הסביבה בארץ. ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, זכה אף הוא באות "הגלובוס הירוק" על פעילותו הרבה לקידום נושאים סביבתיים כדוגמת: קידום הקמת המכון לטיהור שפכים, קידום שיקום נחל הנעמן, פעילותו כנגד מפעלים מזהמי סביבה, מבצעי הניקיון והגברת המודעות לסביבה ועוד. מנהל סניף חיפה בעמותת צלול לאיכות הסביבה, מר ליעד אורתר, הוא שהגיש את המלצתו להעניק לראש העיר את האות המכובד, וזאת לאחר שעמד מקרוב אחר פעילויותיו הרבות של ראש העיר בנושאים סביבתיים. המלצתו התקבלה ברוב קולות על-ידי הועדה הקובעת וכך היה. ראש העיר התרגש במעמד הטקס ואמר: "אני מודה על אות הכבוד, אך יודע כי המלאכה עוד רבה ולפנינו פרויקטים רבים נוספים בנושא איכות הסביבה שעלינו לקדמם למען בריאותנו ובריאות ילדינו".
אגב, אות הגלובוס השחור הוענק לבתי הזיקוק חיפה
הוחלט להעניק פרס ירוק לראש עיריית עכו שמעון לנקרי, על פעילותו לקידום איכות הסביבה בעכו. נודע לי עוד שאילן סויסה גם הוא מועמד לפרס , על תרומתו לאיכות הסביבה כפעיל מקומי בעיר

לשאלתי לאילן ,מה הוא חושב על ההחלטה ? להלן תשובתו של אילן : " גאה אני בראש העיר שלי שהעלה את דגל איכות הסביבה בעירנו עכו ומעודד אותי בפרט ואת קבוצתי התא הירוק בעכו בכלל - ששמה הגיע למרחוק בכל רחבי הארץ . המתכון : חיוך , חינוך ואכיפה יותר מודעות , מעורבות ואכפתיות לסביבה בקהילה . שמעון לנקרי - קבל את איחולנו לזכייתך ישר כח ".
יש לציין שקבוצת התא הירוק זכתה גם בפרס מגן השרה לאיכות הסביבה .
 להבדיל פרס נוסף שיחולק באותו ערב הוא :הגלובוס השחור עשרות ארגונים סביבתיים החליטו לערוך טקס אוסקר משלהם. הם בחרו את הגופים המזהמים במדינה - ולבסוף העניקו את התואר המפוקפק לבתי הזיקוק בחיפה (הגלובוס השחור). אחרי תעשיית המוזיקה והקולנוע, גם הגופים הירוקים בישראל החליטו לארגן לעצמם טקס הענקת פרסים. אלא שבמקרה הזה לא צפוי לכל הזוכים כבוד גדול
לכתבה המלאה http://www.akkonet.co.il/newsPictures/pras-yarok.htm
ברכות לזוכים ולכל המתנדבים למען הסביבה שלנו
נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 13 יולי 2005, 14:20, נערך 5 פעמים בסך הכל.
|
|