בישיבת המועצה האחרונה הגשתי 2 הצעות לסדר היום: הצעה ראשונה - קבלת אישור תושב יחד עם פנקס הארנונה כמו בנהריה ובערים הסמוכות לנו, שם האישור מגיע לתושבים עד הבית, צמוד לפנקס הארנונה ומונע מהתושב בזבוז זמן יקר והמתנה בתור במחלקת הגבייה. ההצעה התקבלה פה אחד. החל משנת המס הבאה יגיעו אישורים לכל תושבי עכו יחד עם פנקס הארנונה.
הצעה שנייה - לפטור את תושבי עכו בני ה-70 שבבעלותם רכב פרטי מתשלום חניה ברכבי העיר. הצעתי הוגשה לאור הטרטורים שאותם מבוגרים חווים כשהם מגיעים לדואר, לקופה"ח ולבנקים, ממתינים בתור אך כאשר מגיע תורם, חלקם נאלצים לעזוב את התור כדי להאריך את זמן החנייה של רכבם. לדעתי, כמות תושבי עכו מעל גיל 70 שמחזיקים ברכב פרטי על שמם אינה גדולה ולכן זה לא יהווה מעמסה כלכלית על העירייה אלא יתרום להוקרת אותם תושבים שנשארו נאמנים לעכו ולא נטשו אותה. לצערי, הצעתי נדחתה. כל "מנזר השתקנים" הצביע נגד הצעתי. תשובת ראש העיר לדחיית ההצעה היתה שמי שהגיע לגיל 70 ויש לו רכב, שישלם 2 שקלים לחניה.
נושא נוסף שנידון אתמול - בקשתי לעיין בפרוטוקולים של וועדת הנחות בארנונה עקב מידעים שקיבלתי על מתן הנחות בארנונה ומחיקת חובות שלא כדין. מאז היבחרי למועצה אני מקבל מידעים מתושבים על איפה ואיפה בגביית תשלומי ארנונה ע"י עיריית עכו. לפני כשנתיים התחלתי בהתכתבות עם ראש העיר והיועמ"ש כדי לבדוק מידעים אלה. קיבלתי מהם תשובות לפיהם איני זכאי לעיין בפרוטוקולים אלה. כמובן שלדעתי תשובתם אינה חוקית והם חייבים להניח את הפרוטוקולים על שולחן המועצה לפי סע' 149 ד' לחוק הרשויות המקומיות. טענת היועמ"ש היא שמדובר בצנעת הפרט. אם כך, הצעתי שציגו את הפרוטוקולים בפני חברי המועצה והישיבה תנוהל בדלתיים סגורות. הנושא עדיין בבירורים אך אני מתכוון להגיע עם זה עד לביהמ"ש במידה ולא אקבל את הפרוטוקולים. בתור חבר מועצה אני בעל זכות עיון על פי חוק בכל מסמכי העירייה. הסברתי לראש העיר בישיבה האחרונה, שהתעקשותי לעיין בפרוטוקולים של וועדת הנחות בארנונה היא כדי לבדוק מידעים שברשותי על איפה ואיפה ועל מחיקת חובות שלא כחוק לבעלי עסקים ולמקורבים ולכאורה גזירת קופון פוליטי על חשבון תשלומי ארנונה של חלק מפרנסי העיר.
בע"ה בישיבה הבאה בכוונתי להעלות הצעה נוספת: כמעט בכל עיר בארץ תושב שמוכר את דירתו וצריך לקבל מהעירייה אישור להעברה בטאבו, מקבל את האישור מפקידת הגבייה באותו רגע, לאחר ששילם את כל חובו לעירייה. בעיר עכו במקרים רבים צריך לחכות כחודש ימים ואף יותר לצורך קבלת אישור העברה בטאבו. על מסמך זה משלמים כ-50 ש"ח שזה לדעתי לא חוקי. בנוסף, הבקשה לקבלת אישור זה מתעכבת לחתימות בגיזברות, במחלקת הנדסה ואצל ראש העיר. ברוב המקרים, בעל קשרים, פונה לפוליטיקאים שמזרזים את התהליך ודרך זה גם גוזרים קופון פוליטי. אציין כי עיכוב אישור זה ברוב המקרים מעכב את העברת הכספים בין הקונה למוכר וגורם לסכסוכים רבים עקב אי העברת הנכס בטאבו. אני מקווה שהצעתי תתקבל במועצת העיר כי ברוב הערים בארץ אישור זה מתקבל במחלקת הגבייה ללא תשלום במעמד סגירת החובות ללא עיכובים נוספים וללא פרוטקציה.
בכבוד רב, שלמה פדידה, חבר מועצת העיר.
|
|