|
אלברט שלום, אני חושב שצריך לראות את התמונה בצורה המלאה. לפני שבועות ספורים יצא לי להכיר את הבחור, בסך הכל מדובר בצעיר אכפתי, לצערי אין לנו מספיק כאלו בעכו, ציוני, בעל רצון לפעול ולהשפיע. יש בו הרבה מאוד חיוביות ובעיקר ברצון ובמוטיבציה שלו- אם היתה קבוצה גדולה יותר של צעירים אכפתיים בעכו העיר הייתה במצב טוב הרבה יותר. יחד עם זאת, יש בו הרבה מאוד בושריות, אי בשלות, יוצא באמירות קיצוניות, נראה כלא חד, לא מכוון ולא החלטי.
רבים מהכותבים בעכו-נט יודעים את דעותי האמיתיות, נכון שאני משתדל להיות מאוזן, לראות את טובת העיר, אך יחד עם זאת אני תוקף ורואה כי עכו לא הולכת לכיוון הנכון ( יחד עם כל ההתפתחיות שמרמות ונדמה לרבים שהנה הגיע השינוי). לכן רבים שחושבים כמוני כי ההתנהלות בעייתית כועסים על כך שאני לא תקיף מספיק. אך לעיתים עדיף להציג את התמונה ולהשאיר את הפרשנות למביטים בה (כך למשל עם נתוני הלמ"ס).
ידידינו לעומת זאת, פועל מהבטן, ולעיתים רבות ולראייה ההקשבה לו אומר מה שרבים חושבים ומרגישים. יחד עם זה, עליו ללמוד רבות, להתריע על דבר כזה או אחר לא בהכרח מזיק לעכו, אבל גם לא מועיל. הדרך שבה הוא הולך כרגע תביא אותו בסופו של דבר בתקופה לא ארוכה אם ימשיך כך הוא יעלם כמו רבים אחרים שהגיעו בסערה ונעלמו בעכו.
לכן אני חושב שצריך לא לתקוף אותו אלה להכיל אותו ולנסות ליישר אותו, בתקווה שהוא יגיע גם עם דעותיו לדרך הנכונה שבה יוכל לתרום לעיר. למרות שאין לי ממש זמן לפנות לכך, אולי כדאי לנסות ולחזור לפחות פעם בחודש למפגשים פתוחים של חברי עכו-נט ותושבי עכו, לתת לדיון הציבורי לצאת מהעולם הוירטואלי אל העולם האמיתי וכך גם יהיה קל יותר לחזור למסלול הנכון.
_________________ ערן שכטר מנהל פורום צעירים באתר עכו_נט
 שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר
|