אלקי, את המואזין אני לא שומע כאן בשיכון(שומעים אותו כנראה בעיר ובצפון), אך תאמין לי שאם הייתי שומע-הייתי מתלונן על כך למוקד ולא נח עד שלא היו מסדרים את זה...
מבחינת המנגינה של כניסת השבת- אז ראשית, אני שמח שהשבוע למרות מה שחברנו ניסים היקר כתב-היתה את המנגינה לפני שעה לפני כניסת השבת. בתחילה כשהתחילו להשמיע את המנגינה לפני כ-4-5 חודשים זה היה בעוצמה מאוד גבוהה אז, ולכן התלוננתי ולא רק אני- נכתב על כך גם כאן באתר- וזה היה כדי להוריד את עוצמת הווליום ולא כדי חלילה להפסיק את זה לגמרי- נהפוך הוא-אני כיהודי תמיד שמח לשמוע שירים יהודיים-חסידיים-ושירים שמבשרים את בוא השבת- זה עושה לי טוב על הלב ומקווה מאוד שלא רק לי. אך כשזה היה בעוצמה מאוד גבוהה אז ומחרישת אוזניים- זה קצת הפריע, ועל כן התלוננתי.... לא ידעתי אז מאיפה זה פתאום הגיע וזה היה גם משהו חדש, ואם הייתי יודע שזה בא מבית הכנסת של 'עולי הגרדום' כאן בשכונה, שהוא בית כנסת יקר לליבי(מוצבים שם נרות נשמה לזכר סבא וסבתא שלי ז"ל),אז הייתי הולך אישית לסולטן היקר, שאני מכיר אותו אישית והוא אחלה של בן אדם, והייתי מבקש ממנו להנמיך טיפה את עוצמת הווליום, ולא הייתי פונה בכלל למוקד....
עם הזמן הורידו טיפה את הווליום ואותה מנגינה לפני שבת הפכה למשהו שמחכים לו כדי לשמח את הלב ולהתכונן לשבת והכי חשוב- להדלקת הנרות. אז כשקראתי כאן שביקשו מסולטן להפסיק עם זה- די התאכזבתי כי כאמור את המנגינה הזאת אסור להפסיק!!!!
אז אני שמח שבשישי הזה שמענו את המנגינה הנעימה הזו ומקווה לשמוע אותה בכל יום שישי כמו שהיה עד עכשיו- כי זה רק משמח את האנשים ועושה טוב ונעים על הלב!
|
|