'גברת המדברת' - ראשית, אנונימיות שלך שקופה, אבל בעכונט לא כל כך מקובלת ומצביעה על כוונותך לא ישירות.
ניקיון זה לא מבצע פעם בשנה אפילו בקני מידע עולמי, זאת צורת החיים ומחשבה מעמיקה שילדים מקבלים בגיל הרך. היום רק יומיים אחרי המבצע אותם המקומות שצילמתי, הם מלאות זבל שזורקים מהחלנות אותם הילדים. מבצע נגמר- אפשר להמשיך. זה היה להם בידור, לא יותר מי זה. אפשרות להצטלם.
איפה החינוך הזה שקיבלו בביתי ספר?
המבצע של החינוך נגמר? אני לא עובדת העירייה, לא מתנדבת בשום אירגון של עירייה ולא מתכוונת אישית לנקות את השכונה. הבנות שלי מעולם לא היו עושות דברים כאלה, כחונכו לא בביתי ספר עם מבצעי חינוך, אלא בבית של אימה. הן העבירו מחוייבות לניקיון ( ולא רק זה) גם לנכדים שלי.
אני תושבת בורלא ולפי היכולתי משפיעה על סדר היום בשכונה. חשיפה כאן ,בעכונט ובכלי התקשורת אחרים ברוסית ובעברית במידה רבה שינתה את המציואת בשכונה.
שש שנים בהתנדבות אני עורכת אתר אינטרנט בשפה הרוסית, כותבת בו והאתר שלי- הוא היחידי שמגיש חדשות יום יום לקהל דוברי שפה הרוסית לאזור עכו-קריות. בין
700 ל1000 גולשים נכנסים לאתרי
יום יום ומדפדפים
ביום בין 4000-5000 דפים. אז תרומתי לעיר עכו ולקהילה של עולים חדשים רואים ומרגשים. לעיריית עכו אין כסף להביא חדשות העיר באתר הרשמי בשפה הרוסית, אבל בכותרת ישנה הבטחה לגבי השפה

.
באתר של עיריית עכו אפילו לא קיימת מחלקת הקליטה ואין שום זכר על פעילות בעיר בשפה המובנת לדוברי רוסית. האתר שלי- הוא חלק מהאתר ארצי בסדר גודל y-net . הוא הוגדר במקום שני בארץ בין כל האתרים בשפה הרוסית.
רק לפני הבחירות 'בוסים' של עכו נזכרים שבעיר מתגוררים מצביעים שלא יודעים לקרוא עברית ומשלמים הון לעיתונות בשפה הרוסית, לביתי הדפוס. תכנסו לאתר העירייה ותבדקו. הכול- סוד. גם את/ה - סוד, יש מה שהוא משותף, לא?
הינה, שאלון מהאתר שלי
שאלון עירוני אתר של עירייה והעיתונים שלה חייבים להתפרסם גם ברוסית?
1.אנו, תושבי עכו, רוצים לקבל את המידע השלם של עיריית עכו בשפה הרוסית בכל כלי תקשורת שלה
160
53.2%2.אנו, תושבי הקריות , רוצים לקבל את המידע השלם של עיריית עכו בשפה הרוסית בכל כלי תקשורת שלה
134
42.6%3.אני קורא את האתר העירייה והעיתונים שלה בעברית
13
4.3%סך הכול
315